ספרד והיהודים
מסע אל ספרד היהודית
ספרד עובדיה, הנביא הרביעי בתרי עשר , כתב על גלות מסוימת שהוא כינה בשם "ספרד".
אם הכוונה היא למקום המוזכר כחצי האי האיברי , או למקום אחר באסיה הקטנה,הקרובה לתרשיש – הדבר שנוי במחלוקת . אם כך או אם אחרת , הרי שאין , למרבה הצער , עדות ברורה שתאשר את קיומה של קהילה יהודית בחצי האי בתקופה הטרום נוצרית.
מתוך התייחסות לתעודות ההיסטוריות עד למאה השלישית לספירה , אין באפשרותנו להסיק בוודאות על נוכחות יהודית בספרד. לעת עתה נתעלם מהמונח "ספרד התנ"כית". לאורך ההיסטוריה קיים ישוב יהודי חשוב שיזהה את מורשתו – ספרד ופורטוגל – בשם ספרד.
מסלול טיול באתרים בקטלוניה היהודית
מגירוניה לפורט בו מסלול זה מאפשר להתוודע לאחד השבילים היהודים שנשמרו בצורה הטובה ביותר בקטלוניה של ימינו . כמות האתרים בו,שבהם שרדו חלקי מבנים, בתים או רחובות רבה.
בכל אחת מפינותיו מתמזג זכר העבר היהודי המפואר בתמונה אכזריות של רדיפות שהיינו מעדיפים לשכוח.לחצו להמשך