הפיליפינים טיפים והמלצות


שגרירות ישראל במנילה

כתובת: 23rd Floor, Trafalgar Plaza H.V. Dela Costa St. Salcedo Village, Makati City .manila.

דואר אלקטרוני: INFO@MANILA.MFA.GOV.IL

טלפון: 63 2 8925330/32 , 63 2 8940441/43

פקס: 63 2 8941027

ימי עבודה:

ב'-ה' - 15:00- 9:00

ו' - 15:00 - 08:15



כניסה לפיליפינים
הכניסה לפיליפינים אינה מצריכה ויזה שאותה מקבלים בביקורת הדרכונים למשך תקופה של שלושה שבועות.
אגב במידה ותקופת השהות עולה על דלושה שבועות ניתן להסביר זאת ולקבל במקום אשרת שהייה לפרק זמן של חודשיים ימים.
יחד עם זאת השלטונות בכניסה מאוד מקפידים על כרטיס טיסה חזרה.
 
משרד ההגירה במנילה
כתובת :

Bureau of Immigration Building,

Magallanes Drive,

Intramuros,

Manila 1002.

טלפון: 5273257 - (632)

 
 
מספרים חשובים
משטרה וכיבוי אש: 757 או 116.

עזרה ראשונה: 501-650 או 501-728.

מרכזייה: 109.

מרכזייה בין לאומית: 108.
 
המרת מטבע
מומלץ לבצע בבנקים או במשרדים מורשים
 
 

זהירות עוקצים

ישנם מספר שיטות של עוקץ לתייר בפיליפינים בידי מקומיים, במקומות תיירותיים מקומיות נצמדות לתיירים גברים בודדים תוך שכנוע למאסג' מפנק שעעולה כ 100 פזו,אך כמובן לאחר שמסכימים הבחורה תסביר כי המסאג' יבוצע במלון סמוך.תפקידה של הבחורה לגרור את הקורבן למלון שם יש סיכוי שישדד.במקרה אחר גבר יכולים לפתח שיחה ידידותית ובהמשך הצעה לקפוץ לבית דודתו, אימו וכיוב" כמובן שבבית הדודה אמורים להמתין שודדים. בעת עלייה למונית במנילה וסבו דרשו נסיעה במונה (מונה נקרא מטר) ולא אל תעלו.


אזהרה לאזור מסוכן במנילה

המנעו מללכת בשעות החשיכה לאזור של רחוב Adriatico Street לא הרחק מכיכר רמדיוסRemedios Circle באזור שכונת עוני שבו בה התושבים חיים בבקתות והאזור נחשב למסוכן.
הקפידו לבקר רק במקומות בהם ישנה נוכחות משטרתית שוטרים במדים , ניידות משטרה או מאבטחים.המשטרה בפיליפינים נקראות PNP שפירושה "המשטרה הלאומית פיליפינית" מרביתם של הקצינים דוברי אנגלית. הקפידו להיות זהירים מאוד ןלהישמר מכייסים וכאלה אשר פועלים כחוטפי תיקים אשר פועלים בפיליפינים.
 
המלצה לזהירות בפיליפינים
טיילנו בפיליפינים וממש נהנינו ובאופן אישי
 לא נתקלנו באירועים מיוחדים. אך הנהג שליווה אותנו מטעם חברת התיירות שממנה רכשנו את הטיולים, הזהיר אותנו מהסכנות הרבות אשר יכולות להתרחש אם לא מקפידים על עירנות. הוא נתן לנו כמה טיפים שאנו מצרפים כאן.

לא להשתמש בטלפון הסלולרי באמצע הרחוב, ישנם אנשים פרועים שבאים משום מקוםתופסים את הטלפון ופשוט בורחים. 
הקפידו לא לענוד תכשיטים יקרי ערך או שעונים יוקרתיים הדבר עשוי למשוך תשומת לב

בית חולים
רמת הבריאות אינה מן המשובחות אך יחד עם זאת ניתן למצוא בתי חולים ברמה טובה, אחד מהם הוא בית החולים.
Makati Medical Center
שנמצא בכתובת
2 Amorsolo Street,
Makati City
טלפון
(632)8159911

את שמו של בית החולים קיבלנו כהמלצה,אך לא בהכרח רמת הבריאות משביעת רצון בכל בתי החולים.אין במידע שמסרנו בטיפ משום לתת המלצה רפואית.
בכתובת
2 Amorsolo Street, Makati City
(632)8159911


  • איחורים בפיליפינים הם דבר מקובל ואיחור של חצי שעה לא ממש נחשב בפיליפינים לאיחור.
  • להתמקח על המחירים בפיליפינים זה בסדר ומקובל

  • תושבי הפיליפינים נחשבים למובילים בעולם במשלוח הודעות אס אם אס פשוט ספורט לאומי.
  • לא חובה לתת טיפים בפיליפינים.




    המלצות על אתרים לביקור

 
המלצה לזמן הטיול בפיליפינים
התקופה הטובה ביותר לטייל בפיליפינים מחודש ספטמבר ועד מאי תקופה בדרך כלל אין טייפונים אשר מאוד מקשים.



בית העלמין והאנדרטה לחללי הצי האמריקאי

השקט שם היה רועש, מקום מדהים שמזכיר שוב ושוב את חוסר תוחלתן של מלחמותמצבות רבות ניצבות בשורות על גבי שורות בצורת קשת בבית העלמין שהוא מאוד מטופח, עדות לזכר הנופלים בין 1941 ל 1945. הצטמררנו כשלפתע נתקלנו במצבה ובראשה ניצב בגאון מגן דוד ופתאום עוד אחד ועוד אחד. בסמוך אנדרטה עם שמות הנופלים.

נמצא בכתובת

Old Lawton Ave

.Taguig City,

Luzon

 



כדאי להימנע מלבקר באי מינדנאו שנמצא בדרום הפיליפינים
.
אזור האי הזה הוא מובלעת מוסלמית, ובו ישנה מחתרת שנמצאת במאבק עם כוחות הצבא והמשטרה.

הימנעו מלהגיע לאזור קיאפו שבמנילה זהו אזור בעל ריכוזים גדולים של אוכלוסייה מוסלמית.
logo בניית אתרים