תנאים לקבלת אזרחות אמריקאית
באופן עקרוני, חוקי ההגירה הם בסמכות החוק הפדראלי, לא בסמכות מדינות שונות "באיחוד" האמריקאי. הדרכון האמריקאי הוא נחלתם של אזרחים אמריקאים, ולכל מי שיש אותו יש אזרחות אמריקאית.
לכל מי שאין אזרחות אמריקאית יש ויזה לארה"ב מסוג זמני כלשהו.
קצת על תנאים לקבלת אזרחות אמריקאית
תנאים לקבלת אזרחות אמריקאית יכולים לכלול את מקום הלידה. כלומר מי שנולד בגבולות ארצות הברית יכול לקבל אזרחות אמריקאית. מה שמתבקש זה להציג תעודת לידה. ייתכן אגב שהדבר לא תקף על ילדים של דיפלומטים זרים, באופן מעניין.
קצת על חוק הסבא
יתרה מכך, במסגרת חוק הסבא גם ילדים שאחד מסביהם מחזיק באזרחות אמריקאית (ועונה לתנאים מסוימים), יכולים להוציא אזרחות. אלא שאת חוק הסבא אפשר להפעיל ספציפית כשאף אחד מההורים פשוט לא מתגורר בארצות הברית (גם אם יש לו אזרחות אמריקאית). כלומר אם מדובר בילד שיש לו הורים עם אזרחות אמריקאית, והוא נולד מחוץ לאמריקה – אפשר שהוא לא זכאי לאזרחות על ידי הצגה של תעודת הלידה, אלא מכוח זה שהוריו הם למעשה אזרחים.
הזכאות לאזרחות, במקרה זה תחול באם הוריו נשואים, החזיקו באזרחות אמריקאית טרם הלידה שלו, ואחד מהם לפחות חי בארצות הברית למשך זמן מספק טרם אותה לידה. במידה ואין זה המצב, אפשר לבדוק איך ניתן להפעיל את חוק הסבא כדי לשלב אותו במסגרת בקשה לאזרחות אמריקאית.
מקרה קצת שונה לקבלת אזרחות אמריקאית
למעשה, במקרה אחר, ישנה זכאות לאזרחות באם הילד לא נולד באמריקה אך אחד ההורים שלו אכן מחזיק באזרחות אמריקאית וההורה התגורר בשטח המדינה כחמש שנים במצטבר ו/או לפחות שנתיים כשההורה עצמו מעל גיל 14, טרם אותה לידה. במקרה של ילד שנולד מחוץ לנישואין ישנם סייגים לחוק, שהם בבחינת הקלות להגדרה.
הפעלת חוק הסבא
ולבסוף, אנחנו מגיעים לחוק הסבא. חוק הסבא הוא המקרה בו כל שאר המקרים שציינו לא תקפים, כלומר הזכאות לאזרחות לא מגיעה מתוקף תעודת הלידה, או השילוב של אזרחות ההורים, אלא מן האזרחות של הסבים. במקרה זה קיימת אפשרות להעביר את האזרחות מהסב לנכד. וזאת במקרה שההורים אכן אמריקאים לכאורה ועם זאת לא עונים לקריטריונים כדי להעביר את האזרחות בעצמם, בעוד שאחד הסבים כן עונה על זה.
גם במקרה זה יהיו תנאים מסוימים שיסבבו סביב וותק, וכן הלאה מאפיינים שכדאי לבדוק באופן מקצועי כדי לברר.