טיול לנחל געתון
מסלולי טיול ומידע
נחל געתון נשפך לים בסמוך לעיר נהריה. הנחל מציע מסלולי הליכה יפהפיים. המסלול שלנו מציע טיול מעגלי קצר המתובל במים, שרידי טחנות קמח ותצפית נפלאה.
נחל הגעתון מסלול טיול
תיאור המסלול
ליד מקום החניה נימצא מבנה שאיבה מבטון. מאחורי המבנה מתחיל המסלול.
השביל על הגדה הדרומית של הנחל מוביל אותנו מערבה עד השילוט המפנה אותנו לעבר תצפית החרוב הבודד. מכאן יש תצפית יפה על עמק הגעתון ועל חורבת געתון.
מהתצפית נמשיך עם השביל המסומן שחור דרום מזרחה עד להגעתנו למעיינות אט.
מעיינות אלו זורמים במשך חלק מחודשי השנה. בסמוך לעיינות אט נימצא בור מים ומערת קבורה.
מעיינות אט נמשיך לכוון מערב עד עין מירב שלידו עץ אקליפטוס גדול.
עין מירב ממלא את הבריכה העגולה שלידו והוא נהנה ממים בכל השנה מאחר שממנו לא נשאבים המים. ליד המעיין שרידיה של טחנת קמח ישנה. מעין מירב נמשיך במסלול העפר בנחל מירב המתחבר עם נחל געתון.
נחבור אל המסלול ממנו התחלנו ונעלה חזרה לחניה בעין אשחר. מכאן ניסע ברכב לחרבת געתון. מהחניה של עין אשחר נחזור מערבה עד לפניה שמאלה לכוון חניית עין געתון.
ליד החנייה חורשת אקליפטוסים וגשר עץ עובר מעל ערוץ הנחל. נחל זה זורם רק בחודשי החורף והאביב. מעל עין געתון נמצאת חרבת געתון ועליה שרדי אחוזה ישנה.
עוד ליד ניתן לראות מערת קבורה. לאחר הביקור בחרבת געתון נחזור לכביש 8833. מכאן ניתן לסיים את הטיול או לשפנות שמאלה אל קיבוץ יחיעם שם נימצא מבצר יחיעם .
אולי יעניין אתכם מידע על
ולנסיה ספרד
נחל הגעתון מידע שימושי
איך מגיעים
נקודת ההתחלה היא מעין אשחר .
ניסע על כביש 70 עד צומת כברי. נפנה מזרחה לכביש 89 עד לצומת געתון וכאן נפנה ימינה לכביש 8833.
בעוד ק"מ נפנה שמאלה לדרך עפר מסומנת כחול לכוון עיינות געתון. נמשיך ישר עד שנגיע לחורשה קטנה עם שולחן פיקניק.
הגענו לעין אשחר.
- אורך המסלול : 3 ק"מ.
- נק' מוצא וסיום: חניה בעין אשחר.
- ציוד: מים, כובע, נעלי הליכה.
- עונה : חורף ואביב.