פרייבורג בשל מיקומה ובשל שפע האתרים והאטרקציות שבה משמשת כנקודת יציאה מצוינת לטיולים ביער השחור ובעיקר לטיולי כוכב.
בפרייבורג ניתן לבקר במשך יומיים ולהכיל את האתרים שבעיר ומשם לצאת לאתרים שמחוץ לעיר. בפרייבורג מתגוררים כ-240 אלף תושבים. שמה של העיר הוא FREIBURG IM BREISGAU פרייבורג אשר בבריסגאן האזור שבין היער לנהר הריין. פרייבורג נוסדה במאה ה-12 בידי הדוכס קונגרד לאחר שזיהו את המקום כאתר מרכזי וחשוב המקשר בין הים התיכון לים הצפוני.
העיר פדתה את חרותה מהדוכס ופירוש המילה פרייבורג –עיר חופשית. פרייבורג נחשבת לעיר בה השמש זורחת יותר ימים בשנה משאר הערים בגרמניה,העיר מוצפת בשבילי הליכה ומסלולים לרכיבת אופניים. פרייבורג הוכרה כעיר הירוקה ביותר בגרמניה.
הקתדרלה פרייבורג מינסטר
כל מי שמגיע לביקור בפרייבורג יתחיל את ביקורו בקתדרלה על מגדלה, הנישא בליבה של העיר העתיקה הקתדרלה עוצמת בנייה בכל קנה מידה. ומה שמרשים עוד יותר כי הקתדראלה נבנתה כבר במאה ה-13 גובהו של המגדל הראשי 116 מ' וממנו ניתן להשקיף לתצפית נהדרת.
בקתדראלה ציורי ויטראז' מרשימים ביופיים ופסלים המתארים סצנות מן התנ"ך.
בכיכר שלפני הקתדראלה נערך כל יום שוק ססגוני.
בראש מגדל פעמון מותקנים 16 פעמונים שהעתיק שבהם הוצב כאן כבר בשנת 1258. (הפעמון משמיע קולו בימי חמישי בערב וביום שישי בשעה 11:00 ובכל שנה בתאריך 27 בנובמבר כאות זיכרון להתקפה האווירית ).בקרבת הקתדראלה ישנם עוד מס' אתרים אותם נחקור תוך כדי שיטוט בעיר העתיקה.
את הסיור בעיר העתיקה מתחילים ליד משרד המידע לתייר
ברחוב ROPTTECKRIMG מס' 33
בניין זה שנבנה בין השנים 1935 -1936 היה אחד המבנים ששוחזרו לאחר ההפצצות של מלחמת העולם השנייה.
נמשיך על רחוב RATHAUSGASSE מרחק קצר ונגיע אל כיכר העירייה הראטהוספלאץ בדרכנו מימין מבנה האוניברסיטה נגיע אל הרחבה בה ניצב בניין העירייה מבנה ייחודי ואטרקטיבי.
מס' מבנים שאוחדו בשנת 1901 למבנה אחד והפכו להיות בניין העירייה החדש.
שימו לב לחלון הבולט בפינת המבנה אשר כמו מגן על פסלה של האשה עם החד-קרן במשך תקופה ארוכה שימשו המבנים כאגף הניהול של האוניברסיטה שנוסדה בשנת 1457 .
עוד מבנה מקסים בסמוך האוס-זום-וולפיש ביתו של הלוויתן עם פיתוחים גותיים מבנה מפואר אשר נבנה בשנים 1514-1515 ל כבוד שר האוצר של הקיסר מקסימיליאן הראשון .
יעדנו הבא מדרחוב קייזר ז'וסף סטראדה שם שפע של חנויות בתי כל-בו.
נחצה את המדרחוב ונכנס לרחוב סאלזסטראסה מימין מוזיאון אוגוסינר ובו מוצגים חפצים דתיים ויטראז'ים צבעוניים וציורים מן המאה ה-19 .טל למידע : 49761-201-2531
נצא את המוזיאון ונגיע בהמשך הרחוב אל כיכר אוגוסטינרפלאץ אשר קיבלה את שמה ממנזר שהוקם למתבודדים.
המנזר עצמו נבנה בשנת 1300 נחצה את כיכר אוגוסטין ואנו מגיעים אל אזור המסחר של ימי הביניים שהיה אזור סגור ומבוצר.
את שרידי החומה ניתן עדיין לראות ליד מוזיאון אוגוסטינר משם נמשיך אל בית הספר הישן ,מבנה ADELHAUSER שהפך בשנת 1985 למוזיאון לאומנות מודרנית לאורך הרחוב הנטוע בעצי ערמונים היו בעבר מספר מנזרים דומיניקאניים שנהרסו במלחמת 30 השנים ולטובת בניית הביצורים.
נמשיך על הרחוב אל מדרחוב קייזר ז'וסף האנדרטה שהוצבה היא בעבור מייסדי העיר והוקמה בשנת 1965 במקום מזרקה שעמדה כאן בעבר.
נשוב לכיוון הקתדראלה וכאן נפגוש במספר מבנים מעניינים. כאמור תפגשו בכיכר שוק מידי בוקר וזה לא חדש עד שנת 1785 הכיכר הייתה מוקפת בחומה ובימי הביניים שימש המקום גם כבית קברות.
בסוף המאה ה-15 נבנה בכיכר האסם העירוני (בחלקה הצפוני של הכיכר ) זה מבנה קורנהאוס אשר שימש כבית מטבחיים המבנה שוחזר.
נצא את הכיכר אל הסמטה ומאחור נמצא בית הכנסת שהוקם בשנת 1987 והחליף את בית הכנסת שנשרף בשנת 1938.
בצידה המזרחי של הכיכר האלטה האופטוואכה תחנת המשטרה הישנה.
לאחר שביקרתם בעיר העתיקה כדאי להמשיך ולחקור את הרחובות הצדדיים לאורכם זורמים להם תעלת המים אשר הן ייחודיות לפרייבורג ונבנו לפני שנים רבות בכדי למנוע התפשטותן של שריפות וכים משמשות כמשחק לילדים.
בטיסה
שדה התעופה הקרוב לפרייבורג הוא שדה התעופה של באזל/ מלוז. יחד עם זאת פרנקפורט וציריך אינם כה רחוקות (כשעתיים נסיעה )
תחנת הרכבת של פרייבורג נמצאת ממש במרכז העיר והיא מקושרת לערים רבות בגרמניה כמו גם ליעדים מחוץ לגרמניה
כמו באזל וציריך בשוויץ. וניתן להגיע לכאן ברכבת מקשרת מבריסל ישנה אפשרות להגיע מיעדים נוספים ברחבי אירופה אמסטרדם ,פריס,מילאנו ,וינה ועוד.
ברכב יש לעלות על הכביש המהיר 5A אשר חוצה את עמק הריין ואת היער השחור. ברכב נסיעה מבאזל לפריי בורג כחצי שעה ומהיידלברג כשעה וחצי .
בפרייבורג ישנם מספר חניונים (חלקם תת-קרקעיים) חניון גדול בעל קיבולת רבה נמצא מול אולם הקונצרטים ברחוב OBERLIMDEM
| | לכל נושא באתר צרו קשר
מייל tmasoret@gmail.com
ווטסאפ: 0546303031