מבני דת בחיפה

מבני דת בחיפה

חיפה עיר נוף מיוחדת במינה ,שהחלה את התפתחותה בשלהי המאה ה-19 וכיום מונה כמעט 300,000 תושבים.
למרות יופייה ואתריה הרבים העיר חיפה אינה כה ותיקה כפי שנהוג לחשוב, העיר חיפה היא בת פחות מ-250 שנים עת שלטה בארץ האימפריה העות'מאנית ובהמשך בתחילת שנות השישים במאה ה-18 השליט דהאר אל עומר.


הוא החל לבנות עיר חדשה במקום בו ממוקמת כיום העיר של חיפה. שנים אחרי כן הגיעו למקום התחתית נוצרים ובהם הבודות של נוח הטמפלרים מגרמניה שהקימו את המושבה הגרמנית מחוץ לחומות שבנה השליט דהאר
הטמפלרים באותה תקופה הקימו במרומי הכרמל בתי נופש שחלקם שרד עד היום ,ואילו הבתים שבהם גרו הטמפלרים שוחזרו
וממוקמים כיום בשדרות בן גוריון לרגלי הנוף המדהים של הגנים הבאהיים.


מנזר הכרמליטים בחיפה

כאמור הזרם השני של הנוצרים שהגיעו לאזור הם הכרמליתים הם התיישבו באזור בת גלים בנו בתים ואף טחנת קמח . בהמשך עברו חלקם להתגורר בסטלה מאריס ובנו שם מנזר,אשר בחלק מהזמן בו כבש נפוליאון את ארץ ישראל שימש המקום כמרפאה לפצועי הקרבות.
אחד מהאירועים והטקסטים אשר נשמר ממלחמת העולם הראשונה היה זה כשהכרמליתים הורידו את
פסלה של מריה מחשש לפגיעתו במלחמה.
הם שמרו את הפסל בכנסייה שבעיר התחתית אך לאחר המלחמה לא החזירו את הפסל ומאז נערכת תהלוכה פעם בשנה בה לוקחים את הפסל מהכנסייה למנזר הכרמליתים מקום בו היה ממוקם טרם המלחמה ובחזרה .
כיום העיר התחתית משנה פניה ולאורך רחוב העצמאות הרחוב הראשי בעיר התחתית נערכו עבודות שקום ושחזור.
אחד האתרים המעניינים באזור הכנסייה הממוקמת בקרבת משרדי הממשלה החדישים הבניין המכונה בניין הטיל.


אם הכנסייה הקימו בשנת 1862 ואת המבנה הכנסייה שיקמו בסוף המאה הקודמת. ובשנת 1982 הוקם במקום מוסד שיקומי. בסמוך למשרד הממשלה קשה שלא לראות את מגדלו של המסגר.המגדל המרובע המכונה "המסגד הגדול" אשר שימש את ערבי העיר עד לתקופת מלחמת העצמאות.
המסגד נבנה במאה ה-18 ושמו היה אז "אל-נאדר" שמשמעו הניצחון לכבוד ניצחונו של האדמיראל חסן פאשה . השם שונה בהמשך לאל-ג'רנינה שפירושו הגורן . המגדל הינו בעל 6 קומות .

logo בניית אתרים