חדשות בתיירות
אירועים ופעילויות
פורים שמח מבחר המלצות לבילוי עם כל המשפחה
בעקבות גיבורות המגילה צעדה בפארק נאות קדומים בסימן יום האשה הבינלאומי * סדנאות מיחזור ויצירה אקולוגיים מחומרים שבטבע וסיורי פריחות צבעוניים בגן הבוטני בירושלים
* עיצוב ויצירת מסיכות לפורים, תחפושות וקישוטי שיער מחומרים ממוחזרים ותחרות תחפושות במוזיאון ידידי ישראל * וגם, לינה במלונות נבחרים ברחבי הארץ
* המלצות קולינריה ועוד 3-8.3.23
צביקה דמרי
פארק נאות קדומים
'בעקבות גיבורות המגילה'
צעדת פורים לכל המשפחה בסימן יום האישה הבינלאומי
מתי: רביעי, 8.3.2023, ט"ו אדר תשפ"ג בין השעות 08:30-13:00
איפה: פארק נאות קדומים ליד מודיעין/בן שמן
הפארק המצוי בשיא פריחתו וגדוש בטבע ירוק מזמין את הקהל הרחב לצעדת פורים כמחווה לגיבורות המגילה. המשתתפים יעברו ב-2 מסלולי הליכה ברמות קושי שונות, כאשר לאורך המסלולים הפורחים תחנות הדרכה, נקודות תצפית מרהיבות, סדנאות יצירה מהטבע, עמדת איפור ועוד. בנוסף יפגשו הצועדים תחנות פעילות מאוישות במדריכי הפארק בהם יוכלו להכיר את הרעיון שמאחורי פארק נאות קדומים, לשמוע סיפורים מרתקים על לוחמות גיבורות בצבא הגנה לישראל מפי חיילות וחיילי צה"ל, דמויותיהן של ושתי ואסתר המלכה שיספרו על הדרך בה פעלו על מנת ליצור שינוי, לפגוש את המלך אחשוורוש שברגע של גילוי אישי יתוודה על חולשתו ליין ולאסתר המלכה, הילדים וההורים יוכלו להתאפר בעמדת איפור ולהתחפש לדמויות קדומות, ישתתפו בסדנאות יצירה – הדפסי עליים טבעיים וצבעוניים ולקראת סיום יוענקו מדליות משפחתיות למסיימים.
כמה? 25 ₪ למבוגר/ילד מגיל 3 בהרשמה מוקדמת עד ה-4.3.2 לאחר מכן 30 ₪.
20 ₪ ברכישה קבוצתית מוקדמת עד ה-4.3.2 (מעל 30 איש) לאחר מכן 25 ₪
לפרטים נוספים "פארק נאות קדומים" או בטל' 08-9770770
הגן הבוטני גבעת רם ירושלים
פורים מתחת לעץ
מתי: שישי שבת 3-4.3.23 בשעות 15:00-10:00
איפה: הגן הבוטני האוניברסיטאי בגבעת רם בירושלים, זלמן שניאור 1 י-ם
בגן הבוטני האוניברסיטאי בירושלים יתקיימו סדנאות אקולוגיות להכנה, מיחזור ומיחדוש תחפושות. מוזמנים להביא בדים, תחפושות ישנות, קשתות ישנות לשיער, וכל אביזר פורים שתרצו לחדש. בנוסף יתקיימו בגן סיורי אביב ופריחות ובשישי בלבד תפעל רכבת הפרחים ותצא לסיור בין חלקות הגן בכל שעה עגולה. בגן יוקמו 3 תחנות: תיקון תחפושות\בדים – מוזמנים להביא מהבית תחפושות ובגדים משומשים - לחדש ולתקן עם מדריכים הגן. ניתן גם לתפור ולהכין תחפושת חדשה לגמרי מבדים משומשים שיהיו בתחנה. הכנת קשתות ומסכות – ניתן לבחור קשתות ומסכות ולקשטן תוך שימוש בחומרים ממוחזרים וטבעיים. בנוסף יוכלו הילדים להכין מסכות, קשתות וכתרים ממגוון חומרים טבעיים וממוחזרים שיהיו במקום. צביעה טבעית - קישוט של בדים ותחפושות בצבעים טבעיים בשיטות מסורתיות. איך להדפיס על בד, ואיך ניתן לעשות זאת גם בבית הדפס בוטני בעזרת מי ברזל וצמחים מקומיים, ושיטה בה נדפיס עם פטיש, עלים ופרחים.
כמה? הפעילות כלולה במחיר הכניסה: 40 ₪ ילד/מבוגר, חייל/סטודנט/גמלאי 25 ₪ ילד ירושלמי עד גיל 18 חינם בהצגת ת.ז. מנויים: חינם
לפרטים נוספים: הגן הבוטני האוניברסיטאי טל. 02-6794012 ובאתר
מוזיאון ידידי ישראל
FOZ פורים
מתי: שלישי-רביעי, שושן פורים 7-8.3.23 11:00-14:00
איפה: מוזיאון ידידי ישראל ריבלין 20 נחלת שבעה ירושלים
עמדות יצירה לעיצוב וצביעת מסיכות - הילדים יוכלו לעצב מסיכות ססגוניות כאוות נפשם כל אחד/ת בעיצוב אישי, ליצור תחפושת לבלונים – מחומרים פשוטים הופכים את הבלונים למשהו אחר, בנוסף תוצג במוזיאון עמדת ציורי פנים, ברוח פורימית, שייעשו על ידי מאפרת מקצועית. מוזמנים להגיע למוזיאון עם תחפושת ייחודית ומושקעת ולהשתתף בתחרות תחפושות נושאת פרס.
כמו כן מוזמנים לצאת למסע חווייתי מרגש בין מיצגי המולטימדיה השונים במוזיאון ולהכיר את הגיבורים שסייעו בהקמת המדינה. המוזיאון הוא מרכז היסטורי חווייתי מאפשר למבקרים בו, דרך 7 מיצגי מולטימדיה אור-קוליים מתקדמים המשלבים סאונד, אפקטים ייחודיים וטכנולוגיה חדשנית, להכיר דמויות הרואיות משולבים בסיפורי גבורה של הלא יהודים אשר חרטו על דגלם לפעול ולסייע בהקמת המדינה.
כמה? 10 ₪ לפעילות פורים. כניסה בתשלום+ סיור-מבוגר 44 ₪ ילדים מגיל 3 עד 18 - 33 ₪ אזרחים ותיקים 22 ₪
כרטיסיה משפחתית - 100 ₪ הפעילות לפורים בתוספת תשלום של 10 ₪ לילד
לפרטים נוספים ותיאום סיורים טל 02-5329401 ובאתר
מעלית הזמן בירושלים
מתי?: מעלית הזמן בפורים 7-8.3.23 א-ה -10:00-17:20 שישי 10:00-13:20 שבת סגור
איפה: שד' ממילא (הקניון המקורה) ירושלים
מסע במעלית הזמן אל סודות ירושלים מיצג חוויתי דו-מימדי לוקח את המבקרים למסע מרתק בזמן אל מעמקי האדמה של העיר ירושלים, החל מימי בית ראשון דרך בית שני, כובשי העיר, שחרור הכותל במלחמת ששת הימים ועד לימים אלו. כ- 30 דקות. מוקרן ב-8 שפות.
מסע בקפסולה זעירה אל תוך גוף האדם בתלת מימד החושף את סודותיה של המכונה המשוכללת ביותר ביקום, גוף האדם. כיצד אנו נושמים? איך אנו מעכלים? איך אנו נראים מבפנים? את התשובות תוכלו למצוא במיצג הדמיות תלת מימדיות מרהיבות ומדויקות בעזרת 'אינפו' קפסולה – רובוטית עתידנית המנחה את המסע ומספקת נקודת מבט ייחודית משלה על הנעשה בגופנו. כ- 25 דקות. (אין אפשרות לכסאות נייחים)
בנוסף לביקור במעלית הזמן, יוכלו המבקרים לשלב תצפית ממגדל פצאל במגדל דוד – ירושלים ב-360 מעלות וסיור עצמאי עם האפליקציה pop guide. עלייה אל ראש מגדל פצאל בגובה 777 מעל פני הים (כ-100 מדרגות) – ממנו נשקפת התצפית היפה ביותר בירושלים, 360° של נוף מרהיב אל עבר מזרח ומערב, העיר העתיקה וההעיר החדשה, העבר והעתיד. מהתצפית המתנשאת שבנה המלך הורדוס לפני כאלפיים שנה נשקפים אתרים מקודשים, שכונות ומבנים מרכזיים בירושלים; הר הבית ומעליו הר הזיתים והר הצופים, רובעי העיר העתיקה ועוד. (לא נגיש לנכים/כסא גלגלים כ 100 מדרגות )
מתי? ביקור בתצפית מגדל דוד: ראשון-חמישי 09:00-16:00 שישי 09:00-14:00 (אין צורך לתאם)
את הסיור בתצפית ניתן לחוות באפליקציה של מעלית הזמן/ שימוש במכשיר נייד ואוזניות.
מתי?: מעלית הזמן בפורים 7-8.3.23 א-ה -10:00-17:20 שישי 10:00-13:20 שבת סגור.
כניסה מותרת מגיל 5 /חובה לתאם את מועד וסוג המיצג
עלות מעלית הזמן: 54 ₪ ברכישה בקופה 46 ₪ לרוכשים דרך האתר. הנחות לסטודנטים מחזיקי כרטיס ירושלמי ועוד.
עלות כרטיס משולב מעלית הזמן וביקור בתצפית מגדל דוד – 64 ₪
לפרטים נוספים והזמנות: 02-6248381 ובאתר
קולינריה
מסעדת Harvey’s
מתי: ב 8.3 שושן פורים בלבד. שעות פתיחה: א'-ה' 12:00-23:00
איפה: יפו 33
מסעדת Harvey's Smokehouse, של השף חיים (הארווי) סנדלר, מעשנת העץ הראשונה והיחידה באזור ירושלים ובין הבודדות בארץ, מציעה שושן פורים אנין שאת טעמיו לא תשכחו...
אז מה תאכלו? פלטת בשרים משפחתית הכוללת:
200 גר' בריסקט , 200 גר' בשר מפורק, 200 גר' כבש מפורק, מנת נקניק צ'וריסוס, 2 כרעי עוף בתוספת: מנת צ'יפס גדולה + סלט קולסלאו - וכל זה ב 375 ₪ בלבד!
כשרות מהודרת – רבנות ירושלים
Harvey's Burger Shack
מתי: ב 8.3 שושן פורים בלבד.
מסעדת הסמאש בורגר הראשונה בירושלים בבעלותו ובניצוחו של שף חיים (הרווי) סנדלר מפנקת את כל המשפחה בשושן פורים ומציעה מנת סמאש בורגר 125 גר' לילדים בתוספת צ'יפס + גזוז ב 40 ₪ בלבד ומנת סמאש בורגר כפול 250 גר' להורים בתוספת צ'יפס + שליש בירה ב 65 ₪ !
שלומציון המלכה 1, ירושלים שעות פתיחה: א-ה' 12:00-00:00 . כשרות מהודרת רבנות ירושלים
ביגה חורב חיפה- גם לצליאקים מגיע ליהנות
"הביקוש למנות ללא קמח חיטה הלך וצבר תאוצה, בין אם ע"י צליאקים ובעלי רגישות לגלוטן ובין אם בקרב שוחרי בריאות" מספרת רעות בעבור בעלת סניף ביגה חורב חיפה. השינוי כבר כאן.
צביקה דמרי
ביגה חורב חיפה מציבה רף קולינרי חדש- הבולנז'רי והפטיסרי היחיד מרשת ביגה הארצית הנושא את בשורת ה"ללא גלוטן".
קונספט הבולנז'רי (לחמים) ופטיסרי (מאפים וקינוחים) ממטבחי איטליה וצרפת 'עשה עלייה לארץ' והתפרס על פני מעל 20 סניפים משגשגים של רשת ביגה.
סניף ביגה החיפאי לקח זאת צעד קדימה, כאשר הקשיב לצרכי הקהל והרכיב תפריט מיוחד, בריא ומגוון לטובת מי שעבורם גלוטן 'אינו חבר'.
לא מדובר בעוד בית קפה סטנדרטי אלא מסעדה של ממש המציעה תפריט חלבי כשר, המורכב ממנות בריאות עשירות בערכים תזונתיים, ירקות ופירות שוק, דגי ים ועוד, בדגש על טריות וחומרי גלם איכותיים וטבעיים בלבד וקיימות גם אופציות טבעוניות. כל זאת כאמור Gluten free.
בנוסף לתפריט העשיר, נהנים הסועדים ממעדנייה ייחודית המציעה מגוון רחב של דברי מאפה טריים, מארזי עוגיות, מטבלים, ממרחים, גבינות, זיתים, מוצרים ללא סוכר ומגוון רחב של קפה בטעמים ייחודיים המיובאים במיוחד לרשת.
ביגה חורב מביא משב רוח רענן של חדשנות ובריאות בחיפה, וכל זאת - מבלי לוותר על טעם משובח ועל חווית בילוי איכותית וייחודית במקום.
רעות בעבור בעלת הסניף מספרת: "כל הלחמים והמאפים שלנו מיוצרים מתערובת של קמחי קטניות והם נחשבים בריאים וטובים יותר לעיכול ביחס לחיטה. זו פריצת דרך במודעות ומתן מענה הולם לצרכי הקהל"
עובדי הרשת עוברים הכשרה וסדנה ייחודית על מגוון המאפים והמזון המוצעים וכמובן הכשרה ייחודית על שירות קפדני, מקצועי ואדיב בסטנדרט אירופאי.
ישנה אופציה לקיים אירועים פרטיים עד 45 איש במקום או לארגן מגשי אירוח בטייקאווי ויש גם משלוחים
ביגה חורב
חורב 12, חיפה
שעות פתיחה:
א'-ה' 8:00-21:30
ו' 08:00-13:30
מוצ"ש- סגור
כשר
נגישות מלאה לנכים
לפרטים: 04-6333000
חנוכה שמח עם המלצות לבילוי משפחתי בירושלים
קראת חנוכה המתקרב ריכזנו עבורכם כמה המלצות לבילוי איכותי עם המשפחה.
צביקה דמרי
WINTER LIGHTS
מה בתכנית? הגן הבוטני האוניברסיטאי גבעת רם בירושלים בסיוע משרד ירושלים ומורשת והרשות לפיתוח ירושלים מציגים את האירוע הגדול של החורף בירושלים במהלכו הופך הגן הבוטני בירושלים למיצג אורות מנצנצים ממש כמו בחו"ל: על שטח של כ14 דונם נהנים מבקרי הגן מחוויה מוארת וקסומה במיוחד ממש כמו בארצות הקור בחודש דצמבר. התאורה על שלל מרכיביה עוצרת נשימה ומוצגת על העצים, השיחים והאגם, בסגנונות ובגוונים שונים. בין הצמחים נתלו שרשראות של אורות קטנים, דמויות של איילים, פרחים, פרפרים ואלמנטים מוארים, חלקם מנצנצים וחלקם עומדים, מעוצבים ברוח החג. להבות מוארות מרצדות ליד האגם וסככה שכולה מוארת בנוריות צהובות משמשת כבית קפה קטן. ברחבי המסלול יוצבו עמדות צילום מוארות שישמשו את הקהל. להשלמת האווירה יוצבו בגן דוכני אוכל עם מנות ברוח התקופה ביניהם ערמונים קלויים, תפוחי אדמה ברטבים, קרפ צרפתי, ופל בלגי וכן נקניקיות, המבורגר, שניצלונים, מרקים, שתיה חמה, סנגרייה, שוקו ועוד.
איפה? הגן הבוטני האוניברסיטאי גבעת רם ירושלים
שעות הפעילות: ימים א-ה בשעות 17:00-21:30 ומוצ"ש 18:00-21:30. כניסה אחרונה בשעה 21:00
גילאים: 3-15
עלות: 50 ₪ מבוגר, ילד (מגיל 12-5) 35 ₪, חייל/סטודנט/גמלאי – 40 ₪, ילדים עד גיל 5/מנויי הגן – חינם. כרטיסים מוזלים בוועדים השונים ולמחזיקי כרטיס ירושלמי, מבצעים בחברות האשראי,
לפרטים והזמנת כרטיסים מראש בלבד: בימות 6226* ובאתר מספר המקומות מוגבל
לפרטים נוספים הגן הבוטני 02-6794012 באתר ובעמוד הפייסבוק של הגן
איך דבורים רואות את העולם?
מה בתכנית? הידעתם שמאביקים - דבורים, פרפרים, חרקים ומעופפים נוספים, רואים את העולם אחרת מאיתנו? מסתבר שעיניהן הקטנטנות מסוגלות לקלוט גלי אור כמו אינפרה אדום ואולטרה סגול.
לרגל חנוכה, חג האור, תתקיים בגן הבוטני פעילות ייחודית וססגונית במהלכה ינסו המשתתפים לראות וליצור כמו הדבורים, לצבוע פרחים בצבעים מיוחדים המגיבים וזוהרים בתאורת UV, תוך שימוש בצורות גיאומטריות שונות שעיני הדבורים קולטות, ויחד ליצור עולם ססגוני, ייחודי ומפליא הזוהר בחשכה. את הפרחים יוכלו הילדים לקחת הביתה או לתלות בקיר תליה ליצירת שדה פרחים קולקטיבי.
איפה? הגן הבוטני האוניברסיטאי גבעת רם זלמן שניאור 1 ירושלים
ימים ושעות: 21-23.12.22 בשעות 09:00-13:00
גילאים: מגיל 3 ומעלה
עלות? כלול במחיר הכניסה לגן - 40 ₪ ילד/מבוגר, ירושלמי 28 ₪, חייל/סטודנט/גמלאי 25 ₪
כניסה חינם לילדים ירושלמים עד גיל 18 בהצגת ת.ז. או בליווי אחד ההורים
לפרטים נוספים הגן הבוטני 02-6794012 באתר ובפייסבוק
לראות את הבלתי נראה - תערוכת אמנות במציאות רבודה
מה בתכנית? תערוכה בינלאומית ראשונה מסוגה, פרי יוזמה של הגן הבוטני האוניברסיטאי גבעת רם ירושלים וקרן אאוטסט לאמנות עכשווית, המוצגת בו זמנית ב-9 גנים בוטנים ובמוזיאון לאמנות עכשוויות בקנדה, ב-8 מדינות ברחבי העולם, בתערוכה עבודות מציאות רבודה (AR) של 13 אמנים ישראלים ובינלאומיים. אוצרים: הדס מאור וטל מיכאל הרינג. העבודות מבוססות על טכנולוגיית AR המאפשרת יצירת עבודות גדולות-ממדים המתקשרות עם הנוף סביבן, ללא המגבלות החלות על עבודות אמנות פיזיות. רוב העבודות בתערוכה עוסקות בנושאים הקשורים לטבע, סביבה, קיימות, והמפגש בין העולם הפיזי והדיגיטלי. הצפייה בעבודות, תוך שיטוט במרחבי הגן, באמצעות אפליקציה ייעודית SEEING THE INVISIBLE הניתנת להורדה באפסטור ובגוגל פליי.
מתי? ראשון עד חמישי – 09:00-17:00 שישי 09:00-15:00 שבת 09:00-17:00
איפה? הגן הבוטני בגבעת רם ירושלים | זלמן שניאור 1 ירושלים.
עלות: כלול במחיר הכניסה לגן - 40 ₪ ילד/מבוגר, ירושלמי 28 ₪, חייל/סטודנט/גמלאי 25 ₪
כניסה חינם לילדים ירושלמים עד גיל 18 בהצגת ת.ז. או בליווי אחד ההורים
לפרטים נוספים הגן הבוטני 02-6794012 באתר ובפייסבוק
מיצג אור קולי לחנוכה במוזיאון ידידי ישראל בירושלים
חוויה ויזואלית רב חושית לכל המשפחה. המוזיאון הוא מרכז חוויתי בנושא ציונות המספר את סיפורי הגבורה והחסד של הלא יהודים אשר פעלו בכל דרך שרק יכלו, להשבת העם היהודי לארצו המיועדת בציון. במוזיאון סיור בין 7 מיצגי מולטימדיה אור-קוליים מתקדמים בטכנולוגיות ואפקטים ייחודיים המפגישים את המבקרים עם דמויות וגיבורים מההיסטוריה של עם ישראל.
במהלך ימי החנוכה יוקרן על גבי חזית מבנה המוזיאון מיצג אור קולי חדשני בנושא חנוכה בשעות 18:00,19:00,19:30, ו-20:00.
בבית הקפה של המוזיאון תתקיים במהלך החנוכה הדלקת נרות (מידי יום בחנוכה בשעה 16:30). ניתן להנות ממבצעים מיוחדים של משקאות חורף ומגוון סופגניות.
מתי? 18-26.12.22 בין 10:00-18:00, שישי 09:00-13:30 שבת סגור.
איפה? יוסף ריבלין 20, נחלת שבעה ירושלים
עלות: מבוגר - 44 ₪, ילד מגיל 3-18 - 33 ₪, אזרח ותיק/חייל/כוחות הבטחון - 22 ₪ |
לרגל חנוכה כרטיסיה משפחתית 2 מבוגרים + 3 ילדים במחיר של - 100 ₪ בלבד.
לפרטים נוספים ותיאום ביקור או סיורים מראש בלבד: טל' 02-5329401 ובאתר.
מעלית הזמן בירושלים, מסע בגוף האדם
מסע במעלית הזמן אל סודות ירושלים מיצג חוויתי דו-מימדי לוקח את המבקרים למסע מרתק בזמן אל מעמקי האדמה של העיר ירושלים, החל מימי בית ראשון דרך בית שני, כובשי העיר, שחרור הכותל במלחמת ששת הימים ועד לימים אלו. כ- 30 דקות. מוקרן ב-8 שפות.
מסע בקפסולה זעירה אל תוך גוף האדם בתלת מימד החושף את סודותיה של המכונה המשוכללת ביותר ביקום, גוף האדם.
כיצד אנו נושמים? איך אנו מעכלים? איך אנו נראים מבפנים? את התשובות תוכלו למצוא במיצג הדמיות תלת מימדיות מרהיבות
ומדויקות בעזרת 'אינפו' קפסולה – רובוטית עתידנית המנחה את המסע ומספקת נקודת מבט ייחודית משלה על הנעשה בגופנו.
כ- 25 דקות. (אין אפשרות לכסאות נייחים)
בנוסף לביקור במעלית הזמן, יוכלו המבקרים לשלב תצפית ממגדל פצאל במגדל דוד – ירושלים ב-360 מעלות
וסיור עצמאי עם האפליקציה pop guide. עלייה אל ראש מגדל פצאל בגובה 777 מעל פני הים (כ-100 מדרגות) –
ממנו נשקפת התצפית היפה ביותר בירושלים, 360° של נוף מרהיב אל עבר מזרח ומערב, העיר העתיקה וההעיר החדשה, העבר והעתיד.
מהתצפית המתנשאת שבנה המלך הורדוס לפני כאלפיים שנה נשקפים אתרים מקודשים, שכונות ומבנים מרכזיים בירושלים;
הר הבית ומעליו הר הזיתים והר הצופים, רובעי העיר העתיקה ועוד. (לא נגיש לנכים/כסא גלגלים)
מתי? ביקור בתצפית מגדל דוד: ראשון-חמישי 09:00-16:00 שישי 09:00-14:00 (אין צורך לתאם)
את הסיור בתצפית ניתן לחוות באפליקציה של מעלית הזמן . סיור זה מחייב שימוש במכשיר נייד ואוזניות.
מתי?: שעות פעילות מעלית הזמן בחנוכה בין התאריכים 20-26.12.22 - א-ה -10:00-19:20 שישי 10:00-13:20 שבת סגור.
כניסה מותרת מגיל 5 /חובה לתאם את מועד וסוג המיצג
איפה: שד' ממילא (הקניון המקורה) ירושלים
עלות מעלית הזמן: 54 ₪ ברכישת כרטיס בקופה 46 ₪ לרוכשים דרך האתר. הנחות לסטודנטים מחזיקי כרטיס ירושלמי ועוד.
עלות כרטיס משולב כולל תצפית ממגדל פצאל – 64 ₪
לפרטים נוספים והזמנות: 02-6248381 ובאתר
פסטיבל הזית וכפר ביקרתם? סופ"ש אחרון למסיק!
עונת מסיק הזיתים בכרמים מגיעה לסיומה וזוהי הזדמנות אחרונה לסיורי מסיק מרתקים בכפרים הדרוזים והצ`רקסים אשר פותחים את שעריהם למטיילים הרבים שמחפשים בילוי ייחודי לצד אירוח לבבי, אתרי מורשת, בתי בד, תרבות, ניחוחות וטעמים * בואו ליהנות מסיורים מודרכים ופעילויות בסמטאות ובמרכזי המבקרים * פרויקט 'כפר ביקרתם' חושף את העושר התיירותי והתרבותי בכפרים, תבקרו!
צביקה דמרי
אירועי פסטיבל ימי ענף הזית מגיעים לסיומם בסופ"ש הקרוב, ננעלים בחגיגיות באירועי "כפר ביקרתם" בכפרים הדרוזים והצ'רקסים, שמציעים הזדמנות נפלאה להכיר, לטעום ולחוות את השטח מקרוב, להכיר את הדמויות, להריח את הניחוחות, לטעום טעמים חדשים ולגלות תרבות ומורשת מפוארת. שמן הזית תופס מקום של כבוד בכל בית ומטבח, אך במיוחד בסיורים המודרכים בכפרים הדרוזים והצ'רקסים ניתן להיחשף לרזי עולם הזית, לזהות איכות שמן, טריות הזיתים, איכות הכבישה והכל מעצי הזית העתיקים והמשובחים של הגליל והגולן.
עשרות מורי דרך מוסמכים, יובילו את הסיורים בכפרים במקצועיות, ומאות תיירנים משתתפים בתכנית עם שלל פעילויות לכל המשפחה, סיורים מודרכים, סדנאות מוסיקליות וקולינריות (ללא עלות, בהרשמה מראש) המשלבים לכל המעוניין גם אירוח ולינה בכפרים.
"כפר ביקרתם" הינו פרויקט משותף של הרשות לפיתוח הגליל, משרד התיירות והרשות לפיתוח הכלכלי של הדרוזים והצ`רקסים, שמתקיים שנים רבות ומקדם את הפעילות התיירותית והתרבותית הענפה בכפרים הדרוזיים והצ‘רקסיים לאורך כל השנה.
מקבץ פעילויות "כפר ביקרתם" בפסטיבל ימי ענף הזית:
עין קניה, צפון הגולן: חגיגה של אירועי שמן הזית בכפר, סיור בבית הבד, טעימות שמן זית, סיפורים מרתקים על הזית, סדנאות סבון זית, מופעי אומנות וקולינריה בסימן שמן הזית!
מתי: שישי, 2.12 בשעה 12:00, משך הסיור כשעתיים.
לפרטים והרשמה: https://bit.ly/3F79Lao
יאנוח ג`ת : סיור בין בתי בד פעילים ועתיקים, סדנאות כבישת זיתים, סדנאות קולינריה וסדנאות נגינה.
מתי: שישי, 2.12 בשעה 10:00, משך הסיור כשעתיים.
לפרטים והרשמה: https://bit.ly/3F79Lao
לכל אירועי 'כפר ביקרתם' בכפרים הדרוזים והצ'רקסים, באתר: https://bit.ly/3F79Lao
פעילויות נוספות בסופ"ש בפסטיבל "ימי ענף הזית" של הרשות לפיתוח הגליל:
בצל עצי הזית באשכול בית הכרם: מסיק באשכול בית הכרם, סיור בבית הבד בדיר אל אסד, סיור בגרעין העתיק של בענה, סדנת בישול מקומי וכבישת זיתים במג`ד אל כרום.
מתי: שישי, 2.12 בשעה 9:00.
עלות: 60 ₪ למשתתף עבור סדנת בישול.
לפרטים והרשמה: למידע נוסף https://bit.ly/3VtcfWB
מתי: שבת, 3.12 תחילת מופע 12:30
כניסה לפעילויות ולהופעה: ברכישה מוקדמת- 45 ₪ ביום האירוע, במקום- 55 ₪ כולל כוס יין / משקה קל.
לפרטים נוספים והרשמה: https://bit.ly/3igpLxS
המשרד להגנת הסביבה ורשות הטבע והגנים יוצאים בפעילות הסברה
המשרד להגנת הסביבה ורשות הטבע והגנים יוצאים לפעילות הסברה במספר שמורות טבע וגנים לאומיים במהלך חול המועד, במטרה לעודד אחריות אישית המכבדת את הטבע: "הניקיון באחריות של כולנו"
צביקה דמרי
המשרד להגנת הסביבה ורשות הטבע והגנים מפעילים במהלך חול המועד אנשי צוות מעמותת "נקי" במספר שמורות טבע וגנים לאומיים, שיקיימו קשר ושיח עם מבקרים מתוך מטרה לעודד אנשים לאחריות אישית בנושא הניקיון.
המסבירים יפעלו בעין חרדלית בנחל כזיב, בצפון הכנרת, בגן לאומי בית ינאי, בחורשת הצנחנים ליד פלמחים ובשמורת עינות צוקים.
קהל המבקרים יקבל הסבר על החשיבות בהתנהגות המכבדת את הטבע, לרבות הימנעות מהשארת לכלוך, השפעת זיהום רעש על הסביבה וכן, אנשי הצוות יעודדו לשימוש בכלים רב פעמיים ועוד.
הפעילות היא נדבך נוסף במדיניות שמובילים המשרד להגנת הסביבה ורשות הטבע והגנים, שלפיה מקום נקי הוא מקום שבו לא מלכלכים.
הפעילות המתוכננת, שאותה מממן המשרד להגנת הסביבה, היא חלק ממהלך רחב שמוביל המשרד לשיפור ניקיון המרחב הציבורי, שבמסגרתו פרסם קול קורא לרשויות - תמיכה שבה זכו כ-100 רשויות, הפועלות בימים אלו לשינוי התנהגות התושבים במרחב הציבורי העירוני.
בלום וילג' – הפשטות מנצחת
מתחם הקמפינג בקייקי כפר בלום, ה'בלום וילג'', אתר השייט והאטרקציות הסמוך עליו מספקים חווית חופשה כוללת בחיק הטבע תחת כיפת השמיים בדגש על זמן איכות משפחתי ללא מסכים ושגרה של בית מאובזר "הציבור הישראלי יודע ואוהב להנות מהפשטות בחופשה מסוג זה", ציין גיא ירמק מנכ"ל קייקי כפר בלום
צביקה דמרי
החורף האחרון, הביא עמו גשמי ברכה וזרימת הנחלים בשיא עוצמתה. בקייקי כפר בלום אתר השייט הוותיק והמוביל בארץ נפתחה עונת השייט בפסח. מתחם הגלאמפינג המושקע, ה'בלום וילג'' נפתח לנופשים. מדובר בחוויה משלימה לשייט קייקים מהנה בירדן ולפארק החבלים באתר, מתחם מסודר ומגודר, 60 אוהלים משפחתיים ממוזגים ומאובזרים ללינת שטח מהנה, החוויה של הטבע מורגשת במתחם.
"טרנד לינות השטח תופס תאוצה בשנים האחרונות, משפחות רבות מבקשות לעצמן, פסק זמן משפחתי ומגבש ללא מסכים, הזדמנות לעשות על האש יחד, או לשבת סביב המדורה בקומזיץ, כל זה בשילוב מחיר אטרקטיבי לחופשה ואפשרות ליהנות באתר משלל הפעילויות והאטרקציות, זהו מוצר תיירותי, חוויתי שמשאיר זיכרון לכל החיים במיוחד כעת לאחר תקופת הקורונה שהותירה בכולנו חסך של טבע ושהות באוויר הפתוח"., ציין גיא ירמק מנכ"ל קייקי כפר בלום.
מתחם הקמפינג "בלום וילג'", כולל 60 אוהלים משפחתיים ממוזגים. האירוח במתחם כולל כרטיס לשייט משפחתי וכרטיס לפארק החבלים. מיקום המתחם משיק למתחם האטרקציות הגדול של קייקי כפר בלום ואורחי הוילג' נהנים מאירוח אטרקטיבי המשלב נופש כולל פעילויות מהנות.
כל אוהל ממוזג, מאובזר במיטות עם כריות, סדינים וציפיות, שקע חשמלי להטענת ניידים, מקרר עם מקפיא, תאורה, מרפסת דק מעץ, שולחן קק"ל ופינת ישיבה. בנוסף, לנוחיות האורחים, מדשאות רחבות, פינות ישיבה, מנגלים, מטבחון מרכזי מאובזר בכיורים, מיקרוגל, קומקומים חשמליים, מקלחות, שירותים ומזנון.. שילוב מושלם של לינה נוחה בטבע בשילוב הנאה ואתגר!
מסלול השייט פעיל ורבים פוקדים את האתר מידי יום. המסלול המשפחתי הוא הפופולרי ומתאים למשפחות עם ילדים מגיל 5. חווית השייט היא הדובדבן של הקיץ בצפון, המים הצוננים מרעננים ומספקים חוויה מהנה. בנוסף באתר, פארק חבלים "טופ-רופ", אומגה למים, קיר טיפוס המתנשא לגובה 12 מ', מתחם חץ וקשת מזנון האתר ערוך עם שלל ארוחות, גלידות ושתייה, שירותים, מקלחות, מים חמים ומרחבי דשא מטופחים לפיקניק משפחתי.
עלות לינה משפחתית באוהל ממוזג החל מ- 1160 ₪ כולל האטרקציות, ניתן לרכוש גם ללא אטרקציות
החל מ- 750 ₪ לאוהל, המחירים לחודשים מאי יוני, מומלץ להתעדכן במועדוני צרכנות.
הזמנות "בלום וילג'": 04-6902616
מהפכת המטבלים מורגשת בכל בית בישראל
העצמאות, מייצר אירועים ומפגשים קולינריים בפורמט ברביקיו, מנגל ו'על האש', כל אחד על פי דרכו והרגליו לצד הבשר, הדגים או הירקות ניצבת שורה של רטבים, ממרחים ומטבלים שונים ומגוונים בדגש על חומרי גלם איכותיים בחברת 'הבאר מעדנים', מפעל בוטיק ארטיזנלי (המיוצר ביד אמן), גלילי המתמחה בפיתוח וייצור מעדני איכות מזהים שינוי משמעותי בדפוס ההתנהגות הגסטרונומי, בכל בית בישראל בעקבות תקופת הקורונה והיום על כל שולחן ניתן למצוא בממוצע 5-6 מטבלים וממרחים שונים שמתלווים לכל ארוחה.
צביקה דמרי
לקראת חג העצמאות שמהווה נקודת שיא בארוחות 'על האש', ניתן לומר שכמעט כל בית בישראל הפך לסוג של סיירת גסטרונומית, לצד ציוד ואבזור מדופלם שנרכש החל במעשנה, מעשנת, טאבון, גריל פחמים, גז או חשמל נפתחה מיני מעדנייה ביתית שמחזיקה שלל גדול של תבלינים, רטבים, ממרחים, ריבות ומטבלים כאלה ואחרים. מדובר בבשורה של ממש, חווית האירוח שודרגה וכל ההתייחסות למטבח התמקצעה.
"מהפכת המטבלים כבר כאן ובענק", ציין ענבר שפט, מנכ"ל חברת 'הבאר מעדנים' בראש פינה, האיש שעומד מאחורי רשימה ארוכה של מעדנים שנרקחו ביד אמן על ידו יחד עם אשתו סיגל עשת שפט. לבני הזוג, ניסיון מוכח, של כעשרים שנה בשיטות בישול מסורתיות, תוך שימור מורשת קולינארית ומתכונים שעברו במשפחה מדור לדור, טעמים שמחזירים זיכרונות מבית סבתא .
סוף השבוע הארוך של חג העצמאות יספק הזדמנות נפלאה לשלל ארוחות ומפגשי אירוח שיוצרים ביקושים גדולים לצריכת מטבלים, ממרחים ורטבים שמלווים את המנות. "אם בעבר המטבלים הסטנדרטים בכל שולחן היו קטשופ, חרדל ומיונז, היום נמצא על כל שולחן חג בממוצע 5-6 מטבלים בטעמים ומרקמים שונים, אנחנו בחברת 'הבאר מעדנים' מפתחים ומייצרים באופן תדיר סדרות חדשות של ממרחים ייחודיים: פסטו בזיל, ממרח שום וקייל, לימון כבוש ופלפלים, ממרח חציל ונענע ועוד ממרחים במגוון רחב כולל סדרת רטבים חריפים וממרחי חריף בדרגות שונות שמשתלבים נפלא עם בשרים, דגים וירקות. לאחרונה, השקנו את סדרת ה'פלאו' שלנו, המתבססת על תפריט תזונה פליאוליתי (האדם הקדמון), על בסיס שמן זית וללא סוכר", הוסיף ענבר שפט .
מעדני הבאר, מצטיינים בטעמים קלאסיים, שילובים מיוחדים וחדשניים, ממיטב חומרי הגלם, ללא חומרים משמרים, צבעי מאכל או חומרי טעם וריח מלאכותיים .
מתחם הצפון' בתערוכת IMTM
הרשות לפיתוח הגליל תוביל את 'מתחם הצפון' בתערוכת התיירות הבינלאומית שתתקיים בשבוע הבא [29-30.3] בתצוגה חסרת תקדים: מעל ל-80 רשויות מקומיות שונות, 30 ביתנים, מאות משתתפים. בשבוע הבא – הצפון עולה לתל אביב!
צביקה דמרי
לאחר שנתיים של קורונה תשוב בשבוע הבא תערוכת התיירות הבינלאומית IMTM ובתוכה 'מתחם הצפון' אותו מובילה הרשות לפיתוח הגליל במימון המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל. לראשונה, מתאגדת התיירות הצפונית במתחם מרכזי בגודל מעל 200 מ"ר, עם מעל ל-80 רשויות שונות, 30 ביתנים ועשרות מוצרי תיירות חדשים. בנוסף תקיים הרשות לפיתוח הגליל 'במה צפונית' בהשתתפות עשרות אמנים, הרכבים אתניים, מספרי סיפורים, שפים, נגנים ועוד.
המתחם יכלול תוצרים הנחשפים בפעם הראשונה: לראשונה ישתתפו בתערוכה רשויות מקומיות חדשות אשר יציגו תוצרי תיירות ותרבות מגוונים שחלקם הגדול טרם נחשפו לקהל המקומי והבינלאומי בתוכן קריית שמונה, סכנין, יוקנעם, כרמיאל, מעלה יוסף ועוד. בפעם הראשונה יתקיים ביתן ייעודי בהשתתפות כל הכפרים הדרוזיים בגולן, רשות ניקוז קישון תציג לראשונה את הפרויקטים התיירותיים בשטחה, אשכולות 'כנרת-עמקים' ו'בית הכרם' יציגו לראשונה את התיירות במרחבן האזורי ועוד.
"אם בתערוכה האחרונה המתחם הצפוני היה בגודל 100 מ"ר ועם 13 ביתנים, השנה הצלחנו להכפיל את ההיענות עם ביתן כפול בגודלו, 30 ביתנים ורשויות רבות המשתתפות בפעם הראשונה בהישג חסר תקדים עבור האזור. העולם משתנה וגם התיירות משתנה עימו יחד רבים ממוצרי התיירות שיוצגו הותאמו לימים שלאחר הקורונה – רבים מהם באוויר הפתוח או מותאמים לקבוצות קטנות, פרויקטים דיגיטליים ועוד", אמרה ראש תחום תיירות ותרבות ברשות לפיתוח הגליל גילה יעקבי-גורביץ, "בפעם הראשונה 'הצפון' עולה יחד ובגדול לתערוכה הבינלאומית, מה שמאפשר מוצרים משותפים בין הרשויות והיצע עצום לקהל הרחב, אין ספק שצפויה חוויה גדולה ופירות משמעותיים בתחום התיירות לטובת כל האזור".
בתערוכת התיירות יוצגו במתחם הצפון מוצרי תיירות מגוונים החל מקולינריה, אפשרויות לינה, תיירות חקלאית, תיירות אותנטית וחברתית, טבע עירוני, אטרקציות, מורשת והיסטוריה, אומנות ותרבות, מוקדי עניין ייחודיים, עשרות מורי הדרך וסיורים במגוון תחומים . כמו כן יוצגו גם מוצרי תיירות ייחודיים כמו "ביקרתם" – "החוויה הדרוזית והצ`רקסית בגליל", "החוויה הבדואית בגליל".ותוצרי תיירות שהרשות לפיתוח הגליל מפתחת ומקדמת כמו תיירות יין וזית, פרויקט Road-Trips לאורך ורוחב הגליל שיושק בתערוכה, תיירות ספורט, תיירות חקלאית ועוד..ר
"מתחם הצפון של הרשות לפיתוח הגליל ביריד IMTM ובו משתתפות 80 רשויות מהגליל הוא מפגן כוח משמעותי מאוד שמראה על הפוטנציאל הכלכלי הטמון בפיתוח התיירות בגליל", אמר אילן שוחט, מנכ"ל המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל, "חבל ארץ נפלא הזה יהפוך בשנים הבאות ליעד תיירותי משמעותי בתיירות הפנים ובתיירות הנכנסת "
בילוי שבת בחמת גדר
מתלבטים מה לעשות בשבת? היכן לבלות ברוגע וכייף? אתר המרחצאות חמת גדר הוא התשובה האולטימטיבית לכל שבת חורפית
צביקה דמרי
דווקא בשבת תנועת המבקרים רגועה וזהו יתרון אדיר.
במקום להתכרבל בשמיכת הפוך מול המרקע ולשרוף את השבת שלכם, ארזו את עצמכם בחלוקים, מגבות, נישנושים וחברים טובים, שימו בוויז חמת גדר וצאו לדרך. כשהכביש מתחיל להתעקל בירידות לאתר, מולכם צוקי בזלת, מימין עמק הירמוך המפורץ, בין דרום הגולן לעמק הירדן, בגובה של כ-150 מ' מתחת לפני הים, תגיעו לפנינה תיירותית, נווה מדבר, מוקף צמחיה מטופחת, בליבו נובעים מעומק האדמה (הערכה 2000 מ' עומק) ארבעה מעיינות חמים עשירים במינרלים.
אתר הנופש הוותיק חמת גדר מציע בשבת יום בילוי מושלם לחורף. המעיינות הטרמו-מינרליים החמים מגיעים לטמפ' של 39 מעלות צלזיוס ומספקים חוויה מופלאה. שיא הכיף מגיע ברגע בו עולים על בגדי ים ונכנסים בעדינות למים החמים, בחוץ קר ובפנים חם ונעים, הגוף מפשיר ונכנס לרגיעה מוחלטת. הבריכות רחבות ידיים ומפלי המים מאפשרים רביצה ומנוחה.
לצד הבריכות ממוקם הספא שכולל חדרי טיפולים מפנקים וצוות מיומן של מטפלים מוסמכים מהשורה הראשונה שמעניק מגוון טיפולי גוף. בחמת גדר, מגוון אפשרויות לינה בהתאם לקצב, לראש ולתקציב שעומד לרשותכם.
שעות פעילות האתר: ימים שבת – רביעי 9:00 – 17:00 , חמישי – שישי – 9:00 – 22:00.
מחיר כניסה לחמת גדר - 108 ₪ לאדם באמצ"ש / 118 ₪ לאדם בסופ"ש.
להזמנות : 6393*
חודש אהבה נפתח בסופ"ש אהבה וזוגיות
במרכז התיירות אסנט בצפת פותחים את חודש האהבה- חודש פברואר בסופ"ש שכולו זוגיות, אהבה וקבלה! אתם מוזמנים לסופ"ש של הרצאות, סדנאות ופעילות זוגית חווייתית, בקונספט ייחודי עם מיטב המרצים
צביקה דמרי
בסופ"ש 4.2.2022, רגע לפני יום האהבה ובעיצומו של שבוע המשפחה, יתקיים סוף שבוע מיוחד בנושא זוגיות, אהבה וקבלה בהובלת עמרם מויאל ומשה רום. סופ"ש שיאפשר לכם להציץ פנימה אל הזוגיות הקיימת או זו שאתם חולמים עליה, ללמוד מה היא זוגיות אמיתית ומצליחה, החיבור שלה עם הקבלה והכל באווירה הקסומה של צפת.
הסופ”ש המפנק יתקיים בצפת העתיקה, במקום של שקט נפשי ואפשרות להתבוננות פנימה באירוח מחבק ואווירה של בית, סעודות שבת נפלאות והכל ביחד.
הערך המרכזי במרכז התיירות אסנט הינו אחדות. תחת קורת גג אחת נפגשים דתיים וחילוניים, צעירים ומבוגרים, גברים ונשים החווים את החברה הישראלית, אווירה השבת והכרת האחר באחדות, הכלת האחר וקבלתו כמו שהוא.
במרכז התיירות אסנט משיקים כאמור סדרת סופי שבוע שיחממו לכם את החורף ומזמינים אתכם לחוויה קסומה של חופשה לצד תוכן מעמיק ומעשיר באווירה הפסטורלית של העיר העתיקה ובקסם סמטאות צפת העתיקות. בין הייתר מתקיימים סופי שבוע של בריאות טבעית, סופש אהבה זוגיות וקבלה, סופ"A התפתחות אישית בדרך אל האושר, סופ"ש החצי השני-זוגיות ומערכות יחסים, סופש תחשוב טוב- חשיבה חיובית ושמחה וסופ"ש מעגלי שירה מקודשת.
במסגרת הסופ"שים יתקיימו הרצאות, סדנאות, מפגשי שיח ואף סיורים חווייתיים בעיר העתיקה של צפת, בפארק עמק התכלת וכו'. בנוסף, תתקיים קבלת שבת באווירה מכילה ומחבקת. לאורחים ניתנת אפשרות של אירוח במתחם ה'גסטהאוס' של אסנט או במלון החדש- הבית בצפת המציע אירוח ברמת שלושה כוכבים.
אירוח הכולל 2 לילות, ארוחות והשתתפות בכלל הפעילויות הינו החל מ 490 ₪ בלבד למשתתף עם אירוח בפנסיון מלא. כמו כן ניתן לשדרג את החוויה וללון במלון המחודש- הבית ב צפת בעלות של 1500 ₪ לזוג לשתי לילות בפנסיון מלא.
לפרטים והזמנות: 077-3601100
שלישי ילדותי בחודש פברואר
שלישי ילדותי בחודש פברואר: הצגות, מופעים, סדנאות ופעילויות לילדים - הכניסה חופשית לקהל הרחב - ללא תשלום
צביקה דמרי
במהלך חודש פברואר, תתקיים פעילות לילדים בימי שלישי: שלישי ילדותי, בקניון עופר לב חדרה, הכוללות: סדנאות, מופעים והצגות, לקהל הרחב – ללא תשלום.
בין המופעים והאירועים שיערכו במהלך פברואר: הפעלה משפחתי - מסיבה חגיגית כבוד יום המשפחה!
עם שירים, ריקודים, משחקים והרבה פרסים לילדים. כמן כן תיערך הצגת ילדים 'שמלת השבת של חנהל'ה'
בנוסף, יתקיימו מגוון סדנאות יצירה, כמו: סדנת מחזיקי מפתחות אישיים ושילוב בקבוקוני זכוכית עם נצנצים וחרוזים.
סדנת הכנת מגוון מגנטים למקרר ועוד
הכניסה פתוחה לקהל הרחב – ללא תשלום!
חורף בריא: סופ"ש בריאות טבעית, תזונה וריפוי רגשי!
במרכז התיירות המוביל והוותיק בצפת- אסנט מזמינים אתכם לסופ"שים של הרצאות, סדנאות וסופי שבוע בקונספט ייחודי עם מיטב המרצים ופעילויות במחירים סמליים שיאפשרו חופשה איכותית בלב הגליל, תוכן עשיר, חוויה קסומה ומחיר שווה ואטרקטיבי.
צביקה דמרי
בסופ"ש 21.1.22 יתקיים סוף שבוע מיוחד בנושא הבריאות הטבעית, סופ"ש שיאפשר גם לכם להציץ את האני הפנימי, לגלות מה עושה לכם הכי טוב, להבין את משמעות הטבע, התזונה ולהגיע לריפוי רגשי מעמיק.
הסופ”ש המפנק יתקיים בצפת העתיקה, במקום של שקט נפשי ואפשרות להתבוננות פנימה באירוח מחבק ואווירה של בית, סעודות שבת נפלאות והכל ביחד.
הסופ"ש הינו בהובלתו של אליאור ויטמן, מנחה סדנאות ומלווה תהליכי ריפוי טבעיים, דרך כלים של בריאות טבעית, תזונה, רפואה, פסיכותרפיה, נשימה ומיועד לאנשים שאוהבים את החיים, אוהבים להרגיש טוב, וכל מי שמחפש שבת רוחנית וקסומה בצפת יחד עם מפגשים של אורח חיים בריא. הפעילות תכלול בין הייתר הרצאות בנושא הכרת עולם הבריאות הטבעית,
מה זה ריפוי טבעי ואיך זה עובד בתכלס?,
סדנה מרתקת בדרכים לניצול זמן סוף השבוע להרגעת הנפש והגעה לשלווה אמיתית, ופעילות ייחודית לנשימה מעגלית- ריברסינג סדנה לריפוי עומק רגשי
הערך המרכזי במרכז התיירות אסנט הינו אחדות.
תחת קורת גג אחת נפגשים דתיים וחילוניים, צעירים ומבוגרים, גברים ונשים החווים את החברה הישראלית, אווירה השבת והכרת האחר באחדות, הכלת האחר וקבלתו כמו שהוא.
במרכז התיירות אסנט משיקים כאמור סדרת סופי שבוע שיחממו לכם את החורף ומזמינים אתכם לחוויה קסומה של חופשה לצד תוכן מעמיק ומעשיר באווירה הפסטורלית של העיר העתיקה ובקסם סמטאות צפת העתיקות. בין הייתר מתקיימים סופי שבוע של בריאות טבעית, סופש אהבה זוגיות וקבלה, סופ"A התפתחות אישית בדרך אל האושר, סופ"ש החצי השני-זוגיות ומערכות יחסים, סופש תחשוב טוב- חשיבה חיובית ושמחה וסופ"ש מעגלי שירה מקודשת.
במסגרת הסופ"שים יתקיימו הרצאות, סדנאות, מפגשי שיח ואף סיורים חווייתיים בעיר העתיקה של צפת, בפארק עמק התכלת וכו'. בנוסף, תתקיים קבלת שבת באווירה מכילה ומחבקת. לאורחים ניתנת אפשרות של אירוח במתחם ה'גסטהאוס' של אסנט או במלון החדש- הבית בצפת המציע אירוח ברמת שלושה כוכבים.
אירוח הכולל 2 לילות, ארוחות והשתתפות בכלל הפעילויות הינו החל מ 490 ₪ בלבד למשתתף עם אירוח בפנסיון מלא. כמו כן ניתן לשדרג את החוויה וללון במלון המחודש- הבית בצפת בעלות של 1500 ₪ לזוג לשתי לילות בפנסיון מלא.
לפרטים והזמנות: 077-3601100
טיפוס מופלא בICLIMB מנרה
מבקרים רבים פקדו את מתחם הטיפוס Iclimb מנרה, בסופ"ש האחרון, ונהנו מחווית אתגר מלהיבה במתחם INDOR חדש שהוקם בקיבוץ מנרה מתאים במיוחד לימי החורף
צביקה דמרי
מתחם הטיפוס במנרה, המה מבקרים בסופ"ש האחרון, משפחות שלמות הגיעו להנות מחוויית הטיפוס והבינו כי חלום הנינג'ה, דורש הרבה עבודה ואימונים לצד הנאה והתלהבות.
מתחם Iclimb מנרה, מספק חוויה מרגשת, התמודדות עם פחדים ופיתוח כושר גופני. במתחם מגוון רחב של מתקני טיפוס מתקדמים ומקצועיים, לכל הגילאים: קירות בולדר, קיר קילטר, קירות טיפוס לילדים ומתחם לאימון פונקציונלי לאימוני כוח משלימים ועוד...
המבקרים הרבים שהגיעו ילדים ומבוגרים כאחד הציגו יכולות מרשימות והבטיחו לשוב. אנסטסיה מלקין מנהלת מנרה לודג', מתחם האירוח בקיבוץ מנרה סיפרה, "האורחים שלנו נהנים ממתחם הטיפוס כחלק מחוויית האירוח אצלנו, אך המתחם פתוח מידי יום לציבור הרחב, כל מי שמנסה נפתח לעולם מאתגר ומלא אדרנלין".
מחיר: 55 ₪ לאדם / ילד.
שעות הפתיחה:
יום ראשון, רביעי וחמישי : 15:00-20:00
יום שישי: 11:00-19:00
יום שבת: 10:00-17:00
לפרטים נוספים: 04-6908198
הכנס השנתי של אשכולות התקיים במרכז אסנט בצפת
במדרשת אסנט שבצפת אירחו את הכנס השנתי המרכזי של מנהלי ורכזי אשכולות- מרכזי הסיור והתודעה של ישראל, בשיתוף האגף לתרבות יהודית כחלק מהפעילות הענפה המתקיימת באסנט לעידוד תיירות ותרבות יהודית.
צביקה דמרי
קיום הכנס בצפת הכניס תקווה גדולה לתיירנים בצפת שכן במשך כשנתיים מאז פרוץ הגל הראשון של הקורונה העיר צפת נמצאת בקיפאון תיירותי דבר המהווה פגיעה קשה בעסקי התיירות ובכלל העסקים ברחבי העיר צפת- עיר תיירות מרכזית בגליל.
אל האירוע החשוב הגיע גם ראש עיריית צפת שוקי אוחנה, מנכ"ל אשכולות- מר אדיר וישניה, סגן מנהל האגף לתרבות יהודית משה גל, מפקח מדרשות ליהדות הרב אליעזר שחור, סמנכ"ל אשכולות דביר כהן, מייסד מרכז אסנט הרב שאול לייטר ומנהל מדרשת אסנט הרב דן מארנץ.
ראש העיר צפת – שוקי אוחנה בירך את באי הכנס השנתי והודה למדרשות אשכולות על הפעילות ענפה בין הייתר בצפת יחד עם מרכז התיירות אסנט, "אתם מביאים לעירנו אלפי משתתפים לפעילות חינוכית, ערכית, יהודית ותיירותית, העיר צפת מעריכה את זה ומודה לכם על כך" אמר ראש העיר שוקי אוחנה.
פעילות מדרשת אסנט בצפת כוללת למעלה מ- 60,000 משתתפים בסימינריונים, ימי עיון סיורים וכדומה, הפעילות מתקיימת לאורך כל ימי השבוע לרבות שבתות בפעילות מגוונת עשירה, הכוללת לינה, סדנאות, הכשרות, סיורים ומגוון פעילויות המותאמות לבתי ספר, ישיבות, אולפנות, מכינות קדם צבאיות, חיילים ומטיילים.
דן מארנץ מנהל המדרשה ציין: "שיתוף הפעולה הפורה עם אשכולות מניב תוצרים נפלאים לציבור הרחב ומאפשר הצצה מעניינת, שונה ורוחנית לעיר הקסומה- צפת, ליבו הפועם של הגליל".
מתחם הופעות חדש בעפולה: "האוהל"
עיריית עפולה השיקה מתחם הופעות חדש ואינטימי בפארק העירוני תחת השם ״האוהל״ שיארח הופעות מוזיקה חיות, תערוכות וכנסים מקצועיים.
צביקה דמרי
קרדיט עיריית עפולה
עיריית עפולה גאה להציג: ״האוהל״ מרכז הופעות חיות של מוזיקה, מופעי סטנד-אפ, במה פתוחה ללהקות צעירות, הרצאות וכנסים מקצועיים.
כזכור, לפני מספר חודשים נבנה בפארק העירוני רחב הידיים בעפולה אוהל ענק בצורת האקסהדקאגון (מצולע בעל 16 צלעות) במטרה לתת מענה ראוי לאירועי תרבות ופנאי לתושבי העיר בימי החורף הגשומים ובימי הקיץ החמים. כדי לעשות זאת דאגו בחברה הכלכלית המנהלת את האוהל להקים מערכת אקוסטית חדשנית שתתאים לאירוח מופעי מוזיקה וכן מערכת מיזוג איכותית.
בשנים האחרונות נהנית עפולה מחיי לילה תוססים הכוללים מועדוני לילה, פאבים וברים רבים, מתחם השוק הישן הכולל מסעדות שף, פאבים וקינוחיות מיוחדות ולאחרונה החליט ראש העיר אבי אלקבץ לפתוח מוקד בילוי חדש ולהפוך את ״האוהל״ למתחם הופעות חיות.
לשם כך מינה את מנהלת האירועים של הרשות חמוטל גנון למנהלת המתחם ומיד עם מנויה הושק ליין הופעות החורף שייפתח בהופעה של ״הפרויקט של רביבו״ אליה נחטפו כל הכרטיסים תוך מספר ימים. הופעות נוספות שיארח ״האוהל״ החורף הם של הקומיקאי נדב אבקסיס (כרטיסים אחרונים, 30.12), מרגול (20.1), שלומי קוריאט (3.3) ועוד.
כמו כן יארח האוהל שיכול להכיל 400 מבלים הפקות של הופעות וערבי במות פתוחות למוזיקאים צעירים מעפולה
אולי יעניין אתכם
בלוג הטיולים-מידע לדרך
לגלות את יופייה של הערבה התיכונה דרך עדשת המצלמה
טיולי צילום בהדרכת צלם הטבע דני הדס ממושב פארן בערבה התיכונה
צביקה דמרי
תיירות ערבה תיכונה ממליצה על טיולי צילום חווייתיים עם הצלם דני הדס, המזמין להצטרף אליו לטיולי צילום בעונה היפה ביותר ב ערבה התיכונה .
דני הדס , צלם טבע מקצועי, המתגורר בפארן בערבה התיכונה ומנחה טיולים, בהם ניתן לתפוס רגעים מיוחדים בנופים ובנחלים של מדבר הערבה.
הטיולים מתאימים לצלמים מנוסים וחובבים וגם לשוחרי טבע וצילום ללא ניסיון ומטרתם לצלם את המדבר. הטיולים מונגשים לנכים.
כל משתתף מתבקש להביא עמו מצלמה דיגיטלית אישית.
המסלולים אינם קבועים, אלא לפי הזמנה ומותאמים אישית.
ניתן לבחור את משך המסלול: חצי יום, יום מלא וגם יומיים-שלושה.
מחיר לחצי יום צילום: 750 שקלים (לקבוצה עד 6 משתתפים).
מחיר ליום צילום: 1,500 שקלים (לקבוצה עד 6 משתתפים).
הטיולים מתקיימים ברכבים פרטיים. בתאום מראש.
לפרטים והזמנות - דני הדס - 052-3666861
אולי יעניין אתכם
בלוג הטיולים-מידע לדרך
מאירים את הצפון
מאירים את הצפון לרגל חג החנוכה, קיבצנו עבורכם, שלל המלצות בילויי לכל המשפחה בדגש על צפון הארץ.
צביקה דמרי
ריצת חנוכריסמס בירושלים
מה?
חובבי הריצה ואורח חיים בריא יקיימו מסע בעקבות האור בירושלים דרך הרגליים, הראש והנשמה, המסלול יתחיל משוק מחנה יהודה (יש חניה בשפע) וימשיך דרך הרובע הנוצרי, טעימת יין, הבית של סנטה קלאוס, מרכז יהדות צפון אפריקה, ממילא ועוד אתרים ייחודיים שבכל אחד מהם נקבל סקירה קצרה על מהות החגים והאור. ירושלים העיר שחוברה לה יחדיו, תהווה תפאורה מושלמת לריצה חווייתית וערכית שלא עוסקת בקצב, זמנים, תוצאה, אלא רק בהרחבת הרוח והדעת. מדובר בבוקר מיוחד במינו! הזדמנות לגיבוש קבוצתי, זוגי וגם התרוממות אישית.
**אורך המסלול בין 6-7 ק"מ.
איפה? ירושלים.
מתי? 5.12.2021 , יום א', יציאה ממתחם התחנה בשעה 17:30 ויציאה בשעה 17:45
כמה? 105 ₪ לאדם
לפרטים נוספים והרשמה: לחצו: ריצה בעקבות האור בירושלים - חנוכריסמס
חנוכה על הגובה
מה?
מקבלים את חג האורים על הגובה באתר החרמון שגאה להכריז על שנת היובל להקמתו. לצד החנוכיה הגבוהה ביותר במדינה וסופגניות למבקרים. עולים לפסגת ההר ברכבל המבקרים החדש, בתקוה שכבר יצבע בלבן. תוך 5 דקות, בקרון סגור, מונגש ונוח, עולים ב42 קרוניות, גולשים במזחלות האקסטרים ובמתקן הסקיי ריידר.
איפה? אתר החרמון.
כמה? 54 ₪ לאדם, מתקנים –40 ₪ לאדם לכל מתקן.
מתי? האתר פתוח בין השעות 8:00 – 16:00 (כניסת רכב עד השעה 15:00) יש להתעדכן באתר האינטרנט לגבי שינויי מזג אויר
לפרטים נוספים : 1599-550-560 ניתן לרכוש כרטיסים מוזלים
באתר האינטרנט: www.skihermon.co.il
חנוכה ב- Iclimb מנרה
מה?
חוויות ופעילויות אתגריות במתחם טיפוס - Iclimb מנרה, המקום המושלם לחגוג עם הילדים, במתחם גדול ומקצועי הכולל בתוכו מאות מסלולי טיפוס משתנים המתאימים לכל הגילאים. מתקן נינג'ה מקצועי, קירות בולדר, קיר סימולטור- קילטר השני מסוגו בארץ, פאנטופיה- קירות טיפוס לילדים ומתחם iclimb Power - מתחם פונקציונלי לאימוני כוח משלים לכל הרמות.
איפה? Iclimb מנרה – מנרה לודג' בקיבוץ מנרה.
מתי? בשבוע חנוכה ( 28.11 - 6.12 ) כל יום משעה 10:00 עד השעה 18:00.
כמה? 55 ₪ לאדם.
גילאים: מגיל 4 ומעלה.
לפרטים נוספים: : www.manaralodge.co.il
04-6908198
חנוכה של אור בקניון נחמיה
מה?
קניון נחמיה בקרית שמונה, מציע תכנית פעילויות לכל המשפחה בימי חג החנוכה.
סדנת יצירה ברוח החג - 'הסופגנייה שהתחפשה', בהדרכת האמנית ורד חזן, הכנה וקישוט של סופגניה מבד ומחומרים שונים. (יום ג', 30.11, בשעה 17:00)
מופע פנטומימה סוחף לילדים 'נס בלב ים', מופע מרתק, ניקח חלק במסע בזמן במרוץ אל חג החנוכה לפני שהאונייה תטבע! (יום ד', 1.12 בשעה 17:00)
ומסיבת 'פולמון', ססגונית ושמחה, האמנית ורד חזן תעטר בציורי פנים וגוף בצבעים זוהרים, בדיוק כמו במסיבות בהודו, בליווי צלילי שירים קצביים שילדים אוהבים! (יום א', 5.12.21 בשעה 17:00 )
איפה? קניון נחמיה, הנשיא 4, צומת המצודות.
מתי? חופשת חג החנוכה 30.11-5.12
כמה? ללא תשלום.
לפרטים נוספים: 6905555 – 04
www.nehemia.co.il
סיורים ממוחזים לאור לפידים ב'מגדלא'
מה?
סיורים מודרכים בהובלת שחקנים תוך פסיעה בשבילי ההיסטוריה אל ימי המאה הראשונה ביישוב היהודי העתיק 'מגדלא' לאור לפידים והכרות עם סיפורם של הגיבורים ההיסטוריים לצד יופיו הקסום של המלון, הטבע הגלילי והכנרת. הסיורים יתקיימו בפארק העתיקות 'מגדלא' הממוקם צמוד למלון שיואר בלפידים, חורבות העיר העתיקה ובית הכנסת של מגדלה, אחד משבעת בתי הכנסת שנמצאו ברחבי ישראל מתקופה זו, השמור ביותר מבניהם, בו נתגלתה אבן מיוחדת עליה מופיעים סממני בית המקדש כולל המנורה, כד השמן ועוד, שחקנים בלבוש תואם התקופה העתיקה ימחיזו וישזרו את סיפור החנוכה בשילוב הכרות עם חיי הכפר, השוק, הבתים, המקוואות ושרידי העיר, משך הסיור כשעה).
איפה? אתר העתיקות מגדלא, סמוך למלון מגדלה.
כמה? כרטיס 49 ₪ - הכניסה כוללת סיור מודרך בעתיקות, יין חם, מטוגנים ועוד פינוקים ומתנות..
מתי? סופ"ש חנוכה, חמישי עד שבת 2-4.12.21, 16:30 / 18:30
לפרטים והזמנות: www.magdalahotel.com
או 0747003204
אורות ועששיות בנקרות : חנוכה של אור בראש הנקרה
מה?
בחג האורות, מלבד פעילות היום (9:00-16:00) הכוללת ירידה ועלייה ברכבל עם נוף מדהים לים וכמובן – ביקור בנקרות היפהפיות, לאחר שעות סגירת האתר יתקיימו גם סיורי עששיות ליליים, הכוללים בין היתר נסיעה ברכבל המואר, סיור מודרך בתוך הנקרות החשוכות לאור עששיות, נלמד כיצד נוצרו הנקרות, נעלה על הגשר המפורסם שעליו עברה הרכבת המנדטורית, נשמע את הסיפור המרתק על הלילה בו המחתרות פוצצו את גשר הרכבת ונצפה במיצג האור קולי. בסיום הסיור – הדלקת נרות שמחה וחגיגית בין הנקרות.
שימו לב! למעוניינים להעשיר את החוויה בפעילויות היום- ניתן לשלב גם רכיבה על אופניים או טיול ברכב חשמלי לאורך טיילת החוף (בתשלום נוסף); להשכיר אוזניות (במחיר 10 ₪ למבקר) להדרכה קולית ב-6 שפות; ליהנות מבית הקפה – 'קפה מול הים' ומדוכן שיקיים טבעיים –'ראש בריא' ועוד.
איפה? אתר ראש הנקרה.
מתי? סיורי העששיות הליליים בתאריכים 29-30.11, 1-2.12 מהשעה 17:15.
כמה? . מחיר הסיורים הליליים – 54 ₪ למבוגר, 48 ₪ לילד (3-18), משך הפעילות שעה ורבע, יש להגיע לרכבל 10 דקות לפני המועד.
לפרטים נוספים: הפעילות תלויה במזג האוויר וברישום מראש באתר www.rosh-hanikra.com
חם וקר בחמת גדר
מה:
המלצה חמה לבילוי משפחתי- מרגיע במעיינות המים הטרמו מינרליים החמים, עונת החורף, הזמן האידיאלי לבילוי בטבע, לוקחים פסק זמן מעומסי התנועה, והמופעים ויוצאים לבילוי מרגיע .מרכז טיפולי גוף וספא, עם צוות מטפלים מיומן ומוביל, רביצה במים, ניתן גם להזמין חופשה זוגית במלון הספא וילג'(ללא ילדים). חנוכה מואר ומיוחד בחמת גדר.
איפה? חמת גדר
כמה? 102 ₪ באמצ"ש, 112 ₪ סופ"ש, לאדם לבילוי יומי מלא.
מתי? ש – ד' – 9:00 – 17:00 ה – ו 9:00 – 22:00 (יציאה מהמים 21:30)
www.hamat-gader.com
לפרטים : 6393*
בונים ציונות' במרכז סיור מעיינות
מה?
פעילות 'כאן בונים ציונות' בה המשתתפים ישחזרו את חוויות מבצע ההתיישבות הנועז ביותר: הקמת יישובי חומה ומגדל בחוויה אורקולית, ציונית, גיבוש והרפתקה לכל המשפחה. עוד במרכז הסיור - מתחם יצירה, סיורים מגוונים למיטיבי לכת, מיטיבי קשב ומשפחות ברחבי הגליל בהדרכת מדריכי המרכז ומשחק חפש את המטמון אינטראקטיבי באזור העמק.
איפה? מרכז סיור גלבוע-מעיינות בקיבוץ מירב
מתי? פעילות 'כאן בונים ציונות' 30/11-6/12 בשעות 10:00,12:00,14:00,16:00
כמה? 25 ₪ למשתתף (מעל גיל 6)
לפרטים נוספים והרשמה: https://tickchak.co.il/22343
חלוצים, נרות ומים: חנוכה בגן השלושה
מה?
בגן הלאומי 'גן השלושה' (סחנה) בו זורם נחל האסי – עם טמפרטורת מים קבועה של 28 מעלות (נעים גם כשבחוץ קריר), בריכות טבעיות ומתקני משחקים, לצד מוזיאון 'עקבות בעמק' על שני אגפיו – באגף המורשת 'חומה ומגדל' - אתר משוחזר בגודל אמיתי של ראשון יישובי חומה ומגדל (תל עמל), ובאגף הארכיאולוגי: באולמות המוזיאון מוצגים פריטים עתיקים רבים הקשורים למורשת חג החנוכה ולמאור בעת העתיקה.
בנוסף בימי החג: מיצג מולטימדיה המדמה עלייה לקרקע והקמת יישוב חומה ומגדל; סדנאות מיוחדות ליצירת פנסי פח; סיורים מודרכים באולמות המוזיאון ברוח החנוכה ובדגש על כלי המאור ושרידים מיוון הקדומה.
איפה? הגן הלאומי גן השלושה – סחנה
כמה? מחיר כניסה לגן – 39 ₪ למבוגר, 24 ₪ לילד (5-14). סדנת הפנסים בתוספת 10 ₪, יתר הפעילויות כלולות במחיר.
מתי? שעות פעילות הגן בימי החג – 08:00-16:00. מיצג מסע העלייה אל הקרקע – 30.11-2.12 בשעה 13:00; סדנת פנסי פח 1-2.12; סיור מודרך במוזיאון הארכיאולוגיה – 1-2.12 בשעה 11:00.
לפרטים נוספים והרשמה: 04-6581017, 04-6586352
homa@gan3.co.il
סיורי אנרגיה מדליקה בחוות הרוח
מה?
בין טורבינות רוח ענקיות ומאגרי מים האוגרים אנרגיה ואל מול נוף עוצר נשימה של עמק המעיינות והרי הגלעד בגובה 500 מטרים נכיר את עולם האנרגיה המתחדשת: חוות הרוח בגלבוע מזמינה את כל המשפחה לסיורים בימי חג החנוכה. הסיור כולל תצפית מרהיבה על עמק המעיינות, סיור באוויר הפתוח בין טורבינות רוח עצומות ממדים ותצפית אל פרויקט האגירה השאובה. כולל צפייה בסרטון מרתק במרכז המבקרים על כוחה של הרוח.
איפה? חוות הרוח בגלבוע
מתי? ימי חג החנוכה (למעט שבת), סיורים בשעות 10:30, 12:30
מחיר? 30 ₪ למשתתף (מעל גיל 5)
לפרטים נוספים והרשמה: https://tickchak.co.il/13609
עששיות בנהריים בגשר
מה:
שלל פעילויות מיוחדות ביניהן גם חנוכת המייצג החדש, חוויה אור-קולית המספרת על חזונו של פנחס רוטנברג והגשמתו - תחנת הכוח ההידרואלקטרית הראשונה בישראל; סיפורם מעורר ההשראה של חלוצי גשר; הכרות עם סיפור גבורתה ועיטור המופת לו זכתה אסתר ארדיטי חובשת בחיל האוויר המונצחת באתר ובנוסף - סיורי עששיות מיוחדים לחנוכה! לאחר טקס הדלקת נרות חגיגי בחנוכייה ייחודית שנמצאה בהריסות מפעל החשמל בנהריים, נרד עם עששיות מעבר לגדר הגבול לחזות בנהר הירדן, בגשרים העתיקים שמעליו ובחאן הממלוכי הקסום שאותם נאיר על ידי העששיות והסיפורים.
איפה? חוויית נהריים בגשר
מתי? הפעילות בכל ימי חג החנוכה; סיורי העששיות הליליים בתאריכים 29/11, 30/11, 1/12
מחיר? סיורי העששיות הליליים בשיתוף חברת החשמל הינם ללא תשלום וכפופים לרישום מראש
לפרטים והרשמה: רישום לסיורי העששיות - https://tic.li/9ydwmAO , מידע נוסף: 04-6752685
חנוכה של סודות ב'סודות בשדות'
מה?
מסלול טיול ייחודי המשלב אתגר וכיף: ניווט, נופים וחיות בר, מתקנים ומשימות מפתיעות בשלוש שעות של חוויה משותפת המתאימה למבוגרים ולילדים מגיל 8.
איפה? קיבוץ טירת צבי
מתי? בימי חג החנוכה (למעט שבת), בין השעות 8:00-15:00
כמה? 50 ₪ למשתתף מגיל 8, קבוצות מעל 10 משתתפים – 40 ₪
לפרטים נוספים והרשמה: הפעילות ברישום מקדים בטלפון - 073-3744122
אורות ועששיות בנקרות: חנוכה תשפ"ב בראש הנקרה
יורי העששיות באתר התיירות ראש הנקרה הפועלים בחגים ובחופשות מאפשרים למשפחות לחוות את האתר בצורה אחרת לגמרי. בחנוכה, חג האורות, מלבד פעילות היום (9:00-16:00) הכוללת ירידה ועלייה ברכבל עם נוף מדהים לים וכמובן – ביקור בנקרות היפהפיות, לאחר שעות סגירת האתר יתקיימו גם סיורי עששיות ליליים, החל מהשעה 17:15.
צביקה דמרי
--------
צילום צביקה דמרי
בין היתר כוללים סיורי העששיות המומלצים למשפחות - נסיעה לילית ברכבל המואר אל הנקרות הימיות, סיור מודרך בתוך הנקרות החשוכות לאור עששיות, נלמד כיצד נוצרו הנקרות, נעלה על הגשר המפורסם שעליו עברה הרכבת המנדטורית שגם הובילה לארץ מעפילים, נשמע את הסיפור המרתק על הלילה בו המחתרות פוצצו את גשר הרכבת ונצפה במיצג האור קולי. בסיום הסיור – הדלקת נרות חנוכה שמחה וחגיגית בין הנקרות עם שירי החג באווירה לילית קסומה.
שימו לב! למעוניינים להעשיר את החוויה בפעילויות היום- ניתן לשלב גם רכיבה על אופניים או טיול ברכב חשמלי לאורך טיילת החוף (בתשלום נוסף); להשכיר אוזניות (במחיר 10 ₪ למבקר) להדרכה קולית ב-6 שפות כאשר המבקרים עוברים ב-12 תחנות שמע שונות בהן מקבלים הדרכה על ההיסטוריה של האתר, הגיאולוגיה המיוחדת, החי והטבע באזור; ליהנות מבית הקפה – 'קפה מול הים' ומדוכן שיקיים טבעיים –'ראש בריא' ועוד.
סיורי העששיות הליליים יתקיימו בימי החנוכה בתאריכים 29-30.11, 1-2.12 מהשעה 17:15. מחיר הסיורים הליליים – 54 ₪ למבוגר, 48 ₪ לילד (3-18), משך הפעילות שעה ורבע, יש להגיע לרכבל 10 דקות לפני המועד. הפעילות תלויה במזג האוויר וברישום מראש באתר www.rosh-hanikra.com
חגיגת שופינג איי.אל בשורש- עד 60% הנחה באתר חברת שורש
חברת שורש תשתתף בחג הקניות הישראלי באינטנרט - SHOPPING IL עם הנחות של עד 60% על מוצרי הטיולים והקמפינג של חברת שורש בתאריכים 9-10/11 , באתר שורש
דוגמאות למוצרים הנבחרים במחירים מפתיעים לרגל ה SHOPPING IL -
סנדלי שורש קלאסי עודפים - החל מ 173.40 ₪, תיקים - החל מ 139.30 ₪, מערכות שתיה- החל מ 83.30 ₪
מחירים לדוגמא-
סנדלי שורש דגם קלאסי – 202.30 ₪ במקום 289 ₪ (30% הנחה)
סנדלי שורש ברפוט דגם סולו – 209.30 ₪ במקום 299 ₪ (30% הנחה)
סנדלי שורש לנשים, דגם כרמל סוג ב' – 119.60 ₪ במקום 299 ₪. (60% הנחה)
תיק מים לטיולים ולרכיבה שורש מדגם פולס 2 – 197.40 ₪ במקום 329₪ (60% הנחה)
בקבוק שתייה עם דופן כפולה ופקק קליקסיל רחב | 0.6 ליטר | Eco™ – 97.30 ₪ במקום 139 ₪ (30% הנחה)
*משלוח חינם לנקודת שירות בקנייה ב 219 ₪ ומעלה.
לקנייה של עד 219 ש"ח עלות משלוח הינה 16 ₪ לנקודת שירות ו 25 ₪ למשלוח עד הבית.
*עד גמר המלאי
האחריות על מוצרי העודפים הנמכרים במכירה היא 3 חודשים.
מופע מוזיקלי של הזמר והיוצר גבע אלון - יערך במלון פרא בצפון
הריזורט היוקרתי, מלון פרא, הממוקם למרגלות רמת הגולן, אשר יחל במהלך חודשי החורף לשלב מגוון פסטיבלים, הופעות, אירועים, פעילות, סדנאות ואירועי תוכן, פותח את אירועי החורף שלו בהופעת בוטיק של הזמר, היוצר והגיטריסט הישראלי גבע אלון . המופע יערך ביום שני ה22.11 בשעה 21.00 ומדובר באירוע מוזיקלי ראשון לקראת מגוון רחב של מופעי חורף איכותיים.
ההופעה מיועדת לקהל הרחב ולמי ששוהה במלון, בלאונג' הקבלה של מלון פרא בהתאם למזג האוויר. לפני ההופעה יהיה ניתן להזמין ממיטב המשקאות והטאפסים של בר המלון ומהמטעמים הקולינריים של מסעדת המלון המתבססת על חומרי גלם ותוצרת מקומית.
גבע אלון (42), הוא זמר, וירטואוז, יוצר, גיטריסט ואמן ממיטב אמני הארץ במפגן עוצמתי של גיטרות רוק פולק משובח וחוויה יוצאת דופן המשתלבת בין עוצמות העיצוב של מלון פרא. אלון הפך לשם דבר בסצנה המוזיקלית בישראל ונחשב כאחד מגיבורי הגיטרה הגדולים של הרוק הישראלי.
הוא שר בלועזית ובעברית, לשעבר סולן להקת "הפליינג בייבי" ומתגורר במושב מעלה גמלא.
עלות כרטיס לאורחים שאינם אורחי המלון: 129 ₪
לאורחי המלון חינם
חורף רגוע בארבעים מעלות צלזיוס במים- חמת גדר
במדינת ישראל,יש מקום אחד בו החורף עושה פלאים, אי של מרגוע, שפיות ושקט.
צביקה דמרי
קרדיט חמת גדר
כשהטמפ' צונחת, בחמת גדר נפתחת העונה בריכות המים הטרמו-מינרליים, מייצרות אווירה אחרת, בה הזמן עומד מלכת, הגוף נכנס למצב ציפה במים החמים והראש נהנה מאויר קריר וגשם שמייצר ריחוף בין מים לשמיים.
במקום להתכרבל בשמיכת הפוך מול המרקע, תארזו את עצמכם בחלוקים, מגבות, נישנושים וחברים טובים, שימו בוויז חמת גדר וצאו לדרך. כשהכביש מתחיל להתעקל בירידות לאתר, מולכם צוקי בזלת, מימין עמק הירמוך המפורץ, בין דרום הגולן לעמק הירדן, בגובה של כ-150 מ' מתחת לפני הים, תגיעו לפנינה תיירותית, נווה מדבר, מוקף צמחיה מטופחת, בליבו נובעים מעומק האדמה (הערכה 2000 מ' עומק) ארבעה מעיינות חמים עשירים במינרלים.
אתר הנופש הוותיק חמת גדר מציע אפשרויות בילוי וחופשה ייחודית, במיוחד בעונת החורף, המעיינות הטרמו-מינרליים החמים מגיעים לטמפ' של 39 מעלות צלזיוס ומספקים חוויה מופלאה. שיא הכיף מגיע ברגע בו עולים על בגדי ים ונכנסים בעדינות למים החמים, בחוץ קר ובפנים חם ונעים, הגוף מפשיר ונכנס לרגיעה מוחלטת. הבריכות רחבות ידיים ומפלי המים מאפשרים רביצה ומנוחה.
לצד הבריכות ממוקם הספא שכולל חדרי טיפולים מפנקים וצוות מיומן של מטפלים מוסמכים מהשורה הראשונה שמעניק מגוון טיפולי גוף. בחמת גדר, מגוון אפשרויות לינה בהתאם לקצב, לראש ולתקציב שעומד לרשותכם. גם בחורף, מתחם האוהלים הממוזגים מותאם לבילוי משפחתי, באוהל ממוזג ומאובזר למשפחות. מומלץ לכל משפחה לעשות שינוי ולנפוש בחורף בחמת גדר. (בחורף המתחם פעיל רק בסופי שבוע)
אם בא לכם להתמסר למעיינות החמים מעבר לבילוי של מספר שעות, מלון הספא וילג', הוא פתרון מושלם עבורכם. בלב הפארק, בין מצוקי הירמוך למרחצאות, מלון למבוגרים בלבד.
במלון 31 חדרים, בכל החדרים קיים ג'קוזי פרטי אליו מוזרמים מים טרמו מינרליים מהמרחצאות לטובת חוויה פרטית בחדר. בוילג' גם שלוש סוויטות, שתיים מפנקות שמחוברות ביניהן בדלת מקשרת ויכולות להתאים לאירוח מספר נופשים או משפחה וסוויטה נשיאותית. הסוויטות עוצבו בעיצוב טבעי, מודרני, בהיר שמתמזג עם הצמחייה הירוקה שבחוץ.
לכל סוויטה ג'קוזי פרטי הממוקם במרפסת תלויה, פינתית, ואינטימית. בכל סוויטה מכונת קפה, מטבחון וחדר שירותים ומקלחת.
במתחם הוילג' פועל ספא המציע תפריט טיפולים מגוון. צוות מטפלי הספא הם מהמובילים בארץ, בעלי ניסיון עשיר ומוניטין אדיר שנצבר במהלך שנים של עבודה. טיפולי הגוף בחמת גדר הפכו לשם דבר. אורחי הספא מחמיאים על חוויה בלתי נשכחת, שחרור, רוגע ופסק זמן טוטאלי ממרוץ החיים. השהייה בבריכות המים הטרמו- מינרליים משלימה את פעולת השחרור למפרקי הגוף ולשרירים תפוסים. מומלץ לשהות במים החמים למשך דקות ספורות, לצאת לאוויר וחוזר חלילה.
הוילג' כולו מוקף באזור פארק נרחב עם שטחים פתוחים, מדשאות ואזור הבריכה ומופרד מאתר חמת גדר הציבורי. במתחם ישנה מסעדה חלבית - הבלובר. ארוחת בוקר ישראלית מוגשת, מדי בוקר, במלון. השירותים המוצעים במלון כוללים גישה חופשית לאינטרנט אלחוטי בשטחים הציבוריים, וחניה ללא עלות. צוות המלון עומד לרשות האורחים 24 שעות ביממה.
שעות פעילות האתר: ימים שבת – רביעי 9:00 – 17:00 , חמישי – שישי – 9:00 – 22:00.
מחיר כניסה לחמת גדר - 102 ₪ לאדם באמצ"ש / 112 ₪ לאדם בסופ"ש.
מחיר כניסה לספא וילג' - 190 ₪ לאדם באמצ"ש / 230 ₪ לאדם בסופ"ש.
להזמנות : 6393*
באתר www.hamat-gader.co.il
אירוע מרגש להוקרת פועלו של נשיא הפיליפינים בתקופת השואה
לא רבים יודעים שנשיא הפיליפינים בתקופת השואה, מנואל קויזון, הציל בשנים 1937-1941 -
קרוב ל- 1,300 יהודים מאירופה, עת העניק להם מקלט בטוח בארצו.
צביקה דמרי
ב תמונה מימין לשמאל: ראש עיריית ראשון לציון, רז קינסטליך, מרגוט פינס קסטנבאום, שגריר הפיליפינים בישראל, מקיירוג אלברטו ורפאל הרפז, לשעבר שגריר ישראל בפיליפינים וסנכ"ל אסיה והפאסיפיק במשרד החוץ.
צילום באדיבות שגרירות הפיליפינים בישראל.
בסוף השבוע נערך באודיטוריום בראשון לציון אירוע מרגש להוקרת פועלו של הנשיא קויזון, בו הוקרן הסרט עטור הפרסים Quezon's Game על חייו ופועלו ועל מדיניות הדלת הפתוחה שהנהיג, במסגרתה הקים מקלט בטוח בארצו לפליטים היהודים במהלך מלחמת העולם השנייה.
עיריית ראשון הקימה בשנת 2009 אנדרטה לזכרו של הנשיא קויזון וראש העיר, רז קינסטליך, פועל עם שגריר הפיליפינים בישראל, מקיירוג אלברטו , להקמת ברית ערים תאומות עם העיר קוזון סיטי במטרופולין מנילה.
את האירוע יזמו שגרירות הפיליפינים בישראל ועיריית ראשון לציון. השתתפו בו שגריר הפיליפינים בישראל, מקיירוג אלברטו, ראש עיריית ראשון לציון, רז קינסטליך, סמנכ"ל אסיה והפאסיפיק במשרד החוץ ושגריר ישראל לשעבר בפיליפינים, רפאל הרפז, יו"ר חברת אופיר טורס, בועז וקסמן, ועוד אישים רבים.
ריגשו בהגיעם לאירוע מרגוט פינס קסטנבאום, שהיא ומשפחתה נמלטו במהלך השואה לפיליפינים וניצלו בזכות הנשיא קויזון וכן בני משפחתו של מקס וייסלר, שכמו מרגוט גם הוא ומשפחתו מצאו מקלט בטוח בפיליפינים.
השניים מכנים את עצמם עד היום "מנילנרס", כהוקרה לעיר מנילה שהפכה לביתם השני.
שגריר הפיליפינים בישראל מקיירוג אמר באירוע כי חשוב להנציח את סיפור ההצלה של הנשיא קויזון גם לדורות הבאים ואף הדגיש את היחסים החזקים בין הפיליפינים למדינת ישראל.
ארגון אשכולות וקק"ל גאים להציג: פרויקט "סיורים בין דוריים"
יוצאים לטייל עם סבא וסבתא! .
"סבא בא – אבא בא – גם הנכד בא בא בא" ארגון אשכולות וקק"ל גאים להציג: פרויקט "סיורים בין דוריים" יוצאים לטייל עם סבא וסבתא!
צביקה דמרי
ארגון אשכולות בשיתוף קרן קימת לישראל יוזם יום סיורים וטיולים מודרכים בחיק הטבע, באוויר הפתוח, לסבא וסבתא עם נכדיהם, מקטן ועד גדול, ביום שישי ה- 29/10/21, בפרויקט מיוחד הנקרא "סיורים בין דוריים". במסגרת הפרויקט, מדריכי הטיולים של אשכולות יפעלו ב-10 מוקדים ואתרים של קק"ל ברחבי הארץ ויציעו שלל טיולים חוצי דורות. הטיולים מותאמים לכל המשפחה וכוללים סיורי פריחות, סיפורי מורשת וגבורה, טיולים בנחלים ומקורות מים, יערות קק"ל, סיורי חקלאות, טבע ונוף, סיור הכולל משחק אינטראקטיבי ועוד.
אדיר וישניה, מנכ"ל ארגון "אשכולות" מספר על הפרויקט:
"החזרה המתונה לשגרה בצל הקורונה מאפשרת למשפחות לשוב ולהתאחד, ולהתגבר על הגעגוע ושמירת המרחק שנכפתה עלינו מסבא וסבתא. אשכולות וקק״ל מארגנים עבורכם מפגש מרתק בחיק הטבע. אתם תביאו כובע ומימייה ואנחנו נביא מדריכים מעולים למוקדי טיול מהצפון ועד לדרום, ונדאג לכם לטיול מותאם עם ערך מוסף מלא בתוכן, ערכים ומורשת, נופים מרהיבים ואהבת הארץ. כדי לשמור על בריאות המטיילים נקפיד על כללי משרד הבריאות. צאו לטייל עם סבא וסבתא".
שר שלום ג'רבי, מנהל החטיבה לחינוך וקהילה בקק"ל:
"החטיבה לחינוך וקהילה של קק"ל שמחה וגאה להיות שותפה בפרויקט המיוחד הזה שנקרא "סיורים בין דוריים" המזמין את כלל אזרחי ישראל להתאחד כמשפחה ולצאת ליערות ולפארקים של קק"ל עם הסבים והסבתות, בבטחה ותוך שמירה על בריאותם באוויר הפתוח. בשיתוף עם ארגון "אשכולות", צוותי ההדרכה המקצועיים יעבירו פעילויות חווייתיות וטיולים המותאמים לכל המשפחה ואנו מזמינים את הציבור הרחב לבוא ולהתחבר לציונות, מורשת וערכים".
ארגון "אשכולות" מהווה ארגון גג חינוכי מוביל לכ- 33 מרכזים חינוכיים ברחבי הארץ המספקים מערך הדרכות עם היקף פעילות נרחב למגוון אוכלוסיות וקהלים: בתי ספר, מכינות קדם צבאיות, משפחות, מבוגרים ועוד. "אשכולות" ומרכזיה מקדמים שיח חינוכי, חברתי, סביבתי עדכני ברחבי ישראל באמצעות כלים חינוכיים, חווייתיים ועכשוויים של הכשרה, הדרכה ואירוח המותאמים לרוח הזמן ולכלל ישראל.
*פרויקט "סיורים בין דוריים" יכלול עשרה טיולים מודרכים מהצפון ועד הדרום *
*מתאים לכל המשפחה * בהתאם להנחיות משרד הבריאות
* הפעילות ללא עלות ובהרשמה מראש*
מתי זה קורה? הסיורים יתקיימו ביום שישי, כ"ג בחשוון, 29/10/21
בשעות 09:00 ו-12:00.
הסיורים מתקיימים בכפוף להנחיות משרד הבריאות ובהרשמה מראש.
'בירה בנמל' יריד הבירה השני בנמל עין גב על שפת הכנרת
מבשלות בוטיק, טעימות בירה, פוד טראק, מסעדת הדגים, מפגש הדייגים, הופעות חיות, DJ, פינות ישיבה מול הכינרת ועוד נמל עין גב, יום חמישי 28.10.2021, החל מהשעה 17:00 הכניסה חופשית! .
צביקה דמרי
לאחר שנה של הפסקה, חוזר "בירה בנמל"- יריד הבירה בנמל עין גב, ביזמת תיירות עין גב ובשיתוף מועצה אזורית עמק הירדן.
בין האירועים על המזח בנמל: טעימות בירה, פוד טראק, מסעדת הדגים, מפגש הדייגים, הופעות חיות, מוסיקה ועוד, יום חמישי 28.10.2021, החל מהשעה 17:00.
משתתפות מיטב מבשלות הבוטיק בישראל: בירה בזלת, בירה פס, בירה מוסקו, בירה מרינדו, בירה ברזל, בירה גיבור, בירה נורדו, בירה אוק אנד אש, מתחם של פאב "השכנותי" מקיבוץ בית זרע עם בירות תוצרת חוץ, פאב אלווה-בר בפארק אדיסון עם בירות ישראליות וגרמניות ועוד.
מתחם אוכל רחוב ופוד טראק: פלאפל עין גב, מנות של מסעדת מרינדו, רשת BBB, פיצה, מנות צמחוניות ועוד.
לאורך היריד יתקיימו הופעות חיות:
בשעה 18:00, 'NOVO MUSIC'- מוזיקה קובנית
בשעה 19:30- 'OVERTONE'- במופע קאברים
בשעה 20:45- 'TARANTE GROOVE MACHINE'- חגיגת קצב מכל העולם בשילובים אקזוטיים.
כניסה חופשית.
מזון ובירה בתשלום
מוסיקה בכרם: קונצרט עם כוס יין ביקב הדר 29.10
ביום שישי בצהריים 29.10, בנוף הצופה על הכרמים האינסופיים של יקב הדר (שבישוב עגור במועצה האזורית מטה יהודה) יקיימו בני הזוג בת שבע ופיטר מארק קונצרט מוסיקה קלאסית בליווי כוס יין ממיטב היינות של היקב.
צביקה דמרי
בני הזוג בת שבע ופיטר מארק חיו רחוק מאד מעולם היין כל חייהם. הוא היה נגן קונטרבס בתזמורת הפילהרמונית והיא הקימה תיאטרון ילדים עצמאי. עם פרישתם לגמלאות החליטו בני הזוג להגשים חלום – והחלו לייצר יין בעצמם. הם עברו מרמת השרון למושב עגור שם
הם הקימו ומתפעלים את יקב הדר, וכשהיינן הוא גם מוזיקאי- מה טבעי יותר מלקיים קונצרט בכרם?
בצהרי יום שישי, על מרפסת ביתם הרחבה במושב עגור המשקיפה לשישה דונמים של כרם מטופח, יארחו בני הזוג בת שבע ופיטר מארק קונצרט של מוסיקה קלאסית שילווה ביין מיקב הדר. בתוכנית: יצירותיהם של בטהובן, מוצארט ורוסיני וכוס יין ממיטב יינות היקב.
במקום תתבצע מכירה של יינות היקב. מספר המקומות מוגבל.
מתי: יום שישי, 29/10. כוס יין החל מהשעה: 13:30, תחילת הקונצרט: 14:00.
איפה: יקב הדר, משק 13, מושב עגור
עלות: 70 ₪.
לפרטים נוספים והרשמה: 0544612812/ 0502325110
מס' המקומות מוגבל
חנוכה בסמטאות: סיורים, סדנאות ומופעים מוסיקאליים בצפת
חג האורות מגיע ואיתו פעילות חגיגית ייחודית וקסומה בסמטאות העיר העתיקה בצפת. במרכז התיירות אסנט בצפת מזמינים אתכם לחגוג את חג החנוכה במגוון סיורי חנוכיות, סיפורי צפת ההיסטורית, נופים גליליים, הדלקת נרות חגיגית וסדנאות להכנת נרות וחנוכיות!
צביקה דמרי
29.11, 1.12- סיור בעקבות החנוכיות שבסמטאות:
במסגרת הסיור שייצא בשעה 16:30 ממרכז התיירות אסנט בצפת ויימשך כשעתיים נצעד עם המדריך מול נופי הגליל הפורח אל תוך הסיפורים שהפכו את צפת לעיר מיוחדת כל כך, נחלוף בסמטאות ציוריות המארות באור החנוכיות מבתי התושבים ונסחף יחד אל תוך הקסם האגדי של העיר העתיקה. בסיום הסיור נחזור למרכז אסנט למופע הניגון הגלילי עם אמני ניגון ושירה שיקחו אותנו למסע של ניגוני אור. את הערב נסיים בדלקת נרות מרגשת עם שירי חג החנוכה ונתכבד בספינג’ המסורתי, סיידר חם ומרק עשיר. עלות: 75 ₪ למשתתף כולל הכיבוד.
4.12 מוציאים את השבת לאורה של החנוכיה
זמן קצר לאחר צאת השבת, בשעה 19:15 נפגש במרכז התיירות אסנט בצפת ונצא לסיור של קסם גלילי בליווי מדרך אל הסיפורים הקסומים של הגליל ו צפת האווירה שבסמטאות הקסומות מקבלת נדבך נוסף נוכח החנוכיות הדולקות ונסחף יחד אל תוך הקסם האגדי של העיר העתיקה. בסיום הסיור נחזור למרכז אסנט למופע מוזיקאלי ייחודי עם אמני ניגון ושירה שקחו אותנו למסע של ניגוני אור. את הערב נסיים בדלקת נרות מרגשת עם שירי חג החנוכה, סיידר חם ומרק עשיר. עלות: 75 ₪ למשתתף כולל הכיבוד.
30.11, 2.12, 5.12: עששיות בסמטאות לכל המשפחה
הסיור נפתח במצודת צפת , את חג האורות נאיר באורם של העששיות. נפגשים בשעה 16:30 במצודת צפת משם נצא עם מדריך ונגל לסיור מוסיקאלי קסום כשבידנו אור ואשר: עששיות נפט.
נפתח בתצפית קסומה על השקיעה המרהיבה מהמצודה הגבוהה של צפת, נבקר במערה עתיקה, שם נתחבר אל ניגוני החנוכה, עם התהודה המיוחדת של המערה – חוויה מרגשת וסוחפת!
נמשיך לצעוד לעבר סמטאות צפת העתיקה עם הסברים וסיפורים על צפת ונגלה את הסודות של חג החנוכה. הסיור כולו מלווה בניגונים ושירה חוויתי לתוכן העמוק והאווירה הקסומה של העיר צפת.
בסיום הסיור נחזור למרכז אסנט להדלקת נרות מרגשת – נשיר את שירי חג החנוכה האהובים ונתכבד בספינג’, סיידר חם ומרק עשיר. עלות: 85 ₪ למשתתף כולל הכיבוד.
לאורך כל ימי החג: סדנאות להכנת נרות, חנוכיות וכו'.
במרכז התיירות אסנט יקיימו לאורך כל יימי החג מגוון סדנאות חוויתיות לכל המשפחה. הסדנאות יתקיימו במתחם מרכז התיירות ברחוב הארי 2 בצפת ויאפשרו פעילות משפחתית מגבשת וחוויתית בעלות סמלית בלבד. נדרשת הרשמה מראש.
תערוכת מופעי מחול ופרפורמנס תלויי מקום
תערוכת מופעי מחול ופרפורמנס תלויי מקום, העוסקת בטכנולוגיה, במסורת ובחיבור בין היהודי לערבי. אוצרת: אפרת רובין
צביקה דמרי
תערוכת המופעים Resite באוצרותה של אפרת רובין ( שגם מעלה בבכורה את היצירה Hi Can I help You ? ) תתרחש ב12 וב13 בנובמבר במרכז הערבי יהודי ביפו . בResite הזדמנות פז לצפות ללא עלות-3 תוכניות שונות עם 6 יצירות של טובי היוצרים בתחום המחול והפרפורמנס.
בתערוכה, מופעי מחול ופרפורמנס תלויי מקום המוצגים ברחבי המרכז.
המופעים יתקיימו במרחב הציבורי; בחלל הכניסה, הלובי, הרחבה החיצונית, בגינת המשחקים מול הים, באולם כדורסל ענק, בספריה ובמרפסת של המרכז הערבי יהודי ביפו, המפעיל פרויקטים חברתיים ואמנותיים העוסקים בדו קיום בין ערבים ויהודים ובעידוד סובלנות.
ביומו הראשון של Resite הקהל יפגוש את היוצרות בסמה בדר ויארא שעאבן ברחבת המרכז עם יצירת הפרפורמנס אֱמֹר מעורב אך לא שותף לאחר מכן, באולם הכדורסל הגדול נצפה ביצירותו של עדי בוטרוס - עוד דבר אחד שגם מבצע את היצירה יחד עם הרקדנים-יוצרים אריאל גלברט, ג׳רמי אלברז׳ ואורי דיקר . בעבודתו האחרונה, מבקש בוטרוס להעביר מצבים של הקשבה, סולידריות ותמיכה באחר. ונסיים ברחבת הדשא אל מול הים בצפייה בריקוד ומנוחת צהריים מונחית ( כן כן!) ביצירה שנ"צ ב/מול הים של מעין ליבמן שרון . ביומו השני של Resite נצפה בבכורה מאת היוצרת (ואוצרת האירוע) אפרת רובין - פרפורמנס רב תחומי בהשתתפות אפרת רובין, איריס מועלם ואורי לוינסון . Hi Can I help You? של רובין , יצירה של מחול ורובוטיקה המציגה מערכת יחסים מורכבת בין המכני למכניזם בין האנשה לאנושי. משם נפגוש בספריה את הרקדן אביתר סעיד עם היצירה אביתר/סעיד של הכוריאוגרפית והרקדנית שירה אביתר ( זוכת פרס רוזנבלום 2020) שמשרטטת נוף תרבותי אישי ונסיים במרפסת של המרכז עם "געגועים לפנים" יצירתה של איריס ארז שבה נראה מה מספרים לנו הדימויים של חיינו על הזמן שלנו ועל הנצח.
Resite באוצרותה של אפרת רובין הינה תערוכת מופעי מחול ופרפורמנס תלויי מקום, העוסקת בטכנולוגיה ובמסורת ובחיבור בין היהודי לערבי. 12 ו13 בנובמבר במרכז היהודי ערבי ביפו וב כניסה חופשית
הרשמה בלינק : https://did.li/resite
------------------------------
היצירות אשר יוצגו במסגרת הפרויקט:
אֱמֹר מעורב אך לא שותף - قُلْ داخلٌ فيهم خارجٌ عنهم - בסמה בדר + יארא שעבאן
טריילר- https://youtu.be/1UV8588hraE
ההתעסקות במחשבה על מרחב משותף; אשר חיים בו יחד בהרמוניה, עם ההבדל, הדומה והשונה, והצורך בדינמיקה ותקשורת יעילה ואפקטיבית, מעלה שאלות על הנפש והיחיד והפילוסופיה של ההיולה (Hyle)? המרכיבים של ההתנהגות והיחסים בין היחיד והרבים? המפגש בינינו לבין מי שסביבנו ואיך אנחנו לומדים להתנהל? ואיך ניתן להשפיע?
בניסיון לחקור את השאלות האלה נוצרה עבודה שמזמינה את האנשים שנמצאים במרחב הציבורי להשתתף במרחב הצורות הגיאומטריות ולעבור טקס ריפוי אינטלקטואלי,רוחני והתנהגותי, המכיל בתוכו סימבוליקה מרובה וחניכה לשליחות של הרמונית חיינו.
12/11 | שישי | בשעה 13:00 רחבת הכניסה.
עוד דבר אחד – עדי בוטרוס
טריילר- https://www.youtube.com/watch?
ביצירתו האחרונה, עדי בוטרוס שואף להציג ולהעביר מצבים של הקשבה, סולידריות ותמיכה באחר. שימוש בכוח, נשיאה, התמסרות לגוף וצורתו של מבנה המבוסס על טקס מעבר מבטאים מערכת יחסים בין יחיד לקבוצה, שבהשתקפותם מבקש עדי להראות נדבכים נוספים על אודות הגבריות, על הפוטנציאל הטמון בסנכרון ושותפות גורל.
כוריאוגרפיה: עדי בוטרוס | רקדנים יוצרים: אריאל גלברט, ג׳רמי אלברז׳, אורי דיקר, עדי בוטרוס | מנהלת חזרות: מאי זרחי | עיצוב תאורה: עופר לאופר | תלבושות: סתיו סטרוז׳ | עריכה ועיצוב פסקול: עדי בוטרוס.
היצירה הינה הפקה משותפת של עדי בוטרוס, Théâtre de la Ville – Paris (צרפת) ו-fabrik Potsdam (גרמניה). העבודה נתמכה על ידי הקרן ליוצרים עצמאיים מיסודו של משרד התרבות והספורט, ובתמיכת תכנית שהות אמן במרכז הערבי יהודי ביפו.
12/11 | שישי | בשעה 14:00 אולם הכדורסל.
שנ"צ ב/מול הים - מעין ליבמן שרון
טריילר- https://youtu.be/xKRZpBiuLjs
מעין מבקשת לחקור את המושג והמרחב של שנת צהריים [להלן: שנ"צ] מול הים.
בישראל שנת צהריים הייתה נהוגה בעשורים הראשונים שלאחר קום המדינה, בשנים האחרונות נדמה שמנהג זה פסק עקב אורח החיים האינטנסיבי של ימינו אנו. הפעולה האמנותית באה להחזיר את המנהג למקומו הטבעי ולהטמיע מחדש את הלגיטימציה לפעולה זו המזוהה עם תרבויות רבות בעולם.
השנ"צ מסמל רכות והפסקה יזומה מהמרוץ האין סופי שבו אנו חיים. טקס החלימה מציע זמן המוקדש למחשבה, הכלה, נשימה ושהיה, אל מול מרדף בלתי פוסק בו אנו מתנהלים. הציבור מוזמן לחוויה רב חושית הכוללת סיור במרחבי המרכז הערבי יהודי, צפייה בריקוד לפני השינה ומנוחת צהריים מונחית.
קונספט וכוריאוגרפיה: מעין ליבמן-שרון | מנחת הטקס: רות חוף | רקדן יוצר: עידו ברק | סטיילינג: מיה רשף | פסקול הרפיה: קול וטקסט - רות חוף | עריכת פסקול: איתי בן-נון | מוזיקה מקורית: בועז בנטור | עריכת סאונד: אפרת רובין.
היצירה עלתה לראשונה במסגרת פסטיבל ישראל 2020- (בשם שנ״צ ב/מול הכנסת), שגרה מוסדית 2.0.
12/11 | שישי | בשעה 15:00 רחבת הדשא
Hi Can I help You? - בכורה - אפרת רובין
פרפורמנס רב תחומי – מחול ורובוטיקה
מאת אפרת רובין בשיתוף עם איריס מועלם ואורי לוינסון.
טריילר- https://www.youtube.com/watch?
שלושה יוצרים בדו סיפור מחומרים של עכשיו שרק בחיבורם יצרו רצף שבין מדע בדיוני, למציאות קרובה, תוך חשיפה של מנגנונים מתחומים שונים אשר יוצרים הקבלה בין שפת מכונה לשפת הכוריאוגרפיה. אנו רואים את הפעולה כסינתזה של רגשות, דרך גוף או מכונה, מערכת יחסים מורכבת בין המכני למכניזם בין האנשה לאנושי.
ייעוץ אמנותי: תמר בורר | מוסיקה: יהוא ירון | תלבושות: ענבל בן זקן | קריינות: אורי לנקינסקי | טקסט: אורי לוינסון, איריס מועלם ואפרת רובין.
13/11 | מוצ"ש | בשעה 19:00+21:30 בסטודיו 12
אביתר / סעיד - מאת שירה אביתר
טריילר- https://www.youtube.com/watch?
היצירה משרטטת נוף תרבותי אישי: תנועות, מחולות, מקצבים, מחוות, ערכים ודרכי מחשבה ותקשורת שיחד מרכיבים שפה שתורגלה בבית. עם היציאה למרחב הציבורי, שפה זו הפכה מזוהה, מסמנת, "אחרת". על הבמה, סעיד מהגר בביתו, פורם ושוזר מחדש זיכרונות גופניים, גופי ידע, תחושות ורגשות, וחוגג את האפשרות לקיים גוף עצמאי בהווה.
כוריאוגרפיה :שירה אביתר | רקדן יוצר: אביתר סעיד.
העבודה עלתה בטרום בכורה בפסטיבל צוללן ובבכורה בפסטיבל 'בין שמיים לארץ' בליווי אומנותי של יסמין גודר. העבודה נהנתה משהות אמן במרכז 'כלים' ומרזדנסי ב'טייץ- ברית מחול ומחשבה' ובSEAD אוסטריה, בתמיכת מפעל הפיס.
13/11 | מוצ"ש | בשעה 20:00 בספרייה (קומה 2).
געגועים לפנים – איריס ארז
טריילר- https://www.youtube.com/watch?
על רקע עידן הקורנה שבו תיקשרנו דרך רשתות חברתיות בעיקר באמצעות הראשים שלנו, נבדוק את הפרוטומה (פסלי ראש וצוואר היסטוריים) החיה והשפעתה על תפיסת הזמן המשתבש, הקיום החלקי והקשר האנושי. זהויות חומקות והרצון להנצחה עובר בין האישי לאנונימי למשובש, למתוקן. מה מספרים לנו הדימויים של חיינו על הזמן שלנו ועל הנצח.
באירוע תעשה התאמה של המופע, הפרפורמריות והקהל למופע דיגיטלי ממשי תוך התיחסות למה שעברנו כגוף קהילה ואנשים פרטיים בשנה החולפת בנסיון לתת גוף לראשים שאנחנו-על הגוף הטכנולוגי ועל הטכנולוגיה האנושית.
כוריאוגרפיה: איריס ארז | רקדניות יוצרות: מיכל ארד, רות ולנסי, איריס ארז | סאונד: גיא שרף | תאורה: נועה אלרן | עיצוב תלבושות: רוזי כנען | הפקה: סיגל דהן.
"נראה כי ארז מאמצת התבוננות כמעט אנתרופולוגית על הגוף בנסיבות הקיצון של המגפה, וחושפת את תהליך הצמצום וההשטחה שלו בעקבות דחיקתו לגבולות המסך. ההתרחשות הכוריאוגרפית חושפת את השלכות הטכנולוגיה גם על הפלסטיות של הגוף". (עידית סוסליק, העין העכשווית).
העבודה עלתה במסגרת הפקת פסטיבל מחול שלם 2020 ומתבססת על המופע תלוי המקום "פולחנאני" שעלה במסגרת האירוע הווה מתמשך באגף לארכיאולוגיה במוזיאון ישראל.
13/11 | מוצ"ש | בשעה 20:45 באולם כדורסל.
Resite –
תערוכת מופעים תלויי מקום פתוחים לקהל הרחב –
יום שישי 12 בנובמבר החל מ13:00
יום שבת 13 בנובמבר החל מ19:00
מרכז הערבי יהודי יפו
רח' קדם 109, תל אביב יפו.
הכניסה למופעים פתוחה לקהל הרחב- מומלץ להירשם מראש-
https://did.li/resite
יריד סתיו ברוח אקולוגית
מוזיאון נחום גוטמן לאמנות יערוך ביום שישי ה 29.10, יריד ניקיון והתחדשות – ברוח אקולוגית, שיפעל משעה 10.00 בבוקר עד השעה 13.00. !
צביקה דמרי
מוזיאון נחום גוטמן לאמנות יערוך ביום שישי ה 29.10,
יריד ניקיון והתחדשות – ברוח אקולוגית, שיפעל משעה 10.00 בבוקר עד השעה 13.00.
במסגרת זו המוזיאון מסדר את מחסניו, מצחצח את מדפיו ומזמין את הקהל הרחב להגיע ו"לצוד" מציאות.
היריד יכלול: מכירה מיוחדת של מוצרים מוזלים (ופגומים) מחנות המוזיאון כגון קטלוגים, ספרים, פוסטרים, חפצים ועוד. כמו כן יערך שוק קח-תן: במסגרתו המבקרים מביאים חפצים למסירה וניתן למצוא אוצרות ופינת הפתעות: פוסטרים, גלויות, ספרים ומסגרות למסירה ממחסני המוזיאון.
ההשתתפות ביריד ללא עלות – כניסה חופשית
היכונו היכונו - מרתון התנך הבינלאומי בשילה הקדומה יוצא לדרך בתחילת נובמבר
מרתון התנ"ך הבינלאומי בשילה הקדומה מרתון התנ"ך הבינלאומי השישי שיתקיים בתחילת נובמבר במועצה האזורית מטה בנימין סמוך לאתרים קדומים והיסטוריים בהם הוזכרה אחת הריצות הראשונות בהיסטוריה האנושית, המרתון התנכי נולד ביוזמת מועצת מטה בנימין ומרתון ישראל. ההרשמה בעיצומה!
צביקה דמרי
השנה, חוגגים את מרתון התנ"ך בין כרמים ומעיינות חבל בנימין: "ויירץ איש-בנימין מהמערכה, ויבוא שילה ביום ההוא". מרתון התנ״ך הבינלאומי, אותו יזמו מועצה אזורית בנימין ומרתון ישראל, נולד מתוך חיבור לאחת הריצות הראשונות המוזכרות בהיסטוריה האנושית, המתוארת בתחילת ספר שמואל. בסופה של המלחמה בין ישראל לפלישתים רץ "איש בנימין" משדה הקרב באבן העזר הסמוכה לראש העין, אל עיר המשכן שילה. ע"פ המסורת, אותו רץ היה שאול, אשר הפך לימים למלך ישראל הראשון.
אלפי שנים לאחר אותה ריצה תנ"כית חזר עם ישראל לארצו. לאחר מלחמת ששת הימים, מדד יוזם המכביה, יוסף יקותיאלי, את אורך המסלול מראש העין לשילה הקדומה וההפתעה הייתה עצומה: אורך המסלול ההיסטורי תאם בדיוק את מרחק המרתון המודרני – 42 קילומטרים. (מרחק המרתון הרשמי שנקבע רק ב-1908 באולימפיאדת לונדון). את היוזמה להפקת מרתון התנ"ך הבינלאומי הובילה מועצה אזורית בנימין בשיתוף חברת מרתון ישראל.
״מרתון התנ"ך הבינלאומי מייצב עצמו כאחד הייחודיים והחשובים בישראל. סיפור האירוע מושך אליו תיירים מכל העולם, זהו גם המרתון המאתגר בישראל. השנה לראשונה יועבר לטבע ולמסלולי אבותינו שבאזור שילה, מגוון המסלולים מאפשר לכל אחד לקחת חלק ולחוות את ההיסטוריה ליום אחד", ציין עופר פדן מנכ"ל ובעל חברת מרתון ישראל.
השנה מתווסף ערב חוויתי מקדים וייחודי למרתון התנ"ך, (יום חמישי4.11), בשילה הקדומה עם כל המשפחה, לצלילי מוזיקת חג תנכית, קבלת אוהלי לינה לרצים ולבני המשפחה, על פי מיקום שבטי ישראל, יוגה בשקיעה מעל המשכן, מיצג אור-קולי של שילה הקדומה, סיור עששיות רגלי מודרך, ארוחת חג חגיגית, ברכות, תדריך רצים, הרצאה מעוררת השראה- מפי עמית כהן ולסיום הופעה מוסיקלית ברוח האירוע- "ענבלים". (עלות השתתפות – 130 ₪ לאדם)
ראש המועצה האזורית בנימין , ישראל גנץ : "אנו שמחים להמשיך את מסורת המרתון ב בנימין בשבילי ארץ התנ"ך.
השנה נקיים את המקצים מסביב לאתר המורשת שילה הקדומה, בין הכרמים שעוטפים כיום את אתר המשכן ההיסטורי. בריצה במרתון התנ"ך אפשר לנשום את אוויר הפסגות ואת ההיסטוריה של האזור עמוק לראות ולחבר בין הווה, עבר ועתיד. אני מזמין את כולם להגיע ולרוץ אתנו היסטוריה בחוויה גדולה ובלתי נשכחת."
במרוץ התנ"ך, צפויים להשתתף כ-2000 רצים ורצות, שיתמודדו עם הצבת אתגר קשוח במיוחד לרצי השטח באירוע בינלאומי מרגש של ספורט וחוויה!
תאריך האירוע חמישי - יום שישי, 4-5.11.21 (זינוק ראשון 04:00) .
חינם באילת: פסטיבל צלילה בים האדום
פסטיבל הצלילה RED SEA DIVING, חוזר ל אילת בחודש נובמבר (4-6/11), והוא פתוח לכולם, ללא תשלום. הפסטיבל יתקיים בתחילת החורף המדברי, בתקופה הנחשבת לטובה ביותר לצלילה בים האדום, והוא מתאים גם לצוללנים מקצועיים, וגם לאוהבי השנירקול
צביקה דמרי
פסטיבל הצלילה RED SEA DIVING, חוזר ל אילת בחודש נובמבר (4-6/11), והוא פתוח לכולם, ללא תשלום.
הפסטיבל יתקיים בתחילת החורף המדברי, בתקופה הנחשבת לטובה ביותר לצלילה בים האדום, והוא מתאים גם לצוללנים מקצועיים, וגם לאוהבי השנירקול
במהלך הפסטיבל תתקיים תערוכת צילומים מהעולם התת הימי שתוצב על קרקעית הים ואורחי הפסטיבל מוזמנים לצפות בה על ידי צלילה בשנירקול בחוף אלמוג.
בנוסף יתקיימו, סדנאות, תערוכות, יוגה ומדיטציה מול החוף, מסיבת אוזניות ועוד המון הפעלות.
הפסטיבל שם דגש על אהבת הים ושמירה על אוצרות הטבע שלו ועל הסביבה הימית, ובמהלך ימי הפסטיבל יתקיימו מבצע ניקוי חופים וצלילת ניקיון תת ימי המונית.
בימי הפסטיבל תיערך גם תחרות צילום תת מימי מקצועית עם פרסים יקרי ערך, כשהפרס הראשון הוא סט ציוד מלא וטיול צלילה באיים המלדיביים בשווי כולל של כ 20000₪!
חוגגים את סוכות באתר השייט והאטרקציות 'אינדי פארק' על גדות הירדן
באתר השייט והאטרקציות 'אינדי פארק' הממוקם במפגש תעלות הירדן, מזמינים ליהנות משייט מגוון במי הירדן הצוננים ופארק אתגרים, בכרטיס משולב ליום פעילות, הכולל שימוש חופשי בכל מתקני הפארק, טיולי אופניים ושייט בכלי אחד לבחירה.
צביקה דמרי
כל אחד מהמשפחה ימצא באתר פעילות לבחירתו: חץ וקשת לילדים ולמבוגרים, משחקי שולחן: ביליארד, פינג פונג, מבוכים, קיר טיפוס מפל מים, מתחם מיני גולף, פארק חבלים לילדים, אומגה, ג'ימבורי, סדנאות מחזור ועוד.
צילום ריקי אדרי
כלי השייט מותאמים לפי גילאים: סירת פדלים מגיל שנה ומעלה, קאנו מגיל 3, קייאקים מגיל 5, סאפ מגיל 12, אופניים מגיל 10 ומעלה לילדים שיודעים לרכב (מותאם גובה), אופניים לגיל צעיר יותר שיודעים לרכוב ואופניים עם כיסאות תינוק. במתחם משטחי פעילות לפעוטות.
עוד באינדי פארק-מנות פאסט פוד- צ'יפס, המבורגר ושניצלונים. ניתן לסעוד על גדות הירדן או במתחמי ישיבה מאורגנים באתר, בצל העצים הענפים.
להמשך החוויה, מציעים ב'אינדי פארק', שירותי השכרת ציוד ללינת קמפינג על גדות הירדן, מול הרי הגולן, החרמון והרי נפתלי. ניתן להביא אוהל פרטי ואת שאר הציוד להשכיר: מזרונים, שולחנות, כיסאות, צליות ועוד. האתר מציע מקלחות חמות, שירותים ונקודת חשמל. (קמפינג- בתשלום נפרד).
מחיר כרטיס הכל כלול לפעילויות- 119 שקלים לאדם
מחיר כרטיס דרך אתר האינטרנט- 99 שקלים לאדם
שעות פתיחה בסוכות:
ערב סוכות: יום שני 20/09 פתוח 09.00-17.00.
חג סוכות: יום שלישי 21/09 הפארק סגור ללא אטרקציות, תתאפשר קבלת אורחים לקמפינג בלבד.
חוה"מ סוכות: ימים רביעי-חמישי-שישי-ראשון 22/9-26/9 פתוח 09.00-17.00 (למעט שבת 25/9).
ערב חג שני סוכות/ערב שמחת תורה: יום שני 27/9 פתוח 09.00-17.00.
חג שני סוכות/שמחת תורה: הפארק סגור ללא אטרקציות, תתאפשר קבלת אורחים לקמפינג בלבד.
מתחם הקמפינג פתוח כל ימי השבוע, כולל שבתות וחגים.
"אינדי פארק" ממוקם על גדות הירדן - ההגעה מכביש 90 - צומת מחניים לכיוון כביש 918 גונן-גדות, לפי השילוט וההכוונה לדרך נוחה עד לרחבת החנייה שבכניסה לפארק.
יוצאים לאור - עבודות הבוגרים של האקדמיות לעיצוב ואמנות
בגלריית הרחוב ביפו העתיקה
יוצאים לאור 2021 גלריית הרחוב ביפו העתיקה תציג את מיטב עבודות הבוגרים של האקדמיות לעיצוב ואמנות בישראל ב-60 קופסאות אור.
אוצרים: חגית פלג רותם ויובל סער, מגזין פורטפוליו פתיחת התערוכה: יום חמישי 30.9 בשעה 20:00.
צביקה דמרי
התערוכה "יוצאים לאור" חוגגת את שנתה החמישית בגלריית הרחוב ביפו העתיקה, ומציגה מבחר ממיטב עבודות הבוגרים של בתי הספר לעיצוב ואמנות בישראל, המסיימים השנה את לימודיהם. 59 בוגרות ובוגרים יציגו בקופסאות אור המוצבות במרחב הציבורי של סמטאות יפו העתיקה. התערוכה משקפת את הנושאים המעסיקים את הדור העכשווי של היוצרים ונותנות ביטוי להלך הרוח של התקופה, בשלל דרכי הבעה וקולות ייחודיים.
התערוכה מוצגת בסמטאות מזל דגים ומזל אריה, פתוחה 24/7, הכניסה חופשית וללא עלות.
העבודות בתערוכה נבחרו מבין פרויקטי הגמר של הבוגרות והבוגרים של השנה, באקדמיות ובמכללות לאמנות ולעיצוב ברחבי ישראל. הן מוצגות לאורך סמטת מזל אריה וסמטת מזל דגים, ומאירות את הדרך – הן לעוברים ושבים והן לבוגרים היוצאים לאור ולעולם שמעבר לגבולות האקדמיה.
התערוכה נותנת במה חשובה והזדמנות חשיפה לקהל, למחזור בוגרים שנאבק בקשיים ואתגרים בשנתיים האחרונות - סגר ולמידה מרחוק, ריחוק חברתי ואלתור במציאות משתנה. הם מציגים עבודות אישיות ומגוונות, רוויות אנרגיה צעירה וצבעוניות. עם זאת הן לוכדות ומהדהדות את אווירת האי־ודאות שהשתלטה על החיים, את התחושות הקשות לעתים של אנשים צעירים המחפשים את דרכם בעולם.
בהשתתפות בוגרות ובוגרי בצלאל, שנקר, המדרשה בית ברל, ויצו חיפה, אוניברסיטת חיפה, אורנים, מנשר, מכללת הדסה, מכון טכנולוגי חולון, מכללת תל חי, מכללת ספיר.
החברה לפיתוח יפו העתיקה שמה לה למטרה להוות מרכז תרבות ואמנות מוביל. התערוכה בגלריית הרחוב בסמטאות ממשיכה את המסורת החשובה, שבה נחשפים האמנים והיוצרים הצעירים לקהל הרחב, במרחב הציבורי, בזמן אמת, מיד עם סיום הלימודים.
סוכות בסמטאות צפת
סוכות בסמטאות: סיורים מנגנים בסמטאות קסומות עם נופים גליליים עם מרכז התיירות אסנט בצפת.
מרכז התיירות אסנט בצפת השיקו תוכנית סיורים ופעילויות לקראת חג הסוכות. התוכנית כוללת פעילות לאורך שעות היום במרכז אסנט לרבות סדנאות וכו'. בנוסף, החליטו השנה במרכז התיירות אסנט לחשוף את סודותיה של העיר העתיקה בצפת במהלך ימי חול המועד עם פעילות ענפה של סיורים מוסיקליים תחת הכותרת 'מסע אל הניגון של צפת'.
העיר העתיקה בצפת מעניקה חוויה ייחודית קסומה עם סמטאות עתיקות, היסטוריה של הישוב היהודי מאז המאה ה -16 כשלצפת הרצף ההתיישבותי היהודי הארוך בעולם, בתי כנסת עתיקים, גלריות לאומנות, קולינאריה גלילית, מסורת, אווירה, קברי צדיקים וגדולי ישראל ועוד.
במהלך ימיי חול המועד- 22.9, 23.9 ו- 26.9 יתקיים מידי יום בשעה 16:00 סיור מוזיקאלי מודרך שיצא ממרכז אסנט ברחוב הארי 2 בעיר העתיקה בצפת דרך נופים קסומים, סמטאות ציוריות ובליווי נגנים משובחים שיפגישו אתכם עם סיפוריה של העיר צפות, הניגונים העתיקים והסיפורים הייחודיים של בירת הגליל.
בנוסף, יסופרו מסורות חג הסוכות של העם היהודי.הסיור הינו בעלות סמלית של 40 ₪ למשתתף ויימשך כשעתיים.
לפרטים נוספים והרשמה: https://tickchak.co.il/21166
בילוי חד יומי במנרה לודג'
בילוי חד יומי במנרה לודג', מנרה לודג',מתחם האירוח בקיבוץ מנרה מציע בילוי קיץ משפחתי חד יומי בצפון. רחצה בבריכת השחייה החדשה מול נוף מרהיב של אצבע הגליל, מתחם טיפוס חדשני iclimb ומזג אוויר מושלם.
מה עוד צריך הבן אדם!
לפני החזרה לבית ספר, מומלץ לנצל את ימיו האחרונים של החופש הגדול בארץ. מתחם האירוח מנרה לודג' מציע מלבד לינה בחדרי האירוח, אפשרות של בילוי חד יומי מהבוקר עד אחה"צ, זמן איכות משפחתי המשלב רוגע ואקסטרים. בבריכת השחייה החדשה של מנרה נהנים מרחצה, שיזוף, בילוי וכייף מול הנוף המרהיב של עמק החולה. הבריכה חצי אולימפית (25 מ'), מאובזרת במרבץ מיטות שיזוף בתוך המים, בריכת ילדים, מדשאות, מלתחות ומזנון.
אחרי שנחתם והצטננתם, הגיע זמן לחוויית טיפוס, במתחם הטיפוס Iclimb מנרה, מתחם חדשני, גדול ומקצועי וייחודי ברשת iclimb. במתחם קירות טיפוס שונים, המשלבים מסלולים משתנים ומתאימים למטפס ים בכל רמה, מתקן נינג'ה מקצועי, מתחם הבולדר מדמה בתנאי פנים נוחים את הטיפוס במצוק הטבעי. ייחודי במתחם הוא קיר קילטר, סימולטור אימונים מתקדם המשנה זווית ומסלולים לפי דרגת הקושי המתבקשת. בנוסף, קירות טיפוס ייעודיים לילדים, קירות צבעוניים, בעלי רמות קושי משתנות, שיוצרות חוויה מאתגרת. במתחם iclimb Power, מתחם פונקציונלי לאימוני כוח משלימים, מתאים לכל רמות המטפסים, ממטפסים שזו חוויתם הראשונה ועד למטפסים החזקים בארץ ולכל הגילאים.
"רבים מהנופשים בצפון וגם תושבי הצפון עוד לא זכו לחוות את מתחם הטיפוס ואת הבריכה שנותנת תחושה מיוחדת בין מים לשמים, אני ממליצה לכם להגיע וליהנות", ציינה נסטיה מלנקין מנהלת מנרה לודג'.
מחיר כניסה למתחם הטיפוס: 55 ₪ לאדם / ילד.
מחיר כניסה לבריכה: אמצע השבוע : 60 ₪ למבוגר, ילד מגיל 3-18 , 40 ₪.
סופ"ש : 80 ₪ למבוגר, 60 ₪ לילד.
מאירועי סוכות בעמק המעיינות
מסיירים בין טורבינות הרוח, מטיילים בין מעיינות בפארק המעיינות, פותרים כתבי חידה במשחק חווייתי בנהריים, מסיירים בשלל סיורים באתרי טבע מיוחדים ועוד הרבה הפתעות... סוכות בעמק המעיינות מציע שלל פעילויות מיוחדות לילדים, מבוגרים ולכל המשפחה, עם הרבה מים, טבע ונוף באוויר הפתוח, הכול בהתאם לתקנות משרד הבריאות. והעיקר - שיהיה חג בריא ושמח!
חוות טורבינות הרוח – מעלה גלבוע
חוות הרוח ע"ש שלמה שמלצר בקיבוץ מעלה גלבוע מזמינה את קהל המטיילים לבוא ולפגוש מקרוב אנרגיה מתחדשת באווירת חג וברוח טובה. על הגלבוע בנויות 14 טורבינות רוח בגובה 75 מטר, מאגרים, פירים ומנהרות בפרויקט האגירה השאובה ומותקנות מערכות סולאריות. בימי חול המועד סוכות יתקיימו סיורים בהם ניתן יהיה להכיר מקרוב מהי אנרגיה מתחדשת, איך עושים חשמל מרוח ולמה חצבו בעומק הגלבוע 6 ק"מ של פירים ומנהרות ענק.
הסיורים יוצאים בכל חצי שעה. סיור ראשון בכל יום חול בשעה 10:30. סיור אחרון – בתאריכים 22-23.9, 26.9 – 15:30.
בשישי ובערב חג – 12:30. בחג ובשבת האתר סגור.
פרטים נוספים: 052-8114645. לרכישת כרטיסים windfarm.co.il
סוכות בגן הלאומי גן השלושה – סחנה
הגן הלאומי 'גן השלושה' (סחנה) – אחד האתרים היפים בישראל, עם טמפרטורת מים קבועה של 28 מעלות, בריכות טבעיות, מתקני משחקים, 'שביל הבוסתן והמים' בחלקו המזרחי של גן עם טיילת מונגשת לאורך הנחל באורך של כ-300 מטר העוברת דרך בוסתן פורח וטחנת קמח עתיקה, מוזיאון לארכיאולוגיה ואתר חומה ומגדל המשחזר את ראשון יישובי חומה ומגדל – תל עמל עם מיצג אינטראקטיבי חדש המספר את סיפור התקופה ואנשיה בשיתוף המבקרים והרבה דשא וצל – ממתין לקהל בימי חג הסוכות.
מחיר כניסה למבוגר: 39 ₪, ילד (5-14): 24 ₪.
הזמנת מקום באתר רשות הטבע והגנים www.parks.org.il
פארק המעיינות
פארק המעיינות השוכן בסמוך לגן השלושה (סחנה), מציע למטיילים מגוון רחב של אפשרויות טיול ובילוי, כולל שלושה מעיינות יפהפיים הנובעים כל ימות השנה, נחל הקיבוצים הכולל פיתוחים חדשים בגדותיו להנאת המטיילים, בריכות דגים, אתרי מורשת, שטחים חקלאיים, ציפורים נודדות– חגיגה שלמה של מים, טבע ונוף. אפשר להביא אופניים מהבית לרכיבה בדרכים בפארק וניתן לשכור בתשלום רכבים ידידותיים לסביבה או אופניים. מומלץ בחום בכל מזג אוויר. הכניסה והחנייה לפארק – חינם, לפרטים 04-6881427.
'סודות בשדות'
חדש בעמק ובבכורה ארצית בחג הסוכות: 'סודות בשדות' בקיבוץ טירת צבי - מסלול טיול ייחודי המשלב אתגר וכיף: ניווט, נופים וחיות בר, מתקנים, משימות מפתיעות ועוד. חונים, משאירים שעון וסלולארי, ונסחפים לשלוש שעות של חוויה משותפת. מתאים למבוגרים ולילדים בעיקר מגיל בית ספר, קטנים יותר יוכלו להנות מהטבע ומחלק מהפעילות. שימו לב: בתיאום מראש ניתן לשלב עם ארוחה או סל פיקניק שיגיעו אליכם עד לפינה יפה בשטח.
הפעילות בימי חול המועד, (לא בשבת), בשעות 08:00-18:00
בתיאום מראש.
עלות: 50 ₪ למשתתף.
התשלום מגיל 6. לקבוצות מעל 10 משתתפים– 40 ₪ למשתתף. כתובת: קיבוץ טירת צבי (חניית חדר אוכל).
להזמנה ופרטים: 073-3744122
פעילויות מיוחדות לסוכות ב"נהריים בגשר"
באתר 'נהריים בגשר' שלל פעילויות סוכות מיוחדות לכל המשפחה ביניהן משחק משימות לכל המשפחה 'חפש ת'סליק' בשילוב כתבי חידה; סרט חדש על סיפורם המיוחד של החלוצים שהתיישבו במקום, לחמו בעוז, נאחזו בקרקע ובנו את ביתם; מיצג ענק ומרהיב עם אורות, צלילים, מים וסכרים, המספר את סיפורו של "הסטארט-אפ" הישראלי הראשון - בדגם תחנת הכוח ההידרואלקטרית שהקים המהנדס פנחס רוטנברג הידוע בשם 'הזקן מנהריים'; סיורים מודרכים מעבר לגדר המערכת ותצפיות מרהיבות; ובנוסף - סיורי עששיות ליליים בתאריכים 22-23,26.9 [בתשלום, מותנה ברישום מראש באתר]; כניסה חופשית וסיורי חינם באתר בשיתוף הרשות לשימור אתרי מורשת ומשרד התיירות בתאריכים 7-11.9, 17-21.9, 24-25.9 [מותנה ברישום מראש באתר]; הפנינג סוכות הכולל מוזיקה, פיצות, טאפסים ויין על הדק ביום ה' 23.9 [בתשלום] ועוד.
רישום באתר www.naharayim.co.il
סוכות במרכז סיור גלבוע מעיינות
חוויה משפחתית יוצאת דופן במרכז המבקרים סיור גלבוע מעיינות לזכר סרן צביקה קפלן. המשחק 'כאן בונים ציונות' בו מקימים ישוב חומה ומגדל בגודל מלא, שילוב יוצא דופן של חוויה אורקולית עם חדר בריחה ופעילות ODT (25 ₪ למשתתף). כל הפרטים באתר מרכז סיור גלבוע מעיינות – www.gilma.co.il
ובטלפון 052-7466514 (לא בשבת)
סוכות בביו-תור
במהלך חול המועד סוכות יקיים מרכז ביו-תור בקיבוץ שדה אליהו סיורים מודרכים לקהל הרחב בעקבות החקלאות האורגנית וההדברה הביולוגית. נכיר את סיפור ההקמה והעבודה החקלאית בקיבוץ ואת סיפורה של חברת ביו בי שדה אליהו פורצת הדרך בתחום ההדברה הביולוגית בארץ ובעולם, נשמע על פעילות התנשמות בשדות ונראה מקרוב את החמורים המעשבים, דבורות הבומבוס והחרקים המועילים.
עלות למשתתף מגיל 5 ומעלה 35 ₪, משך כל סיור שעה ורבע. בנוסף – באתר נמצא בית הקפה 'קפה בשדה' , חנות לתוצרת מקומית אורגנית ומוצרים טבעיים.
לפרטים ולרכישת כרטיסים - www.bio-tour.com או בטלפון 04-6096986
סוכות בגן הלאומי כוכב הירדן
חגיגה של אבירים וחרבות בסוכות: בימי החג פעילות מיוחדת בגן הלאומי כוכב הירדן – שפע של פעילויות במבצר השלם ביותר בישראל. בשעות היום: סדנת חרבות ומגיני אבירים, משחק ניווט משפחתי 'בדרך לגביע'; בערב: סיורים מודרכים לאור תאורה קסומה (18:00, 20:00).
הסיורים במסגרת שיתוף פעולה של משרד התיירות ורשות הטבע והגנים, יש לתאם מראש באתר רשות הטבע והגנים.
מרכז מבקרים חצר הטירה בטירת צבי
בין הרים ושדות שוכן מרכז המבקרים חצר הטירה המציג פריטים מראשית ההתיישבות. מוזמנים למשחק "מצאו את החפץ", ופינת תלבושות של החלוצים של פעם. מחיר - 5 ש"ח לילד.
הפעילות בתיאום מראש בלבד - נילי 0506370846 ציפה 0507789352 .
חוגגים את סוכות באתר השייט והאטרקציות 'אינדי פארק'
באתר השייט והאטרקציות 'אינדי פארק' הממוקם במפגש תעלות הירדן, מזמינים ליהנות משייט מגוון במי הירדן הצוננים ופארק אתגרים, בכרטיס משולב ליום פעילות, הכולל שימוש חופשי בכל מתקני הפארק, טיולי אופניים ושייט בכלי אחד לבחירה.
צילום ריקי אדרי
כל אחד מהמשפחה ימצא באתר פעילות לבחירתו: חץ וקשת לילדים ולמבוגרים, משחקי שולחן: ביליארד, פינג פונג, מבוכים, קיר טיפוס מפל מים, מתחם מיני גולף, פארק חבלים לילדים, אומגה, ג'ימבורי, סדנאות מחזור ועוד.
כלי השייט מותאמים לפי גילאים: סירת פדלים מגיל שנה ומעלה, קאנו מגיל 3, קייאקים מגיל 5, סאפ מגיל 12, אופניים מגיל 10 ומעלה לילדים שיודעים לרכב (מותאם גובה), אופניים לגיל צעיר יותר שיודעים לרכוב ואופניים עם כיסאות תינוק. במתחם משטחי פעילות לפעוטות.
עוד באינדי פארק-מנות פאסט פוד- צ'יפס, המבורגר ושניצלונים. ניתן לסעוד על גדות הירדן או במתחמי ישיבה מאורגנים באתר, בצל העצים הענפים.
להמשך החוויה, מציעים ב'אינדי פארק', שירותי השכרת ציוד ללינת קמפינג על גדות הירדן, מול הרי הגולן, החרמון והרי נפתלי. ניתן להביא אוהל פרטי ואת שאר הציוד להשכיר: מזרונים, שולחנות, כיסאות, צליות ועוד. האתר מציע מקלחות חמות, שירותים ונקודת חשמל. (קמפינג- בתשלום נפרד).
מחיר כרטיס הכל כלול לפעילויות- 119 שקלים לאדם
מחיר כרטיס דרך אתר האינטרנט- 99 שקלים לאדם
שעות פתיחה בסוכות:
ערב סוכות: יום שני 20/09 פתוח 09.00-17.00.
חג סוכות: יום שלישי 21/09 הפארק סגור ללא אטרקציות, תתאפשר קבלת אורחים לקמפינג בלבד.
חוה"מ סוכות: ימים רביעי-חמישי-שישי-ראשון 22/9-26/9 פתוח 09.00-17.00 (למעט שבת 25/9).
ערב חג שני סוכות/ערב שמחת תורה: יום שני 27/9 פתוח 09.00-17.00.
חג שני סוכות/שמחת תורה: הפארק סגור ללא אטרקציות, תתאפשר קבלת אורחים לקמפינג בלבד.
מתחם הקמפינג פתוח כל ימי השבוע, כולל שבתות וחגים.
"אינדי פארק" ממוקם על גדות הירדן - ההגעה מכביש 90 - צומת מחניים לכיוון כביש 918 גונן-גדות, לפי השילוט וההכוונה לדרך נוחה עד לרחבת החנייה שבכניסה לפארק.
לפרטים- "אינדי פארק"- 04-8434444
ב- waze - אינדי פארק.
סיורי סליחות בפארק אריאל שרון
סיורי סליחות במבט סביבתי במתחם ההר החגים כבר בפתח וזה הזמן לצאת אל מרחבי הטבע ולהנות מפעילויות במרחבים הפתוחים.
בפארק אריאל שרון יערכו סיורי סליחות מרתקים בהיבט סביבתי ואקולוגי. הסיור נערך בשעות הערב ומסתיים לאחר השקיעה בליווי עששיות.
פארק אריאל שרון הינו הפארק המטרופוליני הגדול בישראל השוכן במרכז הארץ ומציע במגוון פעילויות פנאי ונופש לכל המשפחה - סיורים, הופעות ואפשרות למגוון פעילויות טבע.
הפארק האטרקטיבי מציע חווית בילוי למשפחות. הוא כולל שטחי טבע, ארכיאולוגיה, נחלים, תצפיות ייחודיות, אגמים מלאכותיים ואף שטחים חקלאיים לצד מסלולי טיול, הליכה ורכיבה על אופניים ומגוון אזורים לשהייה בחיק הטבע.
מה בתוכנית: סיור סליחות במבט סביבתי:
סיור סליחות במבט סביבתי כולל הכרות עם הפרויקט לשיקום ההר ולפיתוח פארק אריאל שרון בראי משבר האקלים. זהו סיור המחבר בין הזנחה רבת שנים, בין הרגלי הצריכה שלנו כיום, התורמים להתחממות הגלובלית ולהאצת המשבר ובין האפשרויות לתיקון.
הסיור מתחיל באור ומסתיים בחושך, בליווי עששיות.
הסיור כולל גם צפיה במיצג אור קולי (הכניסה למיצג האורקולי תתאפשר לבעלי תו ירוק בלבד - ובעטיית מסיכה)
גילאים: החל מגיל 18
איפה ומתי: מתחם ההר פארק אריאל שרון
12.9.21, א 17:45-19:45
13.9.21, ב 17:45-19:45
כמה זה עולה: 40 שח .
בשורה מעיר הבשורה
מלונות נצרת מציעים לינה מפנקת במחירים אטרקטיביים ויארחו סדנאות קולינריות לכל המשפחה : (סדנת בצקים במלון לגאסי, סדנת כנאפה במלון רמדה, "סיפורי סבתא" בטראסת מלון גבריאל וסיור מודרך בבית האצולה פאוזי עאזר ועוד)
שפע של מסעדות ובתי קפה שכונתיים מסתתרים בסמטאות העיר, אשר ידועה בקולינריה המצוינת שלה. טווחי המחיר מגוונים, האפשרויות רבות ומזמינות. תתקשו לבחור.. (דיל קומפלט בחומוס עימאד, תפריט חדש במסעדת תישרין, ארוחת דגים במסעדת גאזי, 'המשקה האוטנטי' בבית הקפה הוותיק בישראל ועוד)
מגוון סיורים המשלבים את הקולינריה המקומית עם המדריכים שלנו - ההיסטוריה, האדריכלות הייחודית, המורשת הרב תרבותית ועדתית. חוויות מרתקות המותאמות גם לילדים.
(חוויות מקוריות בעיניים נצרתיות - "אכלאתנא", סיור טעימות פתוח בשוק בנצרת, נצרת אז ועכשיו, בין אסלאם לנצרות בין רחובות סואנים, סיור חוויה קולינרית, סדנת כנאפה בעיר העתיקה של נצרת ועוד)
פרטים נוספים על המלונות, המסעדות, הסיורים והסדנאות מעודכנים כל העת בעמוד הפייסבוק של תיירות נצרת, שם תוכלו להכיר את העסקים המקומיים ואת החוויות שהם מציעים.
ליין אפ פעילויות לסוכות בנצרת
סיורים
איציק ליטני - כשהסקרנות פוגשת רעב - סיורים קולינריים –
עודד שגב - בין אסלאם לנצרות בין רחובות סואנים, כנסיות ומסגדים, סמטאות השוק העתיק ודוכני הצעצועים מתחבאים להם אוצרות, היסטוריה מרתקת, אוכל מופלא מחומרי גלם שקשה למצא במקומות אחרים בארץ. 22.9,24.9 9:30
My Soukחוויות מקוריות בעיניים נצרתיות - הסיור בשם "אכלאתנא" (המאכלים שלנו בערבית) ובמהלכו המשתתפים חווים את המאכלים הנצרתים האותנטיים תוך מעבר בין מספר תחנות מרתקות בעיר העתיקה. 21-27.9 (מלבד יום ראשון) 10:00-13:00
אברהם טורס - נצרת אז ועכשיו - טיול היכרות בין פינות ההיסטוריה היפהפיות שמתחבאות בסמטאות הציוריות של נצרת. סיור בין מבנים עתיקים, חנויות מסורתיות ודוכני אוכל צבעוניים. 21-27.9.21 (מלבד יום ראשון ) 10:00-13:00
אברהם טורס - סיור טעימות פתוח בשוק בנצרת – ימי שישי 10:30
סדנת כנאפה בעיר העתיקה של נצרת - בואו להכיר מקרוב את הקינוח המסורתי האהוב ולבלות עם המשפחה בסדנא מתוקה במיוחד. חמישי ושישי 17:00
האני נסור – סיור עשיר של קולינריה והיסטוריה. 21,22,23.9 16:00-20:00. 24,25,26.9 10:00-14:00 ו-16:00-20:00
פרטים נוספים ואפשרויות נוספות בעמוד הפייסבוק של תיירות נצרת.
סדנאות במלונות העיר
15:30 – 17:00 סדנאות יצירה לילדים - מלון גולדן קראון
17:00 – 18:00 סדנאות קולינריות בבתי המלון
סדנת "הטאבון בשוק" – סדנת בצקים נצרתים בטאבון עם השף ניקולא עבוד מלון לגאסי
סדנת "כנאפה" עם שף מלון רמדה אוליביה
19:00 סיור מודרך בבית האצולה פאוזי עאזר
סיור מודרך בבית האצולה מהמאה ה19 פאר אדריכלי הכולל תקרות מצוירות, ומבנה מפואר. הסיור כבן שעה וחצי וכולל קפה טרי ובקלוואה
20:30 "סיפורי סבא" בטראסת מלון סנט גבריאל מפגש מרתק עם האני, מדריך מקומי אשר יספר לנו על ההיסטוריה והתרבות המיוחדת והמרגשת של העיר נצרת
22:00 מסיבת " צ'יל אווט " roof top bar מלון רמדה אוליביה - אופציה סדנאות לילדים ולכל המשפחה בחנות הטבעונית "בוסתן מרים" סמוך למלון סאנט ג'ורג– בתאום
מבצעי אירוח מלונות נצרת
גולדן קראון הר הקפיצה
אירוח זוגי כולל לינה וארוחת בוקר החל מ 850 ₪ ללילה אירוח זוגי על בסיס חצי פנסיון החל מ 1,050 ₪ ללילה
גולדן קראון אולד סיטי
אירוח זוגי על בסיס לינה בלבד החל מ 485 ₪ ללילה
מלון רמדה אוליביה
למזמינים 2 לילות ארוחת ערב מתנה
בית האירוח פאוזי עאזר אין
בהזמנת 2 לילות ומעלה 25% הנחה על מחיר הלילה השני ו50% על הלילה השלישי
מלון סאנט גבריאל
אירוח זוגי כולל לינה וארוחת בוקר החל מ500 ₪ ללילה
מלון לגאסי
אירוח זוגי כולל לינה וארוחת בוקר החל מ-795 ₪ ללילה
בית הארוחה סנט ג'ורג
חדר משפחתי 700-800שח ללילה
מסעדות
מסעדן תישרין – משיקה תפריט חדש ומרגש
חומוס עימאד – דיל קומפלט ל 2-6 סועדים – 120-190שח
קפה ויסאם – המשקה האוטנטי בבית הקפה- הוותיק בישראל
מסעדת גאזי - ארוחת דגים טריים כולל סלטים וכוסית ערק – 85שח לאדם
מסעדת אליציאד – ארוחה צמחונית הכוללת 14 סוגים של סלטים ו מנות ביניים – 90 שח לאדם (המסעדה איננה צמחונית)
משחקי ניווט לילדים ולכל המשפחה
מוזיאון נחום גוטמן לאמנות, יערוך פעילות למשפחות עם ילדים: משחקי ניווט ברחובות השכונה
יום חמישי, ה-23 בספטמבר ויום שלישי ה-28 בספטמבר.
הפעילות מיועדת לקבוצות ולמשפחות, אשר יפגשו בפארק המסילה (בכניסה לרחוב פינס) ומשם יצאו למשחק ניווט תחרותי ומאתגר הכולל חידות, משימות וחוויות, ברחובותיה של נווה צדק
במהלך משחק הניווט יזכו המשתתפים ברמזים הקשורים לתולדות העיר תל-אביבה ולדמויות שחיו בשכונה, ביניהן האמן נחום גוטמן, עד שיגיעו אל קו הסיום
הפעילות מתאימה למשפחות עם ילדים בגיל 6 ומעלה.
מחיר הפעילות: 50 ₪ לערכה המתאימה לשישה אנשים. (רכישת הערכה אינה כוללת כניסה למוזיאון).
הפעילות הינה עצמאית, ותתקיים ללא הדרכה, אין צורך בהצגת תו ירוק.
מספר המקומות מוגבל. רכישת כרטיסים דרך אתר המוזיאון.
פסטיבל ירון ה – 21 ע"ש הצנחן ירון ירושלמי חגיגה של תיאטרון לילדים ולכל המשפחה
תיאטרון אורנה פורת לילדים ולנוער מקיים זו השנה ה21 את פסטיבל ירון בחול המועד סוכות במוזיאון תל אביב לאמנות. בפסטיבל יציגו 24 הצגות לילדים ולכל המשפחה מתוך הרפרטואר העשיר והאיכותי של התיאטרון ביניהן 3 הצגות בבכורה ו6 הצגות חדשות.
צביקה דמרי
תיאטרון אורנה פורת לילדים ולנוער מקיים זו השנה ה21 את פסטיבל ירון בחול המועד סוכות במוזיאון תל אביב לאמנות. בפסטיבל יציגו 24 הצגות לילדים ולכל המשפחה מתוך הרפרטואר העשיר והאיכותי של התיאטרון ביניהן 3 הצגות בבכורה ו6 הצגות חדשות.
הפסטיבל מוקדש לזכרו של הצנחן ירון ירושלמי שנפל בעת מילוי תפקידו כלוחם בחטיבת הצנחנים. מפעל ההנצחה הוקם ע"י משפחת ירושלמי ומוביל אותו יו"ר התיאטרון מר מיקי ירושלמי.
בימי הפסטיבל יתקיים הפנינג חוצות - הכניסה חופשית
בימים רביעי וחמישי מ-9:30 עד 17:30
וביום שישי מ9:30 עד 13:00
הפעילות תתקיים ברחבת שמידט הצמודה למוזיאון ת"א.
ברחבה: הצגת היובל של התיאטרון "החגיגה שלנו", הסוכה הדיגיטאלית, מוזיקה, פסלים חיים ופעילויות נוספות לילדים.
בין ההצגות שישתתפו בפסטיבל יועלו בבכורה: אלי- סיפורו של המרגל אלי כהן, היפה והחיה -מופע תיאטרון מחול בשיתוף להקת המחול "פרסקו", עיבוד מקורי לקלאסיקה האהובה. איתמר וכובע הקסמים אבא ואיתמר מסדרים את החדר לקראת בואו של האח החדש של איתמר ולפתע מוצאים בקופסת הצעצועים כובע קסמים. בין ההצגות החדשות: שוליית הקוסם עיבוד לקלאסיקה האהובה. שבעת הגמדים ושלגיה, הצגה מוזיקלית רבת משתתפים בעקבות הקלאסיקה העולמית. בנעליו- קומדיה מרגשת שבמרכזה פער הדורות, שורשים, והחשיבות של הקשר הבין-דורי. הארגז של ביאליק - מעשיה המשלבת את שיריו של חיים נחמן ביאליק, מסיבה בגינה - הצגה על אהבת הטבע וחברות עם שירי הילדים של היוצרת לאה נאור. הלל – הצגה עם שירי הילדים האהובים של ע.הלל,
מחסן השטוזים של דתיה- קלאסיקה עם השירים האהובים של דתיה בן דור, אדיסון- סיפור חייו של הילד תומס אדיסון ואיך הפך לממציא גדול.והצגות נוספות לפעוטות בגילי שנה עד שנתיים וחצי מוצעות ההצגות הייחודיות צוציקים ותיאטרון פצפון.
מנהל הפסטיבל: דוד קיגלר, מנהלת אמנותית: יפעת יתח רון, מפיק: ניר דוד
האירוע יתקיים בשיתוף עיריית תל -אביב- יפו, המחלקה למופעים
"פסטיבל ירון" של תיאטרון אורנה פורת לילדים ולנוער,
25-22 בספטמבר, חוה"מ סוכות במוזיאון תל אביב לאמנות
מחיר כרטיס: 75-40 ש"ח
כל כרטיס להצגה מאפשר כניסה חופשית גם לתערוכות המוזיאון ביום ההצגה.
הכניסה בהתאם להנחיות משרד הבריאות ( תו ירוק )
הטבות לארגונים, ניתן לקבל דרך התיאטרון ברכישה טלפונית 03-5111444 שלוחה 9
כרטיסים באתר התיאטרון: www.porat-theater.co.il
*הזכות לשינויים שמורה*,
למעלה מ100,000 מבקרים נהנו בפארק הדינוזאורים הענק בישראל וזה ממשיך
למעלה מ100,000 מבקרים נהנו בפארק הדינוזאורים הענק בישראל! לאור ההצלחה – ממשיכים גם בספטמבר !!! פארק דינוזאורים חווייתי בילוי משפחתי בגני יהושע ! (ספורטק צפון)
צביקה דמרי
בואו לגלות עולם קסום, בו היצורים הגדולים ביותר ששכנו על כדור הארץ לפני 180 מיליון שנים קמים לתחייה !הרפתקה מטורפת בה תזכו להיפגש פנים מול פנים עם טי-רקס אימתני וספינוזאורוס עצום. האם אתם מעיזים לבוא?
בילוי משפחתי ענק מהחיים בפארק הדינוזאורים.
מוכנים לחוויה הכי גדולה בקיץ הזה?
בפארק הענק בנוסף לחוויות הדינוזאורים בגדול טבעי, מחכות לכם אין ספור אטרקציות ופעילויות לכל המשפחה. חוויה המערבת הרפתקה מטורפת של היכרות עם מי ששלט בכדור הארץ לפני 180 מיליון שנה.
* 53 דינוזאורים ענקיים זזים ורועמים בקול ובמרחק נגיעה ומגוון חיות פרהיסטוריות בין שבילי הפארק
* שלד הדינוזאור הגדול בעולם * מסלול גשרים אתגרי המאפשר לראות את העולם דרך עיניי הדינוזאורים
* תל חפירה ארכיאולוגי למציאת אוצרות מאובנים
* תקופת האבן בקולנוע מציאות מדומה- VR
* פינות ישיבה מוצלות* מתקני רכיבה
* עמדות סלפי * מתחם מתנפחים ענק
* רכבת קטנטנים * פינת יצירה* מתחם NERF
* מסלול טרקטורונים
* פינה שקטה-מתחם מונגש
* חנות מזכרות
* דוכני מזון ושתיה ועוד
חוויה משפחתית בלתי נשכחת לילדים ולכל המשפחה!
בפארק הותקנו אמצעי אוורור, צינון והצללה והפארק מונגש לבעלי מוגבלויות
העצימו את החוויה באמצעות אתר הדינו פארק המותאם לסלולר dinopark.co.il, שם, בעזרת קוד QR ניתן ללמוד על כל הדינוזאורים, סירקו את הקוד במתקן התצוגה בפארק וקבלו הסבר קולי וכתוב על כל מיצג.
הפארק יפעל בהתאם לתו הסגול ולהוראות משרד הבריאות
ילד מגיל 3 ומעלה חייב בכרטיס
בימים בהם מתקיימים לימודים הפארק יפעל משעה 16:00 – 21:00
בשבתות וחגים הפארק יפעל בשעות 09:00 – 21:00
ביום כיפור, בערבי חג ושישי למעט חופשת חג– הפארק סגור
בחול המועד סוכות יפעל משעה 09:00 – 21:00
*שעות הפעילות משתנות. ניתן להתעדכן באתר לאן
סדנת "מיני סוכה" להכנת סוכות מיניאטוריות ו"מרתון הקישוטים הגדול"
מוזיאון נחום גוטמן לאמנות עורך במהלך חול המועד סוכות אירועים וסדנאות המיועדים לגיל הרך, לילדים ומשפחות: "מרתון הקישוטים הגדול' - סדנה של חומרי יצירה, ליצירת קישוטים מקוריים וססגוניים לסוכה. הפעילות מתאימה: לגילאי 5 – 10
צביקה דמרי
סדנת 'מיני סוכה' - בה יכינו המשתתפים סוכות מיניאטוריות מקרטון ומנייר.המשתתפים יתנסו במגוון טכניקות וייצרו סוכה אישית משלהם. הפעילויות מתאימות: לגילאי 7 – 12ו
כמו כן, תיפתח 'הפינה' - מרחב פעילות לגיל הרך, שיפעל ימי רביעי במהלך חודש ספטמבר,
מרחב עשיר, צבעוני וחוויתי המיועד למשחק להורים וילדים בגיל הרך.
מחיר סדנה: 45 ₪ לילד // 15 ₪ למבוגר מלווה. המחיר כולל כניסה לתערוכות המוזיאון
כמו כן, תיפתח הפינה - מרחב פעילות לגיל הרך, שיפעל ימי רביעי במהלך חודש ספטמבר, בין השעות 10:00-14:00. זהו מרחב עשיר, צבעוני וחוויתי המיועד למשחק להורים וילדים בגיל הרך.
זהו מרחב נעים ומזמין המורכב ממשטחים רכים, פופים ועבודות בד שנוצרו על ידי האמן גילי אבישר. בפינה ניתן לשחק בחומרים בטקסטורות וצבעים מגוונים, בהשראת עולמו שובה הלב של נחום גוטמן.
השימוש במרחב כרוך ברכישת כרטיס כניסה למוזיאון.
* הכניסה למוזיאון בהתאם לתקנות התו הירוק ומותנית בהצגת תעודת חיסון / תעודת מחלים/ה או בדיקת קורונה שלילית בתוקף. למבוגרים ולילדים מעל גיל שלוש.
ריצת סליחות בירושלים
ריצת סליחות בירושלים מרתון ישראל בשיתוף עם RUN JLM יפתחו את שנת תשפ"ב בבוקר של 'סיוריצה' ייחודי בירושלים. חוויה יוצאת דופן!
צביקה דמרי
ב"ימים הנוראים" בין אלול לתשרי נהוג לעלות לירושלים לסיורי סליחות. חובבי הריצה ואורח חיים בריא יקיימו את מסע הסליחות דרך הרגליים, הראש והנשמה, המסלול יתחיל משוק מחנה יהודה (יש חניה בשפע).
בין סמטאות נחלאות, נחלוף ברחוב יפו ונבקר בעיר העתיקה. ירושלים עיר הקודש, תהווה תפאורה מושלמת לריצת הסליחות, מסע דרך הרגליים, הראש והנשמה, במרחב החיצוני והפנימי אישי. הטופוגרפיה של ירושלים, אתריה המרהיבים והסיפורים מעוררי המחשבה שדוייקו במיוחד לחוויה זו.בשובנו לשוק נהנה מטעמים שונים ערב כיפור.
עופר פדן, מנכ"ל ומייסד מרתון ישראל: "מבחינתי ריצת הסליחות בירושלים היא אירוע שהוא הרבה מעבר לריצה. מדובר במפגש רוחני, פיסי ובעיקר תרבותי חברתי. האירוע מתאים לכל המשפחה ויותיר במשתתפים זכרונות חיים".מדובר בבוקר מיוחד במינו!
*הזדמנות לגיבוש קבוצתי, זוגי וגם התרוממות אישית.
אורך המסלול בין 6-7 ק"מ.
להרשמה ופרטים בדף הפייסבוק של מרתון ישראל
מועצת הדבש מזמינה לפסטיבל הדבש במכוורות
מועצת הדבש מזמינה לפסטיבל הדבש במכוורות- עד 11.9.2021- טעימות דבש, מפגש עם דבוראים, גילוי עולמן של דבורי הדבש החרוצות וקנייה ישירה של דבש טבעי ובריא מהדבוראים
צביקה דמרי
עם בוא השנה החדשה, מזמינה מועצת הדבש לחגיגות 'פסטיבל הדבש', שהחלו במרכזי המבקרים במכוורות בארץ, המקיימות פעילות מעשירה, ללמידה על עולמן של הדבורים והדבוראים, עד 11.9.21.
המבקרים במכוורות ייהנו ממפגש עם דבוראים, צפייה מבעד לכוורת זכוכית בדבורים ובמלכת הדבורים, ביקור במכון לרדיית דבש, סרטונים על חיי הדבורים וחשיבות השמירה עליהן, סדנאות יצירה וטעימות 'דבש זני', שהינו דבש גולמי מזן אחד של פרח, המחויב ל-80% צוף של אותו זן. בישראל למעלה מ- 20 סוגי דבש זני, כדוגמת: דבש זעתר, מרווה, שיזף, קורנית, דרדר, אשל, אבוקדו ועוד, אותם ניתן לטעום במכוורות.
אופי רייך, מנכ"ל מועצת הדבש אומר: "ראש השנה וחגי תשרי הינם הזדמנות נפלאה, להכיר מקרוב את המכוורת ועולם הדבורים, בדרך חווייתית ולהבין, כי דבורת הדבש אינה רק יצרנית דבש מעולה, אלא גם המאביקה המרכזית בטבע, שאחראית להאבקה (הפרייה) של 80% מהיקף הגידולים החקלאיים ובלעדיה לא נוכל לאפשר אספקה מקומית של מזון מהצומח. אני קורא לציבור לתמוך ולעודד תוצרת חקלאית ישראלית ולרכוש לחג דבש טהור, טעים ובריא, ישירות מהדבוראים, במכוורות בכל הארץ".
מנתוני 'מועצת הדבש' לקראת ראש השנה עולה, כי צריכת הדבש בקרב הציבור הישראלי מסתכמת בכ-5,500 טון ובחגי תשרי ישווקו בישראל כ- 2,000 טון דבש. בישראל פועלים כיום כ- 500 דבוראים המטפלים ב- 120 אלף כוורות, אשר רובן משמשות להאבקת גידולים חקלאיים.
המלצות לביקור במכוורות תיירותיות מצפון עד דרום ולקנייה ישירה של דבש מהדבוראים:
במסגרת פסטיבל הדבש תחנך מכוורת "פרחי הגליל" של הדבוראית נגה ראובן, ביישוב מנות בגליל המערבי, שנשרפה כליל בשנה שעברה, בעקבות טרור חקלאי ותפתח לפעילות, סיורים וטעימות.
-מכוורת דבורת התבור, בשדמות דבורה- תקיים פעילות 'הכוורת המנגנת' כולל סיורים מודרכים, סדנאות ועוד.
-מכוורת "משק לין" בכפר בילו א'- סדנאות וסיורים עם דבוראי להיכרות עם עולם הדבורים.
-מכוורת "הכל דבש" ביסוד המעלה- הדבוראי עמית יוסף, יקיים סיורים במכוורת, טעימת דבש גלילי, צפייה בסרטון על עולם הדבורה וסדנאות לילדים.
-משק "אופיר" באלון הגליל- צפייה ברדיית דבש, לבישת בגדי דבוראי, הכנת פיתות עם דבש בטאבון ועוד.
-מכוורת "דבש מכמנים"- הדבוראים רוני ורוקי רק, עורכים סיור במכון הרדייה, להיכרות מוצרי הבריאות מהכוורת.
-מכוורת "יערת הדבש" באלוני אבא- מכירת דבש, פעילות לילדים, לבישת חליפת דבוראי ועוד.
-מכוורת "הבוסתן" בפקיעין- הדבוראי ג'מאל חיר, מזמין ליהנות מאירוח דרוזי ופעילויות להכרת עולם הדבורים.
-'הכוורת בית חורון'- סיור מלווה בסדנאות ותחנות חווייתיות החושפות את עולם הדבש והדבורה.
-"מאחורי הדבש"- כפר חב"ד- פעילות חינוכית לילדים על עולם הדבורה והדבש.
-מכוורת "פורת" בעין יהב בערבה התיכונה- סיור מודרך במכון הרדייה ובמוזיאון הדבורה.
-ב- 1.9 בשעה 21:00 תתקיים הופעה בחצר המכוורת של הזמר הישראלי רונן טופר - הכניסה חופשית.
-אוטובוס הדבש BEEBAR במכוורת מרדכי גולן במושב גילת- סיור במכוורת וקנייה ישירה של דבש זני.
-בית הדבש והדבורה בקיבוץ יד מרדכי- שלל פעילויות חווייתיות בעולם הדבש.
עוד מכוורות לקנייה ישירה של דבש- "הכוורת" מבית שי ספקטור בכפר רות, 'משק דבורים סימון' בכפר סירקין, מכוורת 'גליל דן', מכוורת "רייקין" בשדה אליעזר.
המכוורות יפעלו בהתאם להנחיות משרד הבריאות, לכן כדאי לוודא קודם להגעה.
מועצת הדבש והדבוראים מאחלים שנה טובה ומתוקה!
פרטים נוספים באתר מועצת הדבש - www.honey.org.il ובעמוד הפייסבוק- פסטיבל הדבש
חוגגים את ראש השנה באתר השייט והאטרקציות 'אינדי פארק' על גדות הירדן
יום פעילות שלם בכרטיס אחד הכל כלול עם שלל פעילויות לכל המשפחה באתר השייט והאטרקציות 'אינדי פארק' הממוקם במפגש תעלות הירדן, מזמינים ליהנות משייט מגוון במי הירדן הצוננים ופארק אתגרים, בכרטיס משולב ליום פעילות, הכולל שימוש חופשי בכל מתקני הפארק, טיולי אופניים ושייט בכלי אחד לבחירה.
כל אחד מהמשפחה ימצא באתר פעילות לבחירתו: חץ וקשת לילדים ולמבוגרים, משחקי שולחן: ביליארד, פינג פונג, מבוכים, קיר טיפוס מפל מים, מתחם מיני גולף, פארק חבלים לילדים, אומגה, ג'ימבורי, סדנאות מחזור ועוד.
צביקה דמרי
כלי השייט מותאמים לפי גילאים: סירת פדלים מגיל שנה ומעלה, קאנו מגיל 3, קייאקים מגיל 5, סאפ מגיל 12, אופניים מגיל 10 ומעלה לילדים שיודעים לרכב (מותאם גובה), אופניים לגיל צעיר יותר שיודעים לרכוב ואופניים עם כיסאות תינוק. במתחם משטחי פעילות לפעוטות.
עוד באינדי פארק-מנות פאסט פוד- צ'יפס, המבורגר ושניצלונים. ניתן לסעוד על גדות הירדן או במתחמי ישיבה מאורגנים באתר, בצל העצים הענפים.
להמשך החוויה, מציעים ב'אינדי פארק', שירותי השכרת ציוד ללינת קמפינג על גדות הירדן, מול הרי הגולן, החרמון והרי נפתלי. ניתן להביא אוהל פרטי ואת שאר הציוד להשכיר: מזרונים, שולחנות, כיסאות, צליות ועוד. האתר מציע מקלחות חמות, שירותים ונקודת חשמל. (קמפינג- בתשלום נפרד).
מחיר כרטיס הכל כלול לפעילויות- 119 שקלים לאדם
מחיר כרטיס דרך אתר האינטרנט- 99 שקלים לאדם
בראש השנה - האתר פתוח ביום שני, 6.9, בין השעות 09:00-16:00.
מתחם הקמפינג פתוח כל ימי השבוע, כולל שבתות וחגים.
"אינדי פארק" ממוקם על גדות הירדן - ההגעה מכביש 90 - צומת מחניים לכיוון כביש 918 גונן-גדות, לפי השילוט וההכוונה לדרך נוחה עד לרחבת החנייה שבכניסה לפארק.
לפרטים- "אינדי פארק"- 04-8434444, www.indipark.co.il, בפייסבוק וב- waze - אינדי פארק.
רגע לפני ראש השנה:
ערב פרימיום משותף למסעדת הצוק בראש הנקרה וליקב אביבים
פותחים שנה בצוק: במסעדת השף הכשרה 'הצוק' באתר התיירות ראש הנקרה, מול אחד מהנופים היפים ביותר בישראל, יקיימו רגע לפני ראש השנה ערב קונספט מיוחד (יום א' 5.9) במסגרתו הצוק מארח את יקב אביבים לארוחת שף ויין - במקום היפה בארץ. הארוחה כוללת מנות שף חדשות וספיישלים שיוכנו במיוחד לערב ולאורך כל הסעודה יימזג יין ללא הגבלה ממיטב היינות המובחרים של יקב הבוטיק 'אביבים' שיותאם למנות השונות על ידי היינן הראשי של היקב.
צביקה דמרי
בין המנות שיוגשו לאורך הערב– פילה לברק צרוב על הפלאנצ'ה עם ריזוטו ירוקים; סאטה פרגית, רוטב קוקוס וחמאת בוטנים; חזה אווז עם קרם כתום, סילאן ופירות יער; אוסובוקו מפורק מהעצם לצד קרפים ירוקים, מח עצם וטחינה הר ברכה; אסאדו ״7 שעות״ לצד קרם תפו״א, ירקות מזוגגים וציר בקר; 'טורנדו רוסיני' - מגדל של פילה, פטריית פורטובלו, כבד אווז על מצע גראטן תפו״א ודמי גלאס; סביצ'ה ים תיכוני עם זעתר ושמן זית ביצור עצמי; קינוחים מיוחדים, מנות פתיחה ועוד. ההגשה חופשית למרכז השולחן.
מסעדת 'הצוק' כשרה למהדרין. מעבר לעיצוב ולנוף הייחודי הנשקף מחלונות המסעדה על צוק אתר ראש הנקרה, למסעדה תפריט שף עשיר ובו שלל מאכלים בשריים וכשרים בסגנון ים תיכוני.
ערב קונספט 'פרימיום', יום א' 5.9, מחיר לאדם – 350 ₪, מספר הסועדים מוגבל ל-80 בלבד.
פתיחת הסעודה בשעה 20:00.
מותנה ברישום מראש. להזמנות – 04-6016849
מתכוננים למרוץ העגור
צביקה דמרי
עופר פדן, מייסד ומנכ"ל מרתון ישראל הגיע השבוע לפגישת הכנה עם מעוז בראון מנכ"ל אגמון קק"ל החולה,בו יתקיים מרוץ העגור המסורתי בתחילת אוקטובר (8.10). במרוץ צפויים להשתתף כ-2000 רצים בשלושה מקצים,חצי מרתון, 10 ק"מ ומסלול עממי של 4 ק"מ , מתאים מאוד למשפחות שרוצות להנות מזמן איכות באגמון החולה.
"מרוץ העגור של מרתון ישראל, אגמון החולה וקק"ל יהווה את יריית פתיחה לסתיו, לעונת נדידת הציפורים באגמון ולעונת המרוצים אחרי הקיץ החם", ציין עופר פדן.
מעוז בראון מנכ"ל אגמון החולה, הוסיף, " אין כמו תחילת עונת הנדידה באגמון, מדובר חוויה עוצמתית, הרצים מצביעים ברגלים ולא מוותרים על המרוץ ואני קורא
לציבור הרחב - בואו לרוץ עם העגורים".
מוזיאון נחום גוטמן יקרין את הסרט הדוקומנטרי: "איך אומרות שתיקה"
מוזיאון נחום גוטמן לאמנות יקרין את הסרט הדוקומנטרי "אך אומרות שתיקה". לאחר ההקרנה יתקיים שיח עם היוצרת שיר ניומן.
צביקה דמרי
ההקרנה תיערך לקהל הרחב ביום חמישי, ה-2 לספטמבר בין השעות 19:00-21:00
הסרט מתמקד בשיר, שלאחר מות סבתה מוצאת תמונה באלבום משפחתי ישן, שמשנה את כל מה שידעה על עברה של סבתה.
מרגע זה מחליטה שיר לחזור לקיבוץ ולשאול שאלות מורכבות מבלי לדעת לאן יובילו התשובות. ברגע מכריע מתוודעת שיר לשושנה, נערה שעלתה מעירק בגיל 16 ונכנסה להיריון מחוץ לנישואים. ככל שמסע הגילוי מתקדם, נחשפת שיר למערכת דיכוי ושליטה גברית בנשים, אבל זהו רק תחילתו של המסע האישי בו היוצרת שוברת את קשר השתיקה בין סיפורן של סבותיה לבין כאב הדיכוי שלה.
איך אומרות שתיקה זכה בפרס הביכורים בפסטיבל דוקאביב ועלה לגמר פרס אופיר בקטגורית הסרט הדוקומנטרי הטוב ביותר עד 60 דקות.
ההקרנה תתחיל בשעה 19:00 בשעה 20:00 יתקיים שיח עם היוצרת.
ההקרנה הינה באדיבות yes דוקו
עלות הכרטיס - 30 ₪, כולל כניסה לתערוכות המוזיאון.
במהלך הערב תינתן הנחה של 10% לרכישה בחנות המוזיאון.
הכניסה לאירוע תחת הנחיות התו הירוק, בהצגת תעודת חיסון / תעודת מחלים או בדיקת קורונה שלילית
קבוצת גרג פותחת רשת מסעדות איטלקיות - מאמא גרג
קבוצת גרג פותחת השבוע רשת מסעדות איטלקיות חדשה נפתחה: מאמא גרג 2 הסניפים הראשונים יפתחו בקניון איילון - רמת גן ובקניון עופר רחובות.
צביקה דמרי
לצד תפריט כשר מגוון מנות איטלקיות הנעשות בעבודת יד בשיטה המסורתית. כל סניף יפתח בהשקעה של 2 מיליון שח.
מטרתה של הרשת להעניק ללקוח חוויה קולינרית איטלקית מלאה.
החל מהמנות היוצאות הישר מהטאבון וממשיך בתפריט עם שלל מנות הנעשות בשיטה המסורתית ויוצרות חגיגה של טעמים. ניתן להינות מישיבה פנימית וחיצונית בנוסף קיים איזור לאירועים פרטיים.
לדברי יאיר מלכה, מבעלי קבוצת גרג: “המטרה שלי הוא שהסועדים במאמא יוכלו להרגיש באיטליה רק ללא הצורך לצאת מגבולות ישראל. ולכן בתפריט מאמא נציע מנות בטעם המקורי עם חומרי גלם וטכניקות של הקולינארייה האיטלקית, במחירים נוחים. לדבריו: אנו מייצרים את רוב חומרי הגלם במפעלים הנמצאים בבעלות הקבוצה: מפעל לפסטה, לרטבים וממרחים, מאפים, עוגות ועוד ובכך אנו יכולים להפתיע עם טעמים ומוצרים מיוחדים.
קטיף וקמפינג שבוע אחרון לקטיף האגס האסיאני בבוסתן 'בראשית' בעין זיוון
בבוסתן 'בראשית' בעין זיוון, אתר הקטיף העצמי הגדול ביותר בגולן, מזמינים לימים אחרונים של קטיף האגס האסיאני ה'נאשי' (שמו של האגס ביפנית), שיתקיים עד יום שישי- 27.8.2021. ניתן לשלב חווית לינה ייחודית בקמפינג בין מטעי הפרי- עד יום שבת 28.8.2021.
צביקה דמרי
בבוסתן 'בראשית' ניתן לקטוף ולטעום את אגס ה'נאשי', שצבעו כתום-זהבהב, הינו עגלגל כמו תפוח ובעל מרקם דומה. בהשוואה לאגס הנפוץ, ה'נאשי' עסיסי יותר, בעל ארומה עדינה וטעם מתוק שהופך לחמצמץ ככל שמתקרבים לליבת הפרי. האגס האסיאני גדל בסין, יפן וקוריאה כבר מאות שנים ולאחר אקלומו במטעי הארץ והתאמתו לאקלים הישראלי, הוא מטופח במטעי צפון ה גולן.
בבוסתן בין עצי הפרי, כסאות, ערסלים ושפע של מקומות מוצלים לפיקניק, באוויר הצח של הרי ה גולן.
לצד הקטיף, מציעים בבוסתן גם חווית לינה ייחודית בלב הבוסתן, בין מטעי הפרי ושיחי פירות היער. אתר הקמפינג בבוסתן 'בראשית' משתרע על שטח של 20 דונמים. ניתן להקים אוהל באופן עצמאי. באתר שולחנות פיקניק, תאי שירותים ומקלחות חמות. מטבח מרכזי מאובזר: מיקרוגל, מקררים ומקפיאים, פלטות חימום, מיחם חשמלי, ועוד.
תיירות עין זיוון, מהווה מוקד מרכזי עבור המבקרים ברמת הגולן, ומציעה לינה- גם בבקתות בכפר הנופש, ב'חאן הדרכים' וכאמור באתר הקמפינג. עוד בעין זיוון- יקב בהט (כשר), יקב פלטר, מאפייה ובית קפה "מטרלו", ו'החומוסייה' החדשה של עדי פרץ, מפעל שוקולד, טיולי ג'יפים, חנויות, סדנאות, בריכת שחייה, מגרשי כדורסל וכדורגל, מתקני משחק לילדים, ועוד.
מחיר כניסה לבוסתן "בראשית" לקטיף עצמי: 25 שקלים לאדם
שעות פתיחה: ימים א'-ו' בין השעות 10:00-16:00.
מחיר הקמת אוהל פרטי בקמפינג בוסתן 'בראשית' עין זיוון- 89 ₪ לאדם
לפרטים והזמנות- תיירות עין זיוון- 052-2263896, באתר תיירות עין זיוון-http://www.enzivan.co.il/.
זומו המפתן אמנות עד פתח הבית
בלב ליבה של העיר לוד, שעדיין מלקקת את הפצעים מהאירועים האלימים שהשתוללו בה במהלך "שומר החומות", תצוץ בסוף השבוע האחרון של אוגוסט תערוכת אמנות מיוחדת של כ-20 עבודות אמנות עכשוויות וחדשות שיוצבו על מפתני הבתים, החצרות והבניינים של העיר.
צביקה דמרי
תערוכה כולה היא פעולת תגובה אמנותית, מלאת חמלה, עדינות ורגישות, למצב הרגיש והרעוע של העיר מאז מאורעות מאי והיא מבקשת להניח את האמנות כגשר בין תרבויות וככלי מחולל שיחה ומעודד אמון. הפרויקט מתבסס על משולש הזהב של זומו - המוזיאון הנייד הראשון בישראל: אמנות/קהילה/חינוך והוא מתקיים בשיתוף קהילות שונות ומגוונות משני צידי ציר החשמונאים - הרחוב שאליו התנקזו רוב האירועים האלימים במהלך מאי.
המפתן הוא קו הגבול הראשוני בין הפרטי לציבורי והוא המקום שאליו האדם יכול לצאת בבטחה מיד אחרי שוך הסערה כדי לאמוד את הנזק ולהתחיל לתקן. אל המפתן הפיזי והמטאפורי הזה של לוד נכנסו 20 אמנים מובילים ויצרו עבודות אמנות חדשות, מבוססות קהילה, שישארו בעיר כתצוגת קבע.
זומו המפתן מבקש להכשיר חלקות אדמה שבהן האמון הבסיסי ביותר באדם יכול לשוב ולנבוט ולהציב על מפתן הבית של כל אחד ואחת מאיתנו קורטוב של חמלה, טיפה של יופי ורסיסים של השראה. הפרויקט, שישאר אינטימי ורגיש, על הגבול הדק שבין הפרטי לציבורי, אינו מתיימר לחבר או ללכד את תושבי העיר כולה - אלא להציע מפת דרכים, אמנותית וחופשייה ממגבלות פיזיות, למציאות פתוחה ומכילה יותר.
בשבוע האחרון של אוגוסט ((22.8 – 28.8) נשיק את העבודות במסיבות שכנים מקומיות, סדנאות יצירה לכל המשפחה וסיורים פרפורמטיביים בין העבודות - שישארו בעיר כתצוגת קבע. בין היתר תושבי לוד ואורחים מבחוץ יוכלו לנגן בשולחן קלימבות שהציבו זוג האמנים טליה קנין וגיא שרף, לעבור דרך שבעת שערי העיר שיצר רונן שהרבני, להביט בדרדר הענק שבנה איתמר פלוג'ה או להצלטם בסלון הבטון המוזהב שיוצרת אמירה פודי.
בהשתתפות: רינה אנגדו, מידד אליהו, יואב בראל, נירוונה דאבח, דוד דובשני, ליאת דניאלי, שיראל הורוויץ, מאיר טאטי, משה טרקה, אמירה פודי, אורן פישר, איתמר פלוג'ה, מוריה פלסקין, להלי פרילינג, חנא קובטי, אולגה קונדינה, טליה קינן וגיא שרף, איגור רבליס (klone yourself) רונן שהרבני, לילך שטיאט
צוות זומו המפתן: מנכ"לית ואוצרת ראשית: מילנה גיצין אדירם
אוצרי משנה: בר ירושלמי ושחר בן נון
צוות קהילה וחינוך: מאנר אל מימה, עדי שחם וסתיו אבן זהב
ניהול תקשורת: אריאל אדירם
מפיק: יאיר (יאיא) מילנוב
יו"ר הבורד: רונית רייכמן.
25-28 באוגוסט 2021
ציר החשמונאים, לוד הכניסה חופשית!.
כל המפתנים פתוחים ומארחים כאן כל הזמן.
מפתן הפתיחה נמצא צמוד לכיכר בחשמונאים פינת הפרחים (אפשר לכתוב בוויז זומו המפתן).
בכל יום נתמקד באזור אחר בעיר:
ביום רביעי, ה-25 באוגוסט: חצרות של החשמונאים:
החל מ-18:00 - הופעות של עאדל אמסס ושל קבוצת דבקה מקומית. פרפורמנס של מאיר טאטי , גיא בן הינום, דפנה טלמון, שקד מוכיח וענת דרימר וליאת דניאלי.
ביום חמישי, 26.8: שכונת הדרים:
פרורמנס של גיא שרף, בת אל דותן ושני שבתאי וטליה קינן ואלון פרץ וסדנאות לכל המשפחה.
ביום שישי, 27.8: סדנאות לכל המשפחה בכל הנקודות.
הזדמנות אחרונה לחופשת קיץ זולה ומשתלמת
בעיצומו של חודש אוגוסט במרכז התיירות והתוכן אסנט מזמינים את עם ישראל לחופשת קיץ עם ערך מוסף במחיר נוח לכל כיס, מי לא רוצה לצאת לחופשה, לנוח, להתאוורר ולחוות?. לצד עליית מחירים משמעותית בקרב המלונות שאילצה רבים לוותר על חופשת הקיץ, במרכז אסנט מזמינים לחופשה ב 120 ₪ ללילה!.
צביקה דמרי
במרכז התיירות המוביל בצפת – אסנט, החליטו להשיק תכנית חדשה ועשירה במיוחד של פעילויות ואירוח על מנת לאפשר חופשה עם ערך מוסף באחת מערי התיירות המובילות בישראל- צפת.
על פי התוכנית, הלינה הינה במתחם החדש שהקימו באסנט במהלך החודשים האחרונים- 'אסנט גסטהאוס' המציע לינה משותפת, נקייה ונעימה בלב העיר העתיקה בצפת, ארוחת בוקר עשירה , מדיטציות, שיחות נפש, סיורים בטבע ובעיר העתיקה של צפת, מופעים מוזיקאליים מידי ערב, הרצאות וסדנאות ייחודיות באווירה חמה ומשפחתית ובמחיר שאין כמותו בישראל: 120 ₪ בלבד ללילה!.
במרכז התיירות אסנט צפת מציינים כי התכנית המיוחדת נבנתה על מנת לאפשר הידברות, פתיחות ואחדות בין האוכלוסיות השונות בחברה הישראלית עם הצצה לעיר הקסומה- צפת, ומיועדת למטיילים, צעירים במהלך השירות הצבאי או לאחריו ואוכלוסיות המעוניינות להכיר, להתנסות ולחוות.
מספר המקומות מוגבל, לפרטים נוספים והזמנות: 0773601101.
נפתחה חנות הכנאפה הראשונה בעיר נס ציונה
בית כנאפה אוריינטלי בסגנון טורקי
מתחם הקניות עופר קניותר נס ציונה, מביא בשורה קולינארית לתושבי העיר עם פתיחת חנות ראשונה של כנאפה בנס ציונה.
צביקה דמרי
החנות החדשה משתרעת על שטח של כ – 60 מ"ר, כוללת מקומות ישיבה במקום, שירות למשלוחים והזמנות TA.
החנות עוצבה כבית כנאפה אוריינטלי, בסגנון טורקי, המציעה מגוון רחב של קינוחים מתוקים לצד מגשי אירוח משובחים, שניתן לרכוש הביתה, כמו: כנאפה, באקלוואה, קרפים, גלידה טורקית, מלבי, בוואריה, שייקיםועוד, במחירים נוחים לכל כיס.
לדברי מאיה נבון , מנכ"ל עופר קניותר: חנות הכנאפה הראשונה בקניותר נס ציונה, היא בשורה חסרת תקדים לציבור הלקוחות. החנות מהווה סנונית ראשונה להתפתחות הקולינרית בעיר בכלל ובקניותר בפרט. הרעיון הוא להמשיך ולפתח את הקניון עם חנויות ודוכנים נוספים בתחום המזון.
מבלים בלי תו בגני יהושע
בזמן שכולנו רצים מבדיקה לבדיקה, יש עוד כמה אטרקציות שלא צריכות תו ירוק, ומאפשרות בילוי משפחתי בטוח ומהנה. כאלה הם שני משחקים המתקיימים בגני יהושע, על גבי רכבי גולף חשמליים, כך שלא צריכים להיות חשופים לאף אחד מלבד המשפחה:
צביקה דמרי 19-8
בזמן שהקורונה שוב מרימה את ראשה, זה הזמן לגלות אטרקציות מהנות לכל המשפחה, ללא צורך בתו ירוק או בבדיקות.
חברת Trippy, מציע שני משחקים בגני יהושע בתא, המתקיימים על גבי רכבי גולף חשמליים, המתאימים עבור 4 או 6 נוסעים, כך שאת הבילוי עושים במסגרת המשפחה או חברים בלבד, בלי להיות חשופים לאחרים.
במרחב הבריחה אקו דרייב קווסט – Eco Drive Quest, החדר; הוא גני יהושע, ובמקום לנסות ולברוח החוצה,המבקרים דווקא יכנסו לרכבי גולף חשמליים בהם ינווטו במרחבי פארק גני יהושע הקסום, יכירו פינות נסתרות ויפצחו חידות ערמומיות. כל זאת כדי להגיע למטרה הסופית – להצליח לנטרל את הפצצה שהטמין פרופסור כאוס המטורף – לפני שהיא תהרוס לנצח את האיזון האקולוגי בתל אביב.
כדי להגיע למטרה ולעבור בין הרמזים יקבלו המשתתפים בתוך רכבי הגולף ערכת כלי עזר הכוללת זכוכית מגדלת, משקפת,מפה של הפארק עם רמזים, ועוד שלל אביזרים, ביניהם אפילו מצבר, בעזרתם פותרים את החידות.
בדרך לפתרון נהנים המשתתפים ממפגשים מרתקים עם עולמות החי והצומח בפארק ולומדים להכיר את המערכת האקולוגית המורכבת והמופלאה שמתקיימת בלב העיר.
משחק נוסף שהושק לאחרונה הוא נסיעת מבחן. במשחק החדש עולים על הרכבים, ובעזרת מפה מנווטים לשלל פינות חמד נסתרות ברחבי פארק גני יהושע, כמו פארק הסלעים, הגן הבוטני, אתר שבע טחנות ועוד. בכל אחת מן התחנות עונים על חידות בנוגע לפארק, לתא ולארץ ישראל. חלק מהתשובות מצריכות ידע כללי, ואת התשובה לאחרות תמצאו בנקודה אליה לקחה אתכם החידה.
כל המשחק מתקיים באמצעות אפליקציה, שתגיד בדיוק לאיזה נקודה צריכים לנסוע, ותיתן את השאלות שתצטרכו לפתור.
איזה סוג תפוזים גדלים בפארק? אילו גשרים עוברים מעל הירקון? וכמה חברים היו בשלישיית גשר הירקון? (זהירות,שאלה מכשילה) הן רק כמה דוגמאות לשאלות שתקבלו במהלך המשחק.
בנוסף, קיימת גם גרסה למשחק, מותאמת יותר למשפחות עם ילדים. נסיעת מבחן קידס מתאים לילדים מגיל יסודי, והחידות בו הן ברמת קושי מותאמת גם עבורם.
המשחקים כוללים גם משימות צילום משעשעות של המשתתפים ובסוף הפעילות נשלחת מזכרת מדליקה לשחקנים - וידאו
קליפ ערוך הכולל את כל התמונות שנאספו מהפעילויות.
שעות פעילות: 10:00-19:00
מחיר: אקו דרייב קווסט: 115 ₪ לאדם (מינימום 4 שחקנים)
נסיעת מבחן: 360 ₪ לרכב של 4 נוסעים, 540 ₪ לרכב של 6 נוסעים.
משך הפעילות של שני המשחקים כשעתיים.
ליצירת קשר: shivuk@trippy.org.il
050-8855618.
אתר
מועצת הדבש מזמינה לפסטיבל הדבש
מועצת הדבש מזמינה לפסטיבל הדבש - במסגרת הפסטיבל תושק מכוורת 'פרחי הגליל' המחודשת של הדבוראית נגה ראובן ביישוב מנות לאחר שנשרפה כליל בשנה שעברה
צביקה דמרי
מועצת הדבש מזמינה לקראת ראש השנה לפסטיבל הדבש השנתי במכוורות ברחבי הארץ 27.8-11.9.2021 טעימות דבש 'זני' במגוון טעמים, מפגשים עם דבוראים, גילוי עולמן של דבורי הדבש החרוצות, פעילות לילדים וקנייה ישירה של דבש טבעי ובריא. במסגרת 'פסטיבל הדבש' תחנך מכוורת 'פרחי הגליל' המחודשת של הדבוראית נגה ראובן ביישוב מנות- שנשרפה כליל בשנה שעברה.
קרדיט עמית יוסף מכוורת הכל דבש
ה מבקרים במכוורות ייהנו ממפגש עם דבוראים, צפייה מבעד לכוורת זכוכית בדבורים ובמלכת הדבורים, ביקור במכון לרדיית דבש, סרטונים על חיי הדבורים וחשיבות השמירה עליהן , סדנאות יצירה, וטעימות ' דבש זני', שהינו דבש גולמי מזן אחד של פרח, המחויב ל-80% צוף של אותו זן. בישראל למעלה מ- 20 סוגי דבש זני, כדוגמת- דבש זעתר, מרווה, שיזף, קורנית, דרדר, אשל, אבוקדו, ועוד, אותם ניתן יהיה לטעום במכוורות.
אופי רייך, מנכ"ל מועצת הדבש אומר: "ראש השנה הינה הזדמנות נפלאה, להכיר מקרוב את המכוורת ועולם הדבורים, בדרך חווייתית ולהבין, כי דבורת הדבש אינה רק יצרנית דבש מעולה, אלא גם המאביקה המרכזית בטבע, שאחראית להאבקה (הפרייה) של 80% מהיקף הגידולים החקלאיים, ובלעדיה לא נוכל לאפשר אספקה מקומית של מזון מהצומח. רגע לפני ראש השנה, אני קורא לציבור לתמוך ולעודד תוצרת חקלאית ישראלית ולרכוש לחג, דבש טהור, טעים ובריא, ישירות מהדבוראים, במכוורות בכל הארץ ".
מנתוני 'מועצת הדבש' לקראת ראש השנה עולה, כי צריכת הדבש בקרב הציבור הישראלי מסתכמת בכ-5,500 טון ובחגי תשרי ישווקו בישראל כ- 2,000 טון דבש, שהם כמעט 40% מהביקוש הישראלי.
בישראל פועלים כיום כ- 500 דבוראים המטפלים ב- 120 אלף כוורות, אשר רובן משמשות להאבקת גידולים חקלאיים.
במסגרת פסטיבל הדבש תחנך מכוורת "פרחי הגליל" המחודשת ביישוב מנות בגליל המערבי, שנשרפה כליל, בשנה שעברה, בעקבות טרור חקלאי.
בעלת מכוורת 'פרחי הגליל', נגה ראובן דבוראית מאז 1984 וחוגגת בימים אלה גם את יום הולדתה ה- 70! נגה נחשבת מומחית בגידול מלכות דבורים ובעלת תואר ראשון בביולוגיה. היא נשואה, אם ל-4 וסבתא לנכדים, והקימה את המכוורת בעשר אצבעות. הקמת המכוורת החדשה, לאחר השריפה, הוקמה הודות לסיוע של דבוראי ישראל חבריה של נגה, ארגון השומר החדש ופרויקט גיוס המונים, ותפתח לראשונה לקראת ראש השנה בפעילות חווייתית למשפחות וילדים, סיור מודרך במכוורת, מפגש עם נגה, התנסות ברדייה עצמית, טעימות ממגוון הדבש הזני, ועוד.
עלות: 25 ₪.
ימי פעילות: 20.8-5.9. א'-ה'- 15:30-18:30
ימי שישי- 10:00-15:00
סגור בשבת.
להזמנות: 04-8220505, 054-4967420
מכוורת דבורת התבור, בשדמות דבורה- להאזין ל"ניגון הדבורים", כוורת המנגנת את תנועתן של הדבורים והופכת אותן לצלילים. באמצעות הכוורת המנגנת ניתן להאזין למוסיקה שיוצרות הדבורים, שפיתחו הדבוראי בועז בן זאב ויגאל סבייק- טכנאי מחשוב, סאונד ומפתח מערכות בעולם המוזיקה. במכוורת יתקיימו גם סיורים מודרכים במכון הרדייה, סדנאות ועוד.
ימי פעילות: 3.9-30.9.
עלות: 42 ₪ למבוגר, 52 ₪ לילד.
להזמנות: 04-6769598, 050-5637645
מכוורת "משק לין" בכפר בילו א'
ביקור ב"ממלכת הדבורים" של משפחת לין, והיכרות עם עולם הדבורים והדבש.
עלות: 45 ₪. ימי פעילות: 17-19.8, 11-13.9.
להזמנות: 054-2207965
'משק דבורים סימון' בכפר סירקין
בחנות הבוטיק מעל ל- 10 סוגי דבש זני, לצד מוצרי בריאות מהכוורת, משקאות ומעדנים על בסיס דבש.
להזמנות- 03-9324574
www.simonbees.co.il
מכוורת 'גליל דן'
(ליד קיבוץ דפנה) בחנות הבוטיק מגוון רחב של דבש זני, לצד מוצרי בריאות מהכוורת, ניתן לבצע משלוחים-
לפרטים- 04-6947826
https://honey.co.il/ ,
מכוורת "רייקין" בשדה אליעזר
,מכוורת משפחתית, בת שלושה דורות של דבוראים, המייצרים דבש טהור ואיכותי, שניתן לקנות מהם ישירות. לפרטים- הדבוראי שי רייקין- 054-3960424
מכוורת "הכל דבש" ביסוד המעלה
הדבוראי עמית יוסף, ששירת ביס"מ, עשה הסבה לדבוראות, הקים מכוורת ומרכז מבקרים מרשים, שם ניתן לפגוש אותו, לסייר סיור מודרך, לטעום סוגי דבש גלילי, לצפות בסרטון על עולם הדבורה, ולהשתתף בסדנאות לילדים.
עלות: למשתתף מגיל 3- 24 ₪.
ימי פעילות: ראשון-שישי. יש לתאם הגעה מראש.
להזמנות: 050-9518181
משק "אופיר" באלון הגליל
צפייה בסרטון על פעילות דבורת הדבש, סיור מודרך במכוורת, צפייה ברדיית דבש, לבישת בגדי דבוראי, הכנת פיתות עם דבש בטאבון ומשחקי עץ. ניתן לבקר גם ביקב המשפחתי. עלות: 40 ₪ למשתתף מגיל שנתיים (פיתות בטאבון, בתשלום נפרד).
ימי פעילות: שבת 4.9.21 בין השעות 09:00-15:00
להזמנות: 04-9861466
מכוורת "דבש מכמנים"
הדבוראים רוני ורוקי רק, עורכים סיור מודרך במכון הרדייה ו'בדרך התנ"ך אל הטבע". ניתן ללגום תה צמחים עם דבש זני ולהכיר את מוצרי הבריאות מהכוורת. במקום מרכז סדנאות ומתחם לינה.
רק בתיאום מראש.
לפרטים: 052-2476768.
עלות: 25 ₪ מינימום 20 משתתפים.
מכוורת "יערת הדבש" באלוני אבא
מכירת דבש וסיורים מודרכים במכוורת, פעילות לילדים, לבישת חליפת דבוראי ועוד.
עלות: 25 ₪. מינימום 10 אנשים. ימי פעילות: בתיאום מראש.
להזמנות: 054-4437402
מכוורת "הבוסתן" בפקיעין
הדבוראי ג'מאל חיר, משלב בין אירוח דרוזי ופעילויות להכרת עולם הדבורים.
עלות: 15-30 ₪ לסדנא. כניסה לאתר- ללא עלות.
ימי פעילות: ראשון-שבת.
להזמנות: 052-2477897
"מאחורי הדבש"- כפר חב"ד
של משפחת שניאורסון המפורסמת, שלפרנסתה, הקים אבי המשפחה, רבי משה מכוורת דבורים, ילדיו ממשיכים את דרכו ומזמינים לפעילות חינוכית לילדים על עולם הדבורה והדבש.
ימי פעילות: בתיאום מראש.
להזמנות: 03-9606367
"הכוורת" מבית שי ספקטור בכפר רות
בחנות הבוטיק כ- 13 סוגי דבש זני, ביניהם: פרחי אקליפטוס, אשל, תלתן, זעתר, שלמון, דרדרי הגולן, מרווה וקורנית, הדרים, ושיזף. בחנות מארזי חג, כלי בית ועוד.
ימי פעילות- 22.8-6.9- א'-ה'- 10:00-19:00,
שישי- 09:00-14:00, שבת סגור.
להזמנות: 08-9762082, 052-3211360
מכוורת "פורת" בעין יהב בערבה התיכונה
סיור מודרך במכון הרדייה ובמוזיאון הדבורה, בו גם צילומי תקריב מעולם הדבורה, אלפי דבורי מתכת מעופפות ועוד. בחנות הבוטיק- דבש זני בטעמים שונים.
ב- 1.9 בשעה 21:00 תתקיים הופעה בחצר המכוורת- של הזמר והיוצר הישראלי רונן טופר- כניסה חופשית.
הבר במכוורת פתוח בימי חמישי.
ימי פעילות: ראשון-שישי. 09:00-16:00. בתיאום מראש.
להזמנות ומשלוחי דבש לכל חלקי הארץ: 058-5666032,
באתר- www.porat.farm
אוטובוס הדבש BEEBAR במכוורת מרדכי גולן במושב גילת בנגב
סיור במכוורת וקנייה ישירה של מגוון סוגי דבש מפרחי הנגב הצפוני והמערבי.
לפרטים- 052-7772291.
בית הדבש והדבורה בקיבוץ יד מרדכי
תיירות קיבוץ יד מרדכי מזמינים לשלל פעילויות חווייתיות בעולם הדבש.
ימי פעילות: 4.9, 7.9, 8.9- 10:00-14:00. עלות מגיל 3: 50 ₪ למבוגר, 55 לילד ₪.
להזמנות: 052-3923104
המכוורות יפעלו בהתאם הנחיות משרד הבריאות, לכן כדאי לוודא קודם להגעה.
.
טיול משפחתי במנהרות הזמן של העיר עכו - האתרים ומקומות הבילוי לחופש הגדול
עכו מציעה שפע פעילויות לכל המשפחה לימי החופש הגדול כל אתרי התיירות בעכו העתיקה בכרטיס אחד חגיגי במיוחד אחת הערים העתיקות ביותר בעולם אוצרת בתוכה אטרקציות מדהימות מתקופות ותרבויות שונות וכולן עכשיו בכרטיס אחד בעלות מבצע של 40 ₪ בלבד למבקר.
האתרים הכלולים בכרטיס: אולמות האבירים, החמאם התורכי, בית כנסת ומרכז מורשת רמח"ל, מנהרת הטמפלרים, מוזיאון עוקשי ומוזיאון אוצרות בחומה.
צביקה דמרי
בעכו העתיקה ניתן למצוא אטרקציות שימלאו חופשה שלמה, אבל מחוץ לחומות העיר קיימים נקודות עניין מומלצים, כמו גבעת נפוליאון או בשמה הרשמי "תל עכו", הממוקמת בחלקה המזרחי של העיר והיא מקום נפלא לבילוי משפחתי בחיק הטבע.
אולמות האבירים בעכו
ביקור באולמות האבירים, מבטיח הצצה אל חייהם של האבירים הצלבנים שחיו בעכו לפני מאות שנים. בתוך מכלול האולמות, מוצג סיפור בן 4,000 שנה-באמצעות מוצגים מוזיקאליים, הקרנות על הקירות של מסעי הצלב ועוד מידע רב על התקופות השונות. במהלך הסיור יקבל כל מבקר אוזנייה לשימוש ב-10 שפות להפעלת כל התצוגות. במהלך היום יהיו פתוחים חלק מהרחובות, קאפלה, חנויות ושוק האמנים מהתקופה הצלבנית: נפחות פלדה, נפחות זכוכית, קדרות, אריגה, ריקמה, רציעת עור, קליעת סלים, ייצור בשמים ושמנים ועוד. האולמות משתרעים על פני שטח עצום מתחת לפני הקרקע וכוללים דוכני אמנים אותנטיים וקמרונות אדירים ומרהיבים. הסיור באולמות האבירים הינו חוויה תיירותית יוצאת דופן.
בשעות 10:00-17:00.
איפה-ויצמן 1 עכו
להזמנת כרטיסים ופרטים נוספים - http://www.go-akko.com /
כמה - ילד עד גיל 5 חינם, 40 ש"ח לכרטיס משולב, המאפשר כניסה לכל האתרים : אולמות האבירים, חמאם טורקי, גן הקסום, גן הבוסתן, מוזיאון עוקשי לאמנות מודרנית והמוזיאון האתנוגרפי.
מוזיאון עוקשי
בעכו העתיקה, בצמוד לאולמות האבירים, במבנה קמרונות מצולבים עתיק מהתקופה העות'ומאנית, נמצא מוזיאון המציג תערוכות מתחלפות של אמנות ישראלית לצד תצוגת הקבע מעבודותיו של האמן אבשלום עוקשי ז"ל (1916 – 1980) אשר היה אחד הציירים הישראלים החשובים ביותר והטביע היטב את חותמו על האמנות הארצי-שראלית. את רוב שנותיו עשה האמן בעכו בה חי, יצר והקים את סדנת הציור שלו שהפכה לאחר מותו ל"מוזיאון עוקשי לאמנות" במטרה להנחיל את מורשתו האמנותית לדורות הבאים. עוקשי שימש מורה לציור ברוב בתי הספר בעכו. כמו כן לימד בחוג לאמנות של אוניברסיטת חיפה בשנותיה הראשונות. נושאיו הראשונים מושרשים בטבע ובמציאות האנושית והרוחנית בארץ ושואבים מן המקורות עליהם גדל בבית סבו.
המוזיאון מנהל דיאלוג קבוע עם אמנים הנמנים עם ממשיכי דרכו של עוקשי ועם תלמידיו ומציג מעבודותיהם בכל הזדמנות.
איפה-ויצמן 1 עכו
להזמנת כרטיסים ופרטים נוספים - http://www.go-akko.com /
כמה - ילד עד גיל 5 חינם, 40 ש"ח לכרטיס משולב, המאפשר כניסה לכל האתרים : אולמות האבירים, חמאם טורקי, גן הקסום, גן הבוסתן, מוזיאון עוקשי לאמנות מודרנית והמוזיאון האתנוגרפי.
מוזיאון "אוצרות בחומה"
העתיקה שוכן בלב החומה המזרחית מוזיאון שמטרתו לשמר את המורשת ההיסטורית המרתקת של העיר ולשחזר מראות אותנטיים מהעבר. דרך מאות החפצים המוצגים במוזיאון, המבקרים מתוודעים לבעלי המלאכה המסורתיים שעבדו בשווקים, לרהיטים המרהיבים של עשירי העיר ולרקמת החיים בעיר שהייתה מקום מפגש ייחודי של אמונות ודתות. מלבד תצוגות הקבע במוזיאון, מוצגות גם תערוכות מתחלפות אחת לשלושה חודשים. בתערוכה ניתן לראות כיצד השתנו העיצובים והטכניקות בהתאם לרוח התקופה ולאופנה. השילוב הקסום בין אולמות האבן המקומרים לבין מאות החפצים יוצרים חוויה מיוחדת וייחודית. פנינה נוספת במוזיאון היא החצר הפנימית המעוגלת שעל החומה בה ניצבו בעבר התותחים. כיום משמשת הגינה לקבלת פנים, ערבי תרבות ואירועים פרטיים.
הביקור במוזיאון אטרקטיבי למבוגרים וילדים כאחד.
ניתן להזמין סיורים מודרכים בליווי שחקן. השחקן מעורר לחיים (תרתי משמע) את החפצים ומשתף את הקהל בהווי המוזיאון.
איפה-ויצמן 1 עכו
להזמנת כרטיסים ופרטים נוספים - http://www.go-akko.com /
כמה - ילד עד גיל 5 חינם, 40 ש"ח לכרטיס משולב, המאפשר כניסה לכל האתרים : אולמות האבירים, חמאם טורקי, גן הקסום, גן הבוסתן, מוזיאון עוקשי לאמנות מודרנית והמוזיאון האתנוגרפי.
חופי הים – ים טורקיז ממש כמו בקריביים
חוף הלגונה, לגונה קסומה, שהפכה לחוף מוסדר, נקי ושקט מאוד, בסוף הטיילת הצפונית של עכו. בחוף התקינו מתקנים חדשים וחנייה בשפע.
חוף הארגמן בכניסה הדרומית לעיר עכו הוכרז כאחד מחופי הים הנקיים והמסודרים בישראל. החוף נהנה מחול רך ומפרץ טבעי המגן עליו משלושת עבריו. מהחוף נשקף מראה בלתי נשכח של עכו העתיקה. בשנים האחרונות החוף עבר שיפוץ המקנה אווירה הרבה יותר נעימה להגיע לחוף ולשהות בו.
עוד בכרטיס, המרכז החדש למורשת יהודים בעכו ליד בית כנסת רמח"ל.
משרד התיירות, משרד ירושלים ומורשת והחברה לפיתוח עכו העתיקה ונצרת בע"מ, משיקים את המרכז החדש שנפתח למבקרים. מרכז המבקרים ע"ש הרמח"ל בעכו מתמקד בשני סיפורים: סיפור חייו הדרמטי של רבי משה חיים לוצאטו (רמח"ל) וסיפורה הלא ידוע של הקהילה היהודית בעכו, בתקופת שלטון הצלבנים במאות ה 12 וה 13.
בית הכנסת ומרכז המורשת סמוכים זה לזה, ממוקמים בלב העיר העתיקה בתוך שכונת מגורים. החללים המוזיאליים מטופחים ואינם מאד גדולים. הסיור באתרים משולב סרטים, מיצגים וממצאים ארכיאולוגיים מרשימים.
ימים א'-ה' בין השעות 21:00-15:00, ו' (וערבי חג)- 18:00-14:00
שבת וחג בין השעות 20:00-9:00
מנהרת הטמפלרים מנהרת הטמפלרים נפתחת מחדש למבקרים וכוללת מסלול תת קרקעי באורך כ 150 מטרים שחצה את הרובע הפיזני בעבר ושימש כמעבר תת קרקעי אסטרטגי, שחיבר את המצודה הטמפלרית האדירה במערב עם הנמל במזרח. ההליכה במנהרה על משטח עץ כאשר מים זורמים מתחת וחוויה במולטי מדיה מלווה את המסלול.
ימים א'-ה' בין השעות 21:00-15:00, ו' (וערבי חג)- 18:00-14:00
שבת וחג בין השעות 20:00-9:00
להזמנת כרטיסים ופרטים נוספים - http://www.go-akko.com /
חדרים תערוכה קבוצתית חדשה ברזידנסי האמנים ביפו העתיקה
שמונה אמנים הוזמנו להציג בחללי רזידנסי האמנים ביפו: טל אמיתי-לביא, נדב ויסמן, דנה יואלי, שי יחזקאלי, אמיר נוה, תומר ספיר, אסף רהט וטל שושן. בהזדמנות זו נחשפים גופי עבודות חדשים במדיומים שונים ותהליכי יצירה שבדרך כלל נסתרים מהעין.
צביקה דמרי
רזידנסי האמנים ביפו העתיקה הוא פרויקט משותף של גלריה שלוש ושל החברה לפיתוח יפו העתיקה. הרזידנסי ממוקם במבנה יפהפה המשקיף לים, אשר מכיל בתוכו שבעה חללי אירוח, עבודה ושהייה, שישמש כבית לעשייה משותפת של אמנים ישראלים - יהודים וערבים - ואמנים בינלאומיים. תכנית הרזידנסי נועדה לתמוך באמנים באמצעות מעטפת הכוללת מימון שהייה, תקציב הפקת פרוייקט, סדנאות העשרה לפיתוח מקצועי, והדרכה ויעוץ על ידי צוות אוצרים. זוהי התוכנית הראשונה בארץ בקנה מידה שכזה, הבאה מתוך תפיסת עולם הוליסטית אשר תורמת לאמנים ולקהילה.
החברה לפיתוח יפו העתיקה שמה לה למטרה לשמר ולחדש את יפו העתיקה כמרכז תרבות ואמנות פורץ דרך. במסגרת זו מקדמת החברה יצירה מקורית במוזיאון יפו, בחללי פופ-אפ בסמטאות האמנים ובמוקדים נוספים, שמספקים פלטפורמות חדשות לתמיכה וחשיפה של כישרונות וכוחות יצירתיים הפועלים בקהילת האמנות והעיצוב בישראל.
רזידנסי יפו
רח' מזל תאומים 4, יפו
אוצרת: נירה יצחקי
פתיחה: 19.8.2021 | 20:00
נעילה: 9.10.2021
שעות פתיחה:
חמישי: 12:00-17:00
שישי-שבת: 11:00-14:00
סיורים מקסימים במרכז המבקרים ובכרמים של יקב רמת הגולן
יקב רמת הגולן מציע מגוון סיורים במרכז המבקרים לזוגות ומשפחות, לצד סיורי שטח בין הכרמים ביום ובלילה: בילוי משפחתי חווייתי במרכז המבקרים של יקב רמת הגולן, אוגוסט 2021 ההורים ייהנו מטעימת יינות והמלצות על אירוח יין לקראת החגים והילדים ייהנו מהכנת איגרות ברכה מעוצבות לשנה החדשה.
צביקה דמרי
בילוי משפחתי חווייתי במרכז המבקרים של יקב רמת הגולן, אוגוסט 2021
יקב רמת הגולן מזמין את המשפחות ליהנות מסיור חווייתי במרכז המבקרים במהלך חודש אוגוסט.
הסיור, בליווי מדריך יין מקצועי, יחל בביקור באולם החביות שם היין מתיישן בחביות, כולל הסבר על תהליך ייצור היין מהכרם ועד הבקבוק. להורים תוצע טעימה ממגוון יינות היקב והמלצות על אירוח יין לקראת חגי תשרי.
לילדים פינת יצירה מיוחדת של איגרות ברכה מעוצבות ממגזרות נייר, פרי עיצובה של יוצרת מקומית. כל ילד יקבל איגרת אישית אותה הוא יכול להכין ולשלוח לכבוד השנה החדשה לבני משפחה או חברים. את האיגרת יכניס הילד לתיבת דואר מיוחדת וצוות היקב ידאג שהאיגרת תגיע ליעדה.
לקטנטנים יוצע קיר ציור ומיץ ענבים.
עלות למשתתף מעל גיל 6 - 20 ₪
הסיורים יתקיימו בימי חול במהלך חודש אוגוסט, בתיאום מראש: טלפון/ווצאפ 04.6968435 או מייל winetour@golanwines.co.il
מרכז המבקרים של יקב רמת הגולן, אזור תעשייה קצרין.
ספארי לילה, סיור שטח לילי בכרמי יקב רמת הגולן
יקב רמת הגולן מציע בתקופת ימי הבציר החמים, חוויה גלילית מרעננת:
ספארי לילה - סיור ג'יפים לילי בכרמי צפון הרמה הגבוהים, כולל טעימה מיוחדת. המשתתפים ייהנו מסיור מודרך ברכב שטח בכרמי היקב, דרך משעולים מפותלים ותלי געש רדומים, כשעולם הטבע מתעורר עם בוא הלילה תחת שמים זרועי כוכבים ומזמן מחזה מרגש בחיות בר כמו תנים, שועלים, זאבים וציפורי לילה.
המשך הסיור בכרם בראון הקסום, אחד מכרמי הדגל של היקב וביקור בבקתת הכורמים שבלב הכרם לטעימות יינות מקצועית וגבינות ממחלבות מקומיות.
משך הפעילות: כ-3 שעות
עלות: 220 ₪ לאדם
הסיורים יתקיימו בימי חמישי, במהלך חודשים אוגוסט עד אוקטובר 2021, מומלץ להגיע בלבוש חם.
* מיועד לגילאי 18 +
השתתפות בסיור מותנית בתיאום מראש במרכז מבקרים: 04-6968409 winetour@golanwines.co.il
אירועי סליחות עם "אשכולות" וקק"ל
לכבוד חודש הרחמים והסליחות ארגון "אשכולות" וקרן קימת לישראל מזמינים את הציבור הרחב להצטרף לאירועי סליחות המשלבים מזמורים, , בהם יוכלו המשתתפים להתחבר לאווירת הקדושה המאפיינת את התקופה. הסיורים יתקיימו בכ-13 מוקדים מצפת ועד באר שבע, בין התאריכים ה-19.8-14.9(י״א באלול - ח׳ בתשרי) ללא עלות ובהרשמה מראש
צביקה דמרי
חודש הרחמים והסליחות יוצר הרמוניה נפלאה של תפילות ותחנונים שמכינים אותנו לחגי תשרי אשר הולכים ומתקרבים. בתקופה זו כל אחד מתחבר בדרכו שלו, או שלה, לאווירת הקדושה העופפת את רחובות הערים בישראל, ובמיוחד את בתי הכנסת. בתוך כך, ארגון "אשכולות" בשיתוף קרן קימת לישראל והאגף לתרבות יהודית במשרד להשכלה גבוהה ומשלימה, יזמו פרויקט משותף הכולל סיורי סליחות בכ-13 מוקדים ברחבי הארץ מצפת ועד באר שבע. בשונה משנים קודמות, השנה אירועי סליחות מיוחדים יתקיימו בעיר העתיקה בלוד, עיר שנפגעה במהומות שהיו במאי האחרון, והם יעסקו בהיסטוריה ובהווה המיוחדים של העיר. הפעילות מיועדת לציבור הרחב- למשפחות וליחידים.
מרבית הסיורים יתקיימו בימי חמישי בין התאריכים ה-19.8 ועד ה- 14.9 (י״א באלול - ח׳ בתשרי) בין השעות 18:00-21:00. ההרשמה לסיורים הינה מראש, ללא עלות והם יתקיימו תוך הקפדה על הנחיות משרד הבריאות.
לפרטים ולהרשמה: 08-6630030,
שר- שלום ג'רבי, מנהל החטיבה לחינוך וקהילה בקק"ל: " סיורי הסליחות בחודש אלול כל שנה הינם מאורע משמעותי וחשוב עבור העם היהודי. אנשים מכל קצוות הארץ הן חילוניים והן דתיים לוקחים בהם חלק. אנחנו בקק"ל בשיתוף פעולה עם ארגון אשכולות בחרנו להרים את המיזם המשמעותי הזה ולהפוך אותו לחוויה משמעותית בה ילמדו על משמעות הסליחות, יכירו את הארץ ויתחברו לתקופה."
אדיר וישניה, מנכ"ל ארגון "אשכולות": "חודש אלול והסליחות הוא מהחודשים המיוחדים בלוח השנה העברי המאחדים בין חלקי החברה הישראלית- חילונים ודתיים, אשכנזים וספרדים כאחד. איש איש בדרכו ובאמונתו, ובדרך בה הוא או היא בוחרים להתחבר לתקופה משמעותית המאפשרת לנו הזדמנות, אישית ומשפחתית, למחשבות על הווה ועתיד ולחשבון נפש. אנו שמחים על שיתוף הפעולה עם קרן קימת לישראל, וביחד, באמצעות אירועי הסליחות המשלבים סיורים, מזמורים ותפילות, אנו מקדמים חיבור ערכי לארץ, ליהדות ולמורשת המיוחדת הטבועה בפינות המיוחדות בהן נבקר- בצפת, בירושלים, בטבריה ובערים מיוחדות נוספות".
פעילויות לכל המשפחה בקיץ ובחגים
תערוכת סאלבדור דאלי:
לראשונה בישראל, החל מה-9 יולי, למעלה ממאה פסלים ויצירות הנושאות את חתימתו המקורית של סאלבדור דאלי ינחתו במתחם ארנה בהרצליה. בין המיצגים והפסלים שיגיעו: השעונים הנוזלים המפורסמים, ספת השפתיים, ליידי גודיבה, פסנתר הרגליים, ונוס ורשימה מרשימה שטרם הוצגה בישראל.
בתערוכה גם מתחם של מציאות מדומה (VR) שנוצר במיוחד עבור התערוכה בישראל ומציג את עולמו של דאלי כפי שמעולם לא נראה.
מספר המקומות מוגבל, להזמנת מקום: 0733746163
תערוכת לבני הלגו גיבורים ורשעים
לקראת סוף יולי ובכל חודש אוגוסט תיפתח בביתן 2, אקספו גני התערוכה תל אביב - תערוכת לבני הלגו גיבורים ורשעים הבינלאומית לראשונה בישראל!
בפעמיים האחרונות למעלה משלוש מאות אלף ישראלים פגשו והתאהבו ביצירות הלגו המטורפות של נת'ן סוואיה בתערוכות בחולון. הפעם ההפקה מציבה רף חוויה חדש ומביאה מעל ל-100 מיצגי לגו שכולם גיבורים ורשעים שכולנו מכירים! בין המיצגים כלי הרכב של הגיבורים, חפצים שמזוהים איתם וכמובן הדמויות עצמן- באטמן, סופרמן, וונדר וומן ועוד.
בנוסף לתערוכה הענקית של סוואיה יוקם מתחם בו כל המשפחה תוכל ליהנות עם מיליוני קוביות לגו מכל הסוגים: נינג'אגו, חברות, מלחמת הכוכבים, סיטי, לגו ארכיטקטורה, לגו מיינקראפט, לגו דופלו ועוד.
פסטיבל התמר
היכל התרבות של הטבע חוזר לחגוג את החיים, הטבע וההופעות ומעלה את רף המקוריות של שיתופי הפעולה והתוכנית האומנותית בהפקה מושקעת המפארת את הטבע המדברי. בין המופעים: עומר אדם, טונה, ויסמין מועלם (בערב אחד), חנן בן ארי שיארח את : ברי סחרוף, עמיר בניון ומיכה שטרית, ערב נוסף בו עטר מיינר יארח את: עדן דרסו, מרגי יארח את: שחר סאול, מרסדס בנד יארחו את: רד בנד, רביד פלוטניק יארח את: ג'ימבו ג'י, הדג נחש יארחו את: אקו, גידי גוב ויהודה פוליקר - במופע משותף, הפרויקט של עידן רייכל ועוד ועוד.
מנגינה ומאכלים:
נגני הכליזמרים המובילים בישראל יופיעו במסעדת שף גלילית- סומאק!
השבוע, היו אמורים לציין בצפת את פסטיבל הכליזמרים הבינלאומי ה34 שבוטל נוכח העלייה בתחלואת הקורונה. מי שהחליטו להרים את הכפפה ולהעניק לחובבי מוסיקת הנשמה שלושה ימים של מוסיקת נשמה, מאכלים מפנקים ואווירת כליזמרים אמיתית הם במסעדת השף סומאק שבמתחם מלון וילה גליליי בצפת.
המסעדה שהינה בהובלת שף גדי אולשנסקי ויעוץ קולינארי של שף דניאל שליט תקיים שלוש ארוחות חגיגיות ב 17,18,19.8 כאשר הארוחות יוגשו במתחם המסעדה או בגינת מלון הבוטיק, שם ינגנו אמני הכליזמרים המובילים בספיישלים מיוחדים לצד המאכלים הגליליים המובילים.
מידי ערב בשעה 21:00 יתקיים מופע כליזמרים מיוחד. ב 17.8 יהיה זה חנן בר סלע, מי שמשמש כמנהל אומנותי של רוב ארועי הכליזמרים בישראל לצד קלידן ונגן נוסף. ב 18.8 אמן הכליזמרים הבינלאומי אמיל אייבינדר יגיע למתחם הבוטיק וילה גליליי ויארח את חנן בר סלע לערב כליזמרים קסום ובערב השלישי, 19.8 יתקיים קונצ'רט הסיום כאשר חנן בר סלע יארח נגנים רבים לספיישל חגיגי במיוחד.
מסעדת סומאק (SUMAC) ביסטרו גלילי שבמתחם מלון וילה גליליי שבהר כנען בצפת, מציעה תפריט עשיר בהובלת השף גדי אולשנסקי שיגיש לאורך שלושת ימי ספישל הכליזמרים עם מגוון מנות גליליות מיוחדות על טהרת חומרי הגלם המקומיים-מהגליל. המסעדה כשרה.
מספר המקומות מוגבל, להזמנת מקום: 0733746163
תערוכה קבוצתית חדשה "מתחילים מחדש" תיפתח לקהל הרחב
מתערוכה קבוצתית חדשה תיפתח ב – 17.8.2021 תחת השם "מתחילים מחדש". התערוכה הכוללת שלוש תערוכות של מיטב אומני ישראל: האמן אביטל איפרגן - "שרוט בעץ" של יצירות מעץ,
תערוכת ציורים של האמנית זיו מישר –"בתנועה מתמדת" ותערוכת צילום של שמעון צדוק: "מעל ומתחת לאדמה".
את התערוכה אצרה איילת אמוראי – בירן.
התערוכה תפעל לקהל הרחב עד ה 13.9.2021 בגלריית האומנים בעופר רמת אביב.
Eat & Beat: חוויה תרבותית וקולינרית חדשה בישראל
חוויה תרבותית וקולינרית חדשה: קבוצת בלוסטון וקבוצת הפורום משיקות את מתחם ההופעות קו רקיע בפארק אריאל שרון. המתחם משלב נוף אורבני לצד חוויה קולינרית מרגשת של השף תומר אגאי. קו רקיע יארח מופעים בינלאומיים ו הופעות של מיטב האמנים הישראליים וכל זה במרחק 7 דקות נסיעה מתל אביב .
קרדיט צילום שאולי לרנר
רגע לפני הקיץ מושק בחגיגיות מתחם קו רקיע. קונספט חדש שמשלב לוקיישן עם נוף עוצר נשימה,
הופעות בישיבה של אמנים מובילים וקולינריה משובחת.
מתחם קו רקיע המרהיב מיועד להופעות של 1,250 איש ובזכות מיקומו המרכזי מספק לקהל נקודת מבט מפעימה ועוצרת נשימה על קו הרקיע האייקוני של תל אביב עם גורדי השחקים, הריאות הירוקות של גוש דן וכמובן הים והשקיעה. הבחירה בפנינה האקולוגית, פארק אריאל שרון היא איננה מקרית והמתחם כולו מוקיר, מעריך ומתכתב עם אגנדה זו.
;קו רקיע מביא עימו בשורה חדשה עבור כל חובבי התרבות והאוכל בישראל ומציע גישה חדשה, רעננה ומאווררת במסגרתה יזכו המבקרים לצפות בהופעה באוויר הפתוח, כשהבמה ממוקמת בנקודת שיא הגובה של ההר, מה שמבטיח בריזה ומזג אוויר נעים ומושלם להופעות שמתחילות עם השקיעה ומשתלבות נהדר עם אורו של הירח. ההופעות בקו רקיע יוצרות חיבור נדיר של אינטימיות כשהשורה האחרונה במרחק 20 מטר בלבד מהבמה והסאונד עוטף את הקהל 360 מעלות.
השף המוערך תומר אגאי ממסעדת סנטה קתרינה הידועה ממתחם הר סיני אחראי על החוויה הקולינרית במתחם. תומר אגאי הוא אחד השפים המובילים בסצנה המקומית ששימש בעבר יד ימינו של השף חיים כהן והוא נחשב לבן טיפוחיו. בניצוחו של אגאי תגיש קו רקיע לבליינים חוויה קולינרית קלילה עדכנית וסקסית שתלווה את ארועי מוזיקה החשובים של השנה.
רועי שוורץ, נציג קב' בלוסטון הפורום תקופת הקורונה נשאה עמה הזדמנות עבורנו לפתח חוויות חדשות ועדכניות בכל הנוגע לצריכת תרבות בישראל ואנו גאים להביא בשורה חדשה ומרגשת עבור הקהל שחיכה כל כך הרבה זמן לחזור ליהנות ולהתרגש. גם האמנים שיופיעו במקום כבר מתרגשים לקראת המפגש עם הקהל בוניו הכי יפה בארץ&.
עידו עלמני, מנכל אמריקן אקספרס ישראל, נותנת החסות: "אנו שמחים ומברכים על הזכות לקחת חלק באירועי קו רקיע ולאפשר ללקוחותינו חוויות בילוי המשלבות קולינריה ותרבות.
החיבור בין עולמות התרבות והקולינריה עולה בקנה אחד עם ערכי המותג. השנה יותר מתמיד חשוב לנו לתמוך בתעשיית המוזיקה והתרבות ושתופי הפעולה בתחומים אלו מהווים עבורנו הזדמנות להעניק ללקוחותינו חוויות בלתי נשכחות בנוסף להטבות ייחודיות ברכישת הכרטיסים ובמתחם הקולינרי.
המתחם יפתח לקהל החל מה- 17 ביוני עד ה- 30 באוקטובר ויציע מופעי שקיעה באווירה יוקרתית
ואינטימית. כמו כן ניתן יהיה לקיים אירועים עסקיים אקסקלוסיביים.
בין האמנים אשר יופיעו בקו הרקיע
מוש בן ארי מארח את אריאל זילבר
הדג נחש מארחים את פלד
BALKAN BIT BOX
מטרופולין
אסף אמדורסקי, שלומי שבן ויעל קראוס שרים החלונות הגבוהים
כנסיית השכל מארחים את יסמין מועלם
דנה ברגר מאחרת את ריקי גל ואסף אמדורסקי
טונה
איפה הילד מאחרים את אביב גפן ואלון עדר
ללהטט עם מסי ולבעוט לשער של טר שטיגן
לראשונה בהיסטוריה של הקבוצה מועדון הכדורגל ברצלונה משיק תערוכה בינ"ל - הבכורה בישראל קבוצת הפאר הקטלונית שנחשבת לקבוצה האהודה ביותר בישראל(¹) השיקה תערוכה אינטראקטיבית חדשנית שתנחת בערים מרכזיות מסביב לגלובוס. המועדון פרסם הודעה רשמית כי החליט לקיים את הבכורה העולמית בישראל בקיץ הקרוב.
התערוכה תתקיים בין התאריכים 15/7-31/8 בהיכל הטוטו חולון.
בשנים האחרונות הפך הקהל הישראלי למוביל בצמרת רוכשי הכרטיסים למשחקים של ברצלונה בקמפ נואו, הרבה לפני מדינות עם מיליונים רבים של תושבים פי כמה מישראל.
התופעה מקבלת כעת חיזוק משמעותי עם ההודעה הרשמית שפרסמה קבוצת ברצלונה, על השקתה של התערוכה הייחודית שתביא את חוויית מועדון הכדורגל ברצלונה וקמפ נואו לישראל.
הביקור בתערוכה מדמה מסע של ילד המצטרף אל 'לה מאסיה' (אקדמית הצעירים של הקבוצה), מהרגע שהוא מופיע לראשונה במדי ברצלונה דרך פריטי אספנות, גביעים ומדים שהכוכבים הגדולים לבשו בגאווה עד שלבסוף הוא הופך לשחקן בקבוצה העומד בשורה אחת עם הכוכבים הגדולים ביותר כמו ליאו מסי.
המיצג נפרס על שטח של כ-1,500 מטרים וכולל מסלול המורכב מ-8 חדרים עמוסי טכנולוגיה חדשנית וייחודית שהותאמה במיוחד לצורכי התערוכה. בתערוכה יופעל חלל אינטראקטיבי בו יכולים המבקרים לבעוט, להתמסר ואף "לעלות" על הדשא בקמפ נואו, לשמוע את קריאות הקהל ביציעים ולהרגיש כמו שחקנים בקבוצה, רגע לפני משחק חשוב. הפעילות מתקיימת תוך שמירה על הנחיות משרד הבריאות.
ז'ואן לאפורטה נשיא מועדון הכדורגל ברצלונה : "באמצעות הפרויקט 'בארסה – התערוכה' ובזכות הטכנולוגיה המתקדמת ביותר שבתערוכה, יוכלו אוהדי הקבוצה וחובבי כדורגל ברחבי העולם להיכנס ולקחת חלק בעולם המרגש של בארסה ולהכיר את כל מה שהפך אותנו למועדון ייחודי. זהו שלב נוסף בתוכנית שלנו להתקרב לאוהדי המועדון, במיוחד בתקופה בה אנו חיים. אני רוצה להודות ולברך את כל מי שאפשר את הפרויקט הזה ולהזמין את כל האוהדים שלנו בישראל ליהנות מהחוויה".
"גיא בסר מנכ"ל קבוצת בלוסטון אמר: "שמחים להביא לציבור הישראלי את תערוכת הספורט המובילה בעולם ולהעניק לו את ההרגשה העוצמתית של ביקור בקאמפ נואו כאן בארץ. הפרויקט המרהיב, יפתח מחדש את שעריה של מדינת ישראל לתערוכות בין לאומיות"
על ההבאה וההפקה של התערוכה בישראל אחראיות: חברת שטראוס הפקות (ארה"ב-ישראל), קבוצת הפורום, קבוצת בלוסטון וחברת הדרן.
* התערוכה בתמיכת שגרירות ספרד בישראל
מכירת הכרטיסים באתר Ticketmaster *9965