השביל התלוי - בניאס
השביל התלוי בבניאס מסלול טבע והיסטוריה
המסלול מאת שבתאי שירן
השביל החדש נבנה בשנת 2010 בחלק הנחל אשר רגל אדם לא דרכה בו עד אז וחשף איזור פראי ובלתי נגיש עד אז ומאז הוא אחד המסלולים האטרקטיבים ביותר בארץ.
משך הטיול בשביל הוא כשעה וחצי והוא מתאים למשפחות, מסלול ההליכה מתחיל מחניון שמורת מפל הבניאס, בסימון השבילים הכחול. אחו ירוק יקיף אתכם מכל עבר וכך גם עצי אלון מצוי, אלון התבור, אלה ארצישראלית ועוד.
הליכה קצרה תוביל למצפור שעל שפת קניון הנחל.
זוהי נקודת תצפית מדהימה. משמאל נישא מבצר קלעת נמרוד ובין העצים, מציצים יובלים קטנים.
המסלול
במדרגות העץ מתחיל "הגשר התלוי". הנחל שוצף וקוצף ממש לנגד עינכם, המים מתחתרים בעוצמה בין הסלעים והבזלת השחורה מתמרת משני צדדיכם. שיפעת המים יוצרת אשדים לבנים ו צבע המים שתחתכם נצבע בירוק בהיר הנוטה לאזמרגד.
מעל הזרימה הפרועה ג'ונגל של עצי "ער אציל" ו"דולב". אחרי הליכה של 80 מטר בבועת המים הזו השביל מתחבר בחזרה אל המסלול הכחול שיוביל אל מפל הבניאס. כעבור דקות תגיעו אל במת עץ ממנה תצפו אל המפל. גובהו כ 10 מטר בלבד.
אולם נחשולי המים מתחרים ביניהם מי יגלוש מטה קודם והמים פורצים בשאון מחריש אל הברכה.
נמשיך בסיור בשביל משולט לאורך הנחל לכיוון המעינות כשעה ונגיע ל "בריכת הקצינים" בריכה מבטון ששימשה את הקצינים הסורים. נעבור את טחנת הקמח המשוחזרת .נחצה את נחל גובתא מתחת לגשר הרומי העתיק ואנחנו באיזור המעינות.
חכמינו סברו כי הבניאס הינו יובלו העיקרי של נהר הירדן. רב כהנא אומר: "זכרותיה דירדנא ממערת פמיאס" (עיקרו של הירדן ממערת הבניאס).
ארמון אגריפס
ארמון אגריפס. בין בריכת הקצינים לטחנת הקמח ישנו שלט המפנה אותנו לארמון אגריפס השני, ארמון זה ששרידיו מרשימים אף היום, 1950 שנה אחרי בניתו, הוא רגע של קורת רוח לחובבי ארכיאולוגיה והיסטוריה.
מעט דמיון ומעט עזרה של השילוט ואנו רואים את שני מגדלי השער הגדולים, את חדרי המשתאות, את בית המרחץ ואת פלגי המים הזורמים בארמון.
נעבור מתחת לכביש במסדרון בין 2000 שנה שנשתמר בשלימותו, כולל בריכת הניקוז תחתיו המתפקדת עדין, נתרשם מאבני הגזית המסותתות ונשאל עצמינו מי היה בעצם בעל הבית של ארמון זה.
זה הזמן לספר את סיפור הארמון ובמיוחד את סיפור בעליו, אגריפס השני.
איך להגיע:
בצומת המצודות בקריית שמונה פנו ימינה לכביש 99. בצומת שיאון פנו שוב ימינה (עדיין על כביש 99).בק"מ ה-12 פנו ימינה אל דרך המובילה לקיבוץ שניר ושימו לב לשילוט המוביל לחניון השמורה.